Wozniacká: Kotník je OK. Už se těším na další zápas

25. 5. 2010, 17:33
Rozhovory 0
Caroline Wozniacká přípravu na French Open protrpěla s bolavým kotníkem. Prohrála čtyři ze sedmi zápasů a s formou do Paříže rozhodně nepřiletěla. Do prvního utkání však nastoupila se zatejpovanou nohou a Rusku Kudrjavcevovou smetla hladce ve dvou setech. Kotník mě vůbec nebolí, radovala se Dánka nejen z postupu.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Co váš kotník?
Dnes je to mnohem lepší, cítím se teď velice dobře.

Myslíte, že to byl dobrý nápad hrát několik týdnů před grandslamem tolik turnajů nebo by bylo lepší, kdyby jste si vzala chvíli volno?
Víte, na okruhu WTA jsou pravidla, která musíte dodržovat. Možná, že by bylo lepší kdybych si udělala pár týdnů pauzu, ale pravidla jsou pravidla a já udělala, co jsem měla.

Když jste mluvila o těch pravidlech, to je hlavně otázka pokut a peněz. Mohla byste říci, jak v tomhle umíte chodit?
Nejsou to pouze pokuty. Jsou to i závazky k některým turnajům. Některé věci musíte mít zkrátka pořád na mysli. Myslím, že bychom se měli ale bavit o jiných věcech, třeba o mém dnešním zápase.

V top 25 jste momentálně jedinou teenagerkou. Není moc hráček, které by byli mladší než vy. Proč si myslíte, že to tak je?
Myslím, že je velice těžké se dostat na vrchol žebříčku, protože je tam spousta výborných hráček. Není to jednoduché. Těžko říct, je spousta věcí, které potřebujete, abyste se dostal na vrchol, samozřejmě i kousek štěstí.

Bolel vás dnes kotník?
Ne, měla jsem ho zatejpovaný. Dnes mě téměř vůbec nebolel, za což jsem byla opravdu šťastná.

Opravdu vás nebolel?
Ne.

Jaké je to být jednou z nejvýše nasazených hráček? Je to pro příjemné nebo naopak cítíte trochu tlak?
Jsem za to ráda. Dostanete se na velké kurty, kde je spousta fanoušků. Je to skvělá věc. Jsem šťastná, když jdu na kurt, strašně se na zápas těším a v dalším zápase se opět pokusím o to, co umím.

Někteří hráči raději začínají turnaj těžšími zápasy. Jaký je na to váš názor? A co si myslíte o dnešním zápase?
Víte, když hraji, tak chci vždycky vyhrát. A je jedno jestli hraji hodinu nebo 5 hodin. Pokud vyhraji - jsem šťastná.

Dnes jsem byla trochu nervózní. Je to první zápas a vy se chcete dostat dál. Jsem ráda, že jsem se dostala do 2. kola. Teď se musím soustředit na další zápas.

Váš otec je vaším trenérem, je to tak?
Ano.

Jak vypadá váš hovor s ním předtím, než odejdete na kurt grandslamového zápasu? Říká vám něco jiného, než když jste na jiném turnaji?
Ne, myslím, že mi říká podobné věci. Samozřejmě mi ale říká jiné věci týkajících se protihráčů, s kterými budu hrát. Řekne mi pouze, ať si to užívám a hraji co nejuvolněněji. A v případě, že zápas prohraji, tak že to není žádný konec světa.

Mohla byste nám říci něco o vaší strategii?
Svou strategii mám, ale je také důležité, že mám svůj hrací plán a nezaměřuji se tolik na soupeře. Je příjemné mít pár věcí, na které se mohu obrátit v případě, že se zápas neubírá tím

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, rolandgarros.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist