Wozniacká porazila Peerovou, bude světovou jedničkou

18. 2. 2011, 12:27
Aktuality 22
Caroline Wozniacká bude od příštího týdne znovu nejlepší tenistkou světa. Dánská tenistka k tomu v Dubaji potřebovala dojít do semifinále, což se jí podařilo díky dnešní výhře 6-2 6-4 nad Izraelkou Shahar Peerovou.
Caroline Wozniacká

Před dnešním čtvrtfinálovým utkáním měla momentální světová dvojka oCaroline Wozniacká motivaci postaráno. Šlo jí nejen o semifinále dvoumilionového turnaje a návrat na ženský tenisový trůn, ale i o odvetu za loňský ročník turnaje, ve kterém ji vyřadila právě Shahar Peerová.

Dnešní zápas však připomněl ten loňský jen nezvyklými bezpečnostními podmínkami, které provázejí souboje izraelské tenistky v Dubaji: v zemi s naprostou většinou muslimů hraje Peerová své zápasy na lépe zabezpečeném vedlejším kurtu, vedle něhož má soukromou šatnu, a na kurt pak mohou jen diváci, kteří prošli skenery.

Na rozdíl od loňského duelu se ten letošní nesl v režii dánské tenistky. Wozniackou před rokem zaskočil rychlejší povrch na vedlejším dvorci, na němž prohrála jediný z pěti soubojů, které s Peerovou svedla. Dnes šla od začátku jasně za vítězstvím, které si zkomplikovala až v samotném závěru zápasu.

Wozniacké vyšel na jedničku úvod utkání, v němž si Peerová nechala vzít podání čistou hrou, a o dva gamy později přišla Izraelka o servis znovu. Častěji chybující Peerová se ještě dokázala vzpamatovat a snížit na 2-3, další tři hry ale patřily její soupeřce.

Stejně jako v první i ve druhé sadě Peerová zaspala její začátek. Znovu čistou hrou přišla o podání, a když po dvojchybě ztratila i další servis, zdálo se, že je rozhodnuto. Izraelka ale za stavu 0-4 zpřesnila svou hru, jeden servis si vzala zpátky a když Wozniacká podávala za stavu 5-4 na vítězství v zápase, vypracovala si ještě dva brejkboly. To od ní ale bylo vše: dvacetiletá Dánka tradičně trpělivou hrou obě šance Peerové odvrátila a po hodině a čtvrt zvítězila 6-2 6-4.

Díky dnešní výhře se Wozniacká posune zpátky na první místo žebříčku WTA, odkud ji před týdnem sesadila finalistka z Paříže Kim Clijstersová.

Semifinálovou soupeřkou Caroline Wozniacké bude bývalá světová jednička Jelena Jankovičová. Srbka dnes za téměř tři hodiny udolala Australanku Samanthu Stosurovou 6-3 5-7 a 7-6.

Pátý vzájemný souboj s Angieszku Radwaňskou v řadě vyhrála Světlana Kuzněcovová. Po výhře 7-6 6-3 postoupila poprvé od loňského července do semifinále, ve kterém ji čeká Italka Flavia Pennettaová. Ta dnes deklasovala Alisu Klejbanovovou.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.050.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Peerová (9-Izr.) 6:2, 6:4, Jankovičová (6-Srb.) - Stosurová (4-Austr.) 6:3, 5:7, 7:6 (4:7), Kuzněcovová (16-Rus.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 7:6 (9:7), 6:3, Pennettaová (11-It.) - Klejbanovová (15-Rus.) 6:2, 6:0.

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Jankovičová, Kuzněcovová - Pennettaová. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (6-USA) 6-2 6-4

 

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
o nic nejde! jen to jen 250tka turnaj. ty se počítají stejně jen 2 pro turnaj mistrů. Takových 250tek bnude Berdych hrát ještě fůru v této sezoně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ty jejich podání jsou dost pomalý. Všechno kolem 190km/h, což umí i Hradecká.
Reagovat
BooOoo
to je tak ubohá hra !!!!!! pokud nezahraje eso nemá jediný bod .. naprosto trapná hra .. teď zrovna prohrál 6:3 první set a přál bych si, aby v druhém setu dostal kanára
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych už teče. Ale dalo se to čekat. čilič je o třídu vejš.
Reagovat
smazaný uživatel
To se časem poddá. Kdyby Berdych hrál trošku odvážněji a chodil víc na síť, je to o něčem jiném. Tímhle pinkáním ze servislajny Čiliče neporazí.
Reagovat
smazaný uživatel
vždy když šel na sit tak ho čilič snadno prohodil winerem ty lojzo.
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic je o třídu vejš? Co to tu plácáš? Běž si radši vypláchnout pusu...
Reagovat
BooOoo
mám lístky na DC do Ostravy, ale s tím co teď Berdych hraje se mi tam opravdu nechce, na takový trapas se mi vůbec nechce jet
Reagovat
smazaný uživatel
asi nerozmíš tenisu! čilič jasně dominuje a je to solidní výprask. Ted už je o vítězi rozhodnuto protože Berdych neumí otáčet zápasy. Takže je hotovo. 6:3 6:2
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím Vás, zabanujte někdo už konečně toho Lopatu, to je opravdu nehorázný imbecil.
Reagovat
smazaný uživatel
už je to jak v komunismu. je tu zakázáno mít jiný než oficiální názor! pokud český sportovec prohrává je zakázano říct že soupeř je prostě lepší! kde to žijeme???
Reagovat
smazaný uživatel
prblém by nastal kdyby tu na berdycha někdo nadával protože prohrává, jenže já píšu že prostě je čilič lepší a tak vyhraje! chápeš ten rozdíl!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale plácáš tu hlouposti ty intelektuále... Cilic o žádnou třídu vejš není...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty slaboduchý jedinče, m podstatě něco podobné, jako když vám e-mailovou shcránku zaplaví 1000 spamů. Chápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty slaboduchý jedinče, m podstatě něco podobné, jako když vám e-mailovou shcránku zaplaví 1000 spamů. Chápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Ty slaboduchý jedinče, mně jde o to, že úroveň Tvých příspěvků je všeobecně hrůzostrašně nízká. Tedy podstatě něco podobného, jako když vám e-mailovou schránku zaplaví 1000 spamů. Chápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, 6:3 6:2 to už být nemůže. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak 6:3, 6:4
Reagovat
smazaný uživatel
My stejně ale víme, že pravá světová jednička je Kim Clijsters...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, ale bylo by dobré, aby skončila v SF. Zatímco vypadá na Jelenu, Sam hraje velmi špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Co předvedla Shahar Peer od stav 2:3 v porvním setu, když prohrála následujících 7 gamů za sebou, bylo naprosto otřesné. :-( No comment.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist