Wozniacká neobhájí titul v generálce na Wimbledon

15. 6. 2010, 15:01
Aktuality 9
WTA EASTBOURNE - Caroline Wozniacké se generálka na Wimbledon nepovedla. Světová trojka v prvním letošním zápase na trávě nestačila na Francouzku Aravane Rezaiovou, které podlehla 4-6 6-1 3-6 a na obhájení titulu v Eastbourne může zapomenout.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká loni v Eastbourne získala jeden ze svých sedmi titulů, zatím jediný na trávě. Letos však v generálce na Wimbledon neuspěla a vypadla už v prvním kole.

Nad síly devatenáctileté Dánky byla Francouzka Aravane Rezaiová, jež zažívá skvělé období. Tenistka s íránskými kořeny nedávno vyhrála hvězdně obsazený turnaj v Madridu a před týdnem si zahrála semifinále i na nejméně oblíbené trávě. 

Rezaiová v Eastbourne porazila Wozniackou 6-4 1-6 6-3 a před Wimbledonem zřejmě vylepší své žebříčkové maximum, kterým je aktuální 19. pozice. Naopak poražená Dánka přijde o post světové trojky.

"Nemyslím, že je to neočekávané vítězství," řekla Rezaiová. "Hrála jsem dobře a porazila jsem velkou hráčku. Teď vím, že dokážu hrát i na trávě."

Vypadla už i předloňská šampionka Agnieszka Radwaňská. Výhru po třech porážkách v řadě si proti Polce připsala Victoria Azarenková, jež poslední týdny laborovala se zraněními a ztrátou formy. Běloruska čtvrtou nasazenou hráčku překvapila agresivní hrou a po výhře 7-6 6-1 postoupila do 2. kola. Radwaňská na trávě prohrála úvodní zápas poprvé v kariéře.

První zápas na okruhu WTA vyhrála osnátiletá domácí naděje Heather Watsonová. Poté, co prošla kvalifikací, porazila v úvodním kole Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou hladce 6-3 6-2. Nyní ji čeká Azarenková.

"Jsem moc šťastná... dokázala jsem si, že mohu hrát i s těmito holkami s popředí žebříčku," radovala se Watsonová.

Po zranění natrženého svalu, který si v dubnu poranila během Fed Cupu, se vrátila Belgičanka Kim Clijstersová. Dva měsíce pauzy ji nijak nepřibrzdily, krajanku Yaninu Wickmayerovou deklasovala dvakrát 6-1.

"Na první zápas to nebylo špatné," byla spokojená bývalá světová jednička, jež se o čtvrtfinále utká s Lucií Šafářovou. "Ale zůstávám nohama na zemi... Yanina dnes neodehrála svůj nejlepší zápas, dost chybovala. Ale také jsem jí k tomu přinutila svým agresivním stylem hry."

Francesca Schiavoneová první zápas po triumfu na French Open prohrála. Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu na trávě v Eastbourne prohrála 5-7 3-6 s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

"Nic si z prohry nedělám. Co se stalo, stalo se. Teď už se těším na Wimbledon," uvedla Italka.

- WTA PREMIER EASTBOURNE (Velká Británie, tráva, 600.000 dolarů) -
úterní výsledky (15. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Rezaiová (Fr.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 1-6 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Schiavoneová (2-It.) 7-5 6-3
Azarenková (Běl.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 7-6 6-1
Clijstersová (5-Belg.) - Wickmayerová (Belg.) 6-1 6-1
Makarovová (Rus.) - Pennettaová (6-It.) 7-6(5) 6-1
Baltachaová (Brit.) - Li Na (7-Čína) 6-7(6) skreč L.
Kuzněcovová (Rus.) - Klejbanovová (Rus.) 4-6 7-5 6-2 
Petrovová (Rus.) - Špremová (Chorv.) 2-6 7-5 7-6(4)
Watsonová (Brit.) - Wozniaková (Kan.) 6-3 6-2
Jie Zheng (Čína) - Peerová (Izr.) 1-6 6-1 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Fyrstenberg/Matkowski (2-Pol.) - Friedl/Vemič (2-ČR/Srb.) 7-6(4) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
može mě někdo řict co to mělo dneska znamenat ty tenise jako všeobecně.. každy si to hraje jak mu to pasuje ! na to se neda prostě sazet.!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak nesazej
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacki fakt nemám rád, člověk nikdy neví, co od ní může čekat, a fakt, že je tam, kde je, jen potvrzuje absurditu babského tenisu a celé WTA...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Za tu absurditu nemůže jen ona. Tenisoví znalci očekávali velký návrat Belgičanek, ale ten se zatím moc nekoná. Stejně tak Šarapa je po zranění nečekaně slabá.
Nešťastný Charleston, loni si tam zničila nohu Zvonarevka a do konce sezony neuhrála vůbec nic. Letos po stejném úrazu na stejném turnaji hraje Wozňáki dost zoufale.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda.. Belgičanky Maria měli vládnout tenisu a kde jsou? Clijsters možná půjde vejš a doufám že i Maria, ale třeba Justine se do TOP5 nejspis uz nedostane.. Babsky tenis je ted hodne smutny..
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, z čeho usuzuješ, že se Henin nedostane do top 5? Vždyť je v Race šestá s ne až tak velkou ztrátou na Schiavone. Vlastně na prvni Venus ztrácí "jen" 730 bodů, a to hrála o dva turnaje méně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějaký bodový základ Enánová už má, stačí k tomu vyhrát jeden grandslam a hned bude na hranici top 5. Nereálné to rozhodně není, ve Wimbledonu bude moc chtít uspět.
Serenka je jednička s velkým náskokem, přitom naprostou většinu bodů nasbírala jen na čtyřech grandslamech a v Doha. Na dalších turnajích hraje kulový. Jak dlouho se jí ještě bude na GS tak dařit? Při dobrém losu nemusí projít ani do čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
v Eastbourne padají hlavy koukám, ale hlavně jsem se pobavil, jak bylo slyšet hekání Azarenky až na kurtu, kde hrála Wozniacki s Rezai...
Reagovat
smazaný uživatel
Měl bys víc rozlišovat co je hekání, heká třeba Dinára. Ale Marfuša a Azarenka nechutně řvou jak sirény. Tohle měli dávno zakázat a byl by klid.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist