Wozniacká opět vyhrála generálku na US Open

30. 8. 2009, 10:34
Aktuality 11
WTA NEW HAVEN - Dánská tenistka Caroline Wozniacká ovládla turnaj v New Havenu. Druhá nasazená hráčka ve finále generálky na závěrečný grandslam sezony US Open potvrdila roli favoritky a Rusku Jelenu Vesninovou porazila snadno 6-2 6-4. Pro devátou ženu světového žebříčku to byl šestý turnajový titul v kariéře.
Caroline Wozniacká

Devatenáctiletá Caroline Wozniacká se letos představila ve finále turnaje již posedmé a potřetí se radovala z vítězství. Předtím triumfovala v Ponte Vedra Beach a Eastbourne.

V sobotu se semifinálové zápasy kvůli špatnému počasí hrály v hale, o titul však už tenistky mohly bojovat po širým nebem.

Wozniacká je první tenistkou od roku 2002, která na Pilot Pen Tennis dokázala obhájit titul. Naposledy se to povedlo Venus Williamsové. "Teď je to zkrátka můj čas. Cítila jsem, že ten turnaj můžu vyhrát," radovala se Dánka, jež si za svůj sedmý titul připsala šek na 98.500 dolarů. Během turnaje neztratila ani set.

"Nedokázala jsem jí čelit, protože dnes hrála výborně. Udělala jsem hodně chyb, Caroline skvěle brání," poukázala na defenzivní styl soupeřky poražená Vesninová. Ta své první finále hrála v úvodu sezonu v Aucklandu, kde si ve čtvrtfinále připsala skalp právě Wozniacké. V boji o titul ale podlehla Dementěvové.

Wozniacká je devátou hráčkou světa a pochvaluje si skvělý rok. "Jsem v první světové desítce a to je myslím na mých 19 let úžasné."

Od zítřka ji čeká obhajoba osmifinále na US Open, kde loni ve třech setech prohrála s Jankovičovou. Letos zahájí proti Voskobojevové, v cestě mezi nejlepší osmičku ji z nasazených může čekat jen Szavayová, nebo bez formy hrající Ruska Kuzněcovová. Vesninová bude soupeřkou české tenistky Hradecké.

Právě Lucie Hradecká hrála v New Havenu ve finále čtyřhry, ale premiérovou spolupráci s krajankou Ivetou Benešovou v první společný titul nepřetavily. V rozhodujícím duelu podlehly favorizovaným Španělkám Llagosteraové s Martinezovou.

- WTA NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
sobotní výsledky (29. 08. 2009)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (2-Dán) - Vesninová (Rus.) 6-2 6-4

Čtyřhra - finále:
Llagosteraová/Martinezová(1-Šp.) - Benešová/Hradecká (ČR) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17913
Reagovat
smazaný uživatel
Jejim maximem je moznost se dostat do čtwrtfinále, ale podle mě wypadne už w osmifinále :) pokud newypadne jeste driw:)
Reagovat
skott
Hm, uzij si dalsi bezvyznamny titul do sbirky, Caro...beztak vsichni vime jak zase dopadnes na grandslamu, ven jeste v prvnim tydnu;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to urcite nie !! nedivil by soms a keby sa dostala do semifinale alebo dalej !!! anrozdiel od ostatnych vzdy potvrdi ulohu favoritky
Reagovat
skott
ano, tak jako proti Dokic, Cirstee nebo Lisicki:-))
Reagovat
dabelsobul
Tak ono hlacne Cirstea a Lisicki nebyly slabe souperky...
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, ty nejsi normální. Taková zášť, jakou tady předvádíš, se hned tak nevidí. Co ti tahle mladá nadějná sympaťačka vlastně udělala?
Bezvýznamný titul.... Kdyby konečně titul vyhrála ta rusačka, tak by tvůj komentář vypadal úplně jinak. Třeba jako ten ze včerejška.
Reagovat
smazaný uživatel
Broz: Zcela přesný koment.. jakkoliv má skott v 95% případů rozumné a trefné poznámky (aspoň pro mě), tohle vážně nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
ja docela souhlasim se skottem ta jeji hra je proste strasna a nudna takto prece nemuze hrat svetova osmicka:-(
Reagovat
skott
To neni v nejake zasti vuci Wozniacki.Zkritizuju kazdeho bez rozdilu, kdo nechce hrat tenis a bez napadu vraci mice pres sit v nadeji, ze souperka ukonci vymenu vlastni chybou.A finale bylo presne o tomto.
A nevim jak pro tebe, ale pro me neni neustale pubertalni rehtani automatickou znamkou sympaticnosti...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist