Wozniacká se pustila do kritiky WTA. V Torontu bych nehrála, kdybych nemusela

14. 8. 2015, 19:42
Aktuality 46
Caroline Wozniacká se po vyřazení ve druhém kole turnaje WTA Premier 5 v Torontu pustila do kritiky současného systému WTA. Ten požaduje po hráčkách Top 10 účast na čtyřech z pěti turnajů této kategorie. V případě nesplnění této podmínky hrozí hráčkám vysoké pokuty. Necítila jsem se dobře, týden jsem netrénovala a do zápasu jsem šla nerozehraná. Kdybych nemusela, nehrála bych tu, řekla světová pětka.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká odehrála po Wimbledonu už dva turnaje, na obou však prohrála již svůj první zápas. Ve Stanfordu padla minulý týden s domácí Varvarou Lepčenkovou a tento týden na turnaji WTA Premier 5 v Torontu nestačila na Švýcarku Belindu Bencicovou. "Nehrála bych tu, kdybych nemusela," řekla po vyřazení světová pětka.

"Nebyla jsem fyzicky stoprocentně v pořádku. WTA chce zdravé hráčky a chce, aby hrály dobře na každém turnaji. To je logické, ale to, že nás tlačí do toho, abychom hrály některé turnaje i v případě, že nejsme úplně v pořádku, není správné," kritizovala současný systém Dánka.

WTA požaduje po hráčkách Top 10 účast na čtyřech z pěti turnajů kategorie WTA Premier 5, které se hrají v Dubaji, Římě, Torontu (Montréalu), Cincinnati a ve Wuhanu. V případě odstoupení by Wozniackou postihla pokuta 25 tisíc dolarů a další sankce spojené s nesplněním mediálních a propagačních aktivit.

"Týden jsem netrénovala, protože jsem se necítila nejlépe. Postupně se to zlepšovalo, ale do zápasu jsem šla nerozehraná, což ovlivnilo můj výkon. Nechala jsem tam maximum, ale kvůli absenci tréninku jsem bohužel nebyla schopná hrát svůj nejlepší tenis," konstatovala bývalá světová jednička.

"Pravidla WTA jsou ale jasná - jsem hráčkou nejlepší desítky, takže mám závazek hrát. Pokud ne, tak dostanete vysokou pokutu, nezískáte žádné body a ještě k tomu nesmíte hrát v té dané polovině roku malý turnaj. To je šílené," zlobila se pětadvacetiletá Dánka.

Za turnaje WTA Premier 5 dostávají hráčky bonus, který činí téměř 100,000 dolarů za čtyři turnaje. V případě, že startují na všech pěti podnicích, přijdou si navíc ještě na 25,000 dolarů.

Startu na turnaji ve Stanfordu, který se hrál minulý týden, současná světová pětka nelituje. "Vždy se můžete ohlédnout za sebe a přemýšlet o tom, jestli se nedalo něco změnit, ale stejně už to nenapravíte. Teď se cítím lépe, zápas s Bencicovou jsem sice prohrála, ale po zdravotní stránce se už cítím dobře, což je pro mě teď nejdůležitější. Musím hodně trénovat, abych se do toho znovu dostala. Doufám, že v Cincinnati a na US Open už budou mé výsledky lepší. Na to se teď budu soustředit."

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

46
Přidat komentář
baggik
Pravdu má děvče.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak Černého Petra do Cinci získala Caro, ve druhém kole opět zřejmě s Vikou, ta na ni má letos štěstí ... Po kolikáté to už je? Po 3? AO a Řím, nebo ještě někde? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak i Dauhá, to jsem nějak nezpozoroval :D Tak letos už možná po 4.
Reagovat
blixa
Při současný formě Viky je to spíš výhra v loterii ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden špatný zápas ale nedělá špatné všechny zápasy. Petra třeba může v Cinci zahrát dobře. Na rozjezd Lisicki nebo Garcia? Paráda :D Žádný nudný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
A Caro má snad lepší formu? Právě naopak. Vždyť Caro prohrála zatím oba zápasy od začátku letních betonů a navíc má nějaké zdravotní problémy, což ostatně zmiňuje v článku. Když se navíc podívám na letošní vzájemné zápasy Viky a Caro, tak se mi jako favoritka zápasu jeví Vika...

Jinak je ten los z mého pohledu na ho*no. Kromě Viky proti Caro už ve 2. kole tam může mít Ana ve 2. kole Venus a Kiki ve 2. kole Simonu. Snad aspoň ta Masha něco uhraje...
Reagovat
blixa
Neuhraje, ta tam má ve čtvrtfinále Káju ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína už postoupila nebo co? :D Spíš Aga v osmifinále může být nepříjemná. Ta se teď začíná rozjíždět...
Reagovat
blixa
Vika - Caro, ona je to vlastně výhra v loterii pro obě :D
Reagovat
bIbec
on když se člověk podívá na ty výsledky z Toronta, tak můžeme černým Petrem označit pomalu celé pole. Každá může porazit každou. S
Samozřejmě nemluvím o Sereně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tjn, je to pěkný los celkem :) Jo, jasně, Serena nemůže prohrát, navíc, když začne buď s Q nebo s Pironí, no to si nedovedu představit :D :D
Reagovat
blixa
Serenu může porazit jen Serena. A to se může stát kdykoliv, tak proč ne s Pironí ? ;-)
Reagovat
bIbec
Vůbec bych se nedivil, kdyby Serena v nějaké fázi turnaje v Cincinnati odstoupila a pošetřila tak síly na US Open.
Ale kdo teda pak vyhraje, když né ona? Určitě se nabízejí hráčky typu Sharapova, Halep nebo Azarenka ale nakonec to může dopadnout úplně jinak. Ani tu Plíškovou bych úplně nepodceňoval. Do konce sezóny už bude hrát turnaje, které by jí měli sedět a pravděpodobnost, že udělá aspoň jeden hodně solidní výsledek, je dost vysoká. Může porazit Sharapovou, pokud na ten souboj dojde.
Reagovat
bIbec
hmm, ale ten los Karolíny je fakt těžký :-))

Petra má z našich top holek nejpřijatelnější los, ale stejnak žádnej med. Když mluvím o losu, tak myslím teoreticé soupeřky na cestě do čtvrtfinále, dál to nemá smysl řešit.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína podle mě max 3. kolo, ona už Sam v 2. bude problém. Lucka na úvod asi s Coco... snad jí vrátí ten zbytečně prohraný Wimbledon, když zahraje to, na co má, tak by vyhrát měla. Pak ale Bencic nebo Kerber, takže asi taky konečná. U Petry je los úplně jedno.

Mohlo by dojít na další souboj Williamsek, ale spíš bych tam tipnul Sloane. Z té spodní půlky by si klidně finále mohla zahrát Azarenka, v Torontu sice nic nepředvedla, ale tady má až do QF cestu volnou, pak možná Halep. V SF Šarapova, ale ta tam podle mě nedojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra první druhý zápas, samé běhavé aktivní hráčky, což pokud by to zvládla, by bylo pro ní dobré znamení.
Lucie opět s Coco.... poslední dva zápasy dobře rozehrané, následný kolaps, přechod do pasivity a neškodná na returnu. Nemluvím o tom, že Američanka se zas určitě proti ní namotivuje.
Karolína, tady velký otazník.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že los Petry je zbytečné zkoumat dále, než zápas, na který má zrovna nastoupit, protože ta holka ani do toho ČF nemusí dojít :D :D A Garcia ji může rozstřílet, ale taky nemusí. Lisická se může vyházet, nebo nemusí :D No a Petra .. :D Ta se taky může vyházet, nebo ne :D
Reagovat
Fandina
Hráďa má v Cinci Puig. To nevidím dobře. Hrála s ní v červnu na trávě, tak snad to bude teď na hardu lepší. Jinak Monča samozřejmě také umí. Tak držím palce Lucko pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
Když půjde Lucce podání a omezí UE, proč ne...
Reagovat
patriks
Organizace WTA ovládla ženský tenis ve světě, a podle toho vystupuje. Představte si, pokud by chtěla vzniknout konkurenční organizace a chtěla pořádat svoje tunaje. To by byly tresty a penalizace pro hráčky, které by tam chtěly hrát. Takto vypadá typické chování monopolisty / dle ekonomické teorie/.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi má pravdu. WTA to samozřejmě vidí jako byznys, ale když hráčka není zdravotně fit, tak by měla mít na výběr. Potom je otázka, do jaké míry je lepší riskovat a kdy už radši zaplatit tu pokutu... Každopádně musím říct, že výkon Caro v Torontu byl daleko lepší než ve Stanfordu. Měla akorát smůlu na los, protože dostala Belindu, která je už v semifinále. Jinak mě docela znervózňuje ta "stulpna", kterou má Caro na noze, ale snad to bude v pohodě.
Reagovat
blixa
Zemina rozhrnuta. Vše vyřízeno k dennímu pořádku. Vaše Serena. ;-)
Reagovat
COMEON
:D
Reagovat
COMEON
:D
Reagovat
Frick
To čumim!
Reagovat
misa
využily 5. mečbol a postupují do sf. proti Káje/Kiki. Min. 350 bodů za Toronto by jim už mělo definitivně zajistit účast na TM v Singapuru.
Reagovat
tommr
byl to hezkej a dramatickej zápas. V prvním setu hrály Lucka s BMS téměř bezchybně a soupeřkám nadělily kanára. Ve druhým setu už to bylo o něco horší - hlavně jsem nechápal, že nedokážou pořádně zreturnovat slabučkej servis Erraniový. Hlavní ale je, že to nakonec urvaly a jak správně píšeš mají díky tomu už TM téměř v kapse ... :)
Reagovat
misa
Když se Lucce nedaří ve dvouhře, tak má aspoň náhradu a nemusí myslet na nezdary. A já jsem samozřejmě rád za každou možnost, kdy ji můžu vidět :) Erraniová dává servisu takovou rotaci, že je pro přijímající tenistku často problém vrátit servis. Zápas paradoxně ukončila její dvojchyba, což je u E. dost nezvyklý úkaz.
Reagovat
tommr
jj ta u Erraniový téměř nevídaná dvojchyba na závěr - to byl dobrej paradox. Ještě štěstí, že jí ale udělala, protože holky měly s proměnováním mečbolů velký problémy ... :)
Reagovat
COMEON
(možné) 2. kolo
Vika vs. Caroline
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová - Garcia/Lisicki
Šafářová - Vandeweghe
Plíšková - Stosur

No, nic jednoduchého, ale co se dalo čekat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Strycova
Lepchenko

Bye
Sharapova
Reagovat
bIbec
.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes v 17:30 jejich času
Reagovat
smazaný uživatel
takže za hodinu a půl
Reagovat
bIbec
Q draw: Today at 4pm
MD draw: Today at 5:30pm

Both local times
Reagovat
a.magerova
http://www.mykidsite.com/wp-content/uploads/2015/06/Childhood-Picture-Of-Caroline-Wozniacki.jpg
Reagovat
FulnekUltras
skoro pořád stejná... ;)
Reagovat
lars
v Torontu nehrala
Reagovat
blixa
Pro ni jsou to drobný, jednou nepude na večeři, no .. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě vyvstává otázka, do jaké míry má to pravidlo smysl, když ty nejlepší, ty, které mají přitáhnout nejvíc peněz do tenisu, ho mají stejně na háku..
Reagovat
blixa
Marfuša je příjmově zcela mimořádná, tohle je možná účinné tak pro ty 5-10. Ale moc nechápu, proč si samy hráčky na sebe pletou takový biče.
Reagovat
tommr
když chtějí mít vysoký odměny tak pro to musí taky občas něco udělat - jen natahovat ruce nestačí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že je to pro většinu hráček spíš ztrátová záležitost.
Reagovat
gedzitka
"tento týden na turnaji WTA Premier 5 v Tokiu"

Hraje se v Torontu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžou se Tokia dočkat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist