Wozniacká smetla Pennattaovou a je v semifinále. Výhru slavila v dresu Liverpoolu

24. 2. 2011, 20:03
Aktuality 17
Ve velkém stylu postoupila světová jednička Caroline Wozniacká do semifinále turnaje v Dauhá. Dánka sice prohrála první dva gamy s Italkou Flavií Pennettaovou, pak ale získala dalších dvanáct her za sebou a připsala si 10. vítězství v řadě. Postup mezi nejlepší čtyři pak oslavila v dresu fotbalového Liverpoolu, se kterým dnes večer v odvetě druhého kola Evropské ligy hraje pražská Sparta.
Caroline Wozniacká

Vítězka z Dubaje Caroline Wozniacká si jediný slabý moment v zápase s Flavií Pennettaovou vybrala hned v jeho úvodu, který nezachytila. Od té chvíle ale nedala 15. tenistce světa nejmenší šanci a za hodinu a 22 minut vyhrála i páté vzájemné utkání na okruhu WTA. Po zápase si oblékla dres svého oblíbeného klubu, který před časem dostala od liverpoolského kapitána Stevena Gerrarda.

"Fanoušci mi říkali, ať si dres vezmu, navíc Liverpool dneska večer hraje," řekla v rozhovoru pro televizní stanici Eurosport Wozniacká, která za celý zápas udělala pouhých sedm nevynucených chyb.

"Hrála jsem opravdu dobře," pochvalovala si Dánka. "Zůstala jsem klidná a čekala na své údery."

V semifinále čeká světovou jedničku poprvé v kariéře Marion Bartoliová, která turnajem prochází podobně suverénně. Po včerejší výhře nad Shahar Peerovou si její soupeřka posteskla, že Francouzka hrála jako světová jednička, podobné myšlenky má po dnešku zřejmě i Číňanka Shuai Peng, která s Bartoliovou prohrála za 71 minut dvakrát 2-6.

Peng už v prvním gamu zápasu ztratila podání a od té doby se utkání vyvíjelo jednoznačně ve prospěch 18. hráčky světa, která soupeřce nastřílela 22 vítězných úderů, zatímco udělala pouhých devět nevynucených chyb.

"S úrovní své hry jsem spokojená," komentovala svůj výkon Bartoliová. "Na kurtu se oproti minulým rokům hýbu o dost lépe, doufám, že mi to vydrží," dodala Francouzka, která své úspěchy připsala částečně i na vrub svého otce a trenéra Waltera Bartoliho.

Výsledy - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 721.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Pennettaová (It.) 6:2, 6:0, Bartoliová (Fr.) - Peng (Čína) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Klejbanovová/Yan (Rus./Čína) 6:4, 4:6, 10:7.

 

Komentáře

17
Přidat komentář
misoSK
ale ak dokaze striedat obranne hrane vymeny s tymi utocnymi ktorych dnes naozaj predviedla dost, tak ani ten Wimbledon nemusi byt marny, i ked pocitat s tym ze by ziskala titul vo Wimbledone by bola asi utopia
Reagovat
misoSK
to mala byt reakcia na Broza ten prispevok
Reagovat
smazaný uživatel
Všimni si ale, že skoro všechny její winnery / útoky byly buď 1) ze slabého druhého podání Pennetty, anebo 2) z kratšího úderu od Flavie, kt. dopadl někam k servislajně či kousek za ní. Koukni se třeba na loňský Wimbledon s Kvitovou nebo předloňský se Sabinou Lisickou a porovnej, kam v průměru dopadaly jejich údery a nakolik byla Wozniacká schopná zaútočit při jejich druhém podání.

S Lisickou ani s Petrou se zápas vůbec nenacházel v rukou Wozniacké, tak aby mohla takticky volit, zda bude hrát více agresivně či více obranně. mohla tak maximálně reagovat na to, co dělaly soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně předvedla útočnou hru, která bývala k vidění v jejím dosud nejúspěšnějším období od Montrealu do Pekingu. Konečně si zase pomáhá dobrým prvním podáním. Dneska Flavii tlačila parádně. Tolik winnerů jsem u Karolíny ještě neviděl. Snad to zítra zase všechno nepokazí.

Škoda těch hloupých výpadků na USO a AO, zvlášť ta prohra z mečbolu proti Li musí hodně mrzet. K čemu toto všechno je, když na grandslamu zase propadne. Snad něco uhraje v Paříži, protože pak na trávě je šance nulová. Nějaká mlátička ji umlátí stejně jako v minulých letech, její dobrá obrana zde moc účinná není.
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalová to podělala v závěru. Klidně to mohla cel otočit a vyhrát. Kvalitu na to jednoznačně má.
Reagovat
misoSK
Tak dufam ze zajtra Caroline zametie s Bartoliovou lebo z jej hry ma uz bolia oci, a nie az tak z hry ako z tych podivnych ritualov ktore jej hru sprevadzaju
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoli tu má ovšem také skvělou formu a dvě poslední jejich vzájemná utkání vyhrála. Může to být zajímavý zápas.

Flavia dnes dojela na dvě věci: 1) od stavu 2:1 (a to nebyla daleko od toho, aby podání Wozniacké prorazila podruhé za sebou a vedla 3:0) nebyla schopna téměř nikdy při vlastní game point dát do kurtu první podání a její druhé podání je snadným terčem pro útok, jak předvedla i Petra Kvitová na Aus. Open, obzvláště ve třetím setu. 2) její údery, obzvlášť z forhendu, byly často příliš krátké a to také přímo vyzývalo k útokům.

Jinak Wozniacká hrála výborně, to se holt musí nechat.

Mimochodem, toto musí být jeden z nejdelších zápasů se skorem 6:2, 6:0 v dějinách ženského tenisu. Zápas trval tuším 1h 40 min nebo tak nějak. :-)
Reagovat
misoSK
Formu ma vybornu to sa musi uznat, ja len dufam ze Caroline zopakuje dnesny vykon a vtedy nebude mat Bartoliova sancu... Nemozem si pomoct ale Bartoliovej hra mi vobec neimponuje a tie teatralne kusky okolo toho teda nemusim :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Bartoliovou těžko bude moci Wozniacká hrát jako s Pennettou, páč nedostane tolik jkrátkých míčů, z nichž by mohla zaútočit.

Já nevím, Bartoliová mi nijak zvlášť neimponuje (i když umí hrát fakt hodně dobře), ale vůči Wozniacké pociťuju přímo antipatii, ani ne tak kvůli stylu hry (byť ten mě zrovna nadšením nenaplňuje), ale hrozně se mi nelíbí její obličej, je to přesně ten typ ženského obličeje, kt. mě dokonale odpozuje a připadá anti-sexuální. :-)

/Konec sexuálního trollování. :-)/
Reagovat
smazaný uživatel
Obouruč mlácení od Bartoli je nechutné. Komu se tohle může líbit? Možná tomu jejímu nervnímu fotříkovi.
Těch sexy obličejů mezi dobrými tenistkami moc není, Caro je pořád koukatelnější než 90% jiných. Třeba taková Jankovič mi pořád víc připomíná mongolku :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ana Ivanovič (ač ji jako tenistku nemusím), Anna Chakve, Iveta Benešová, Klára Zakopalová, Bára Strýcová (když si rozpustí vlasy) apod. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, ovšem Bartoliové otecko je aspoň v klidu a připadá mi sympatičtější než Wozniacký. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu ?!?! Nevidíš, jak si tam hryže přívěšek nebo co to vlastně je?
Piotr je jako čím nesympatický? Občasnými radami během přestávek?
Reagovat
smazaný uživatel
Občasnými radami? Přijde mi, že každý set je tam jednou + leckdy i o přestávkách mezi sety. :-)

Když se Wozniacké nedaří (první čtyři zápasy na AO), neustále kroutí hlavou, chytá se za hlavu a vůbec je na nakopnutí.

bartoli proti němu působí jako intelektuál.
Reagovat
tito
Bartoli taky na kurtu moc nemusím ale minulý rok jsem s ní viděl na Eurosportu krátký rozhovor tuším na FO - v civilu s rozpuštěnými vlasy a ejhle- z otylého morčátka byla sympatická mladá dáma s inteligentním a vtipným projevem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes byla fantastická a s tím liverpoolským dresem, klubem mého srdce, mě dostala úplně :)
Reagovat
smazaný uživatel
ač Caroline nemám v oblibě, dneska smekám klobouk dolů, hrála obranu stejně jako útok, a že jí ta útočná hra jde! Flavia nehrála vůbec špatně, ale to co předvedla Caroline na kurtu bylo neuvěřitelné. Uvidíme jak se jí zadaří na US open. Věrce gratuluju, bylo to vdřené vítězství.. Doufám, že postoupí přes Jelenu do finále a utká se s Caroline.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist