Wozniacká vydřela v Tokiu postup, Jankovičová dohrála

18. 9. 2014, 22:43
Aktuality 5
Dvě bývalé světové jedničky dnes v Tokiu odstartovaly svou cestu za titulem z milionového turnaje. Caroline Wozniacká se mu přiblížila po vydřeném vítězství nad Australankou Jarmilou Gajdošovou, Jelena Jankovičová ale vypadla po porážce se Španělkou Muguruzaovou, proti které neuhrála ani set.
Caroline Wozniacká

Jelena Jankovičová měla v Tokiu jako vysoko nasazená hráčka volný los v úvodním kole a ve svém prvním zápase nastoupila proti rozehrané Garbiñe Muguruzaové. Španělka, která od čtvrtfinále na French Open stále čeká na výraznější úspěch, ihned ztratila podání, ale brzy dokázala srovnat. To se v prvním setu opakovalo ještě dvakrát a Muguruzaová potrestala favoritku za nevyužité šance v tie-breaku.

Ve druhé sadě šla do vedení jako první 26. hráčka světa, a přestože i ona o náskok přišla, Jankovičová už zápas otočit nedokázala. Za stavu 4-4 ztratila Srbka pošesté v utkání svůj servis a její soupeřka poté zápas ukončila.

"S dnešním výsledkem jsem moc spokojená, protože je to bývalá světová jednička a hráčka top 10. A taky proto, že jsem s ní před pár lety prohrála, takže tohle je pro mě další krok," radovala se Muguruzaová. "Před dvěma lety jsem na tom po psychické stránce byla hrozně. V tomhle ohledu jsem se hodně zlepšila, myslím, že víc než po technické stránce," dodala Španělka, kterou nyní čeká Casey Dellacquaová.

Lépe než Jankovičová dopadla ve svém prvním utkání od US Open další bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Dánka se ovšem na výhru nad Jarmilou Gajdošovou pořádně nadřela. Po ztraceném úvodním setu musela utkání obracet; ve třetí sadě pak prohrávala 0-2, ale od té chvíle už nechala tvrdě hrající Australanku slovenského původu uhrát jediný game. Za stavu 5-3 Wozniacká nezaváhala a své podání získala čistou hrou.

"Hrála výborně, prostě jsem se jen snažila soustředit na příští bod," uznala turnajová dvojka. "Chvíli mi to trvalo, než jsem se do toho dostala, protože je to ranařka. A do toho byly moje údery moc krátké a já jí tak dala příležitost hrát agresivně. Ve druhém setu při mně trochu stálo štěstí, ale zvládla jsem ho vyhrát a potom i ten třetí. Byl to hodně vyrovnaný zápas."

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1 mil. dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Gajdošová (Austr.) 4:6, 7:5, 6:3
Muguruzaová (Šp.) - Jankovičová (4-Srb.) 7:6 (7:4), 6:4
Suárezová (8-Šp.) - Gavrilovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:3
Dellacquaová (Austr.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:2, 6:4

Komentáře

5
Přidat komentář
George_Renel
co momentálně Dánka předvádí se Suarezovou je pro mě opravdu k nekoukání a tak jdu raději opět udělat něco pro své zdraví.
Reagovat
VlS
No, Caro model 2011 je zpět
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jsem tady psal, že mluvit o nějaké změně stylu je nesmysl... Když Caro vyhrává, tak mi to vůbec nevadí. :D Krom toho, v roce 2011 zakončovala sezonu jako jednička. :)

Je fakt, že dneska to bylo hodně o nevynucených chybách Carly. Ani nevím, jestli už jsem ji někdy viděl takhle chybovat... Rozdíl ve winnerech až tak velký nebyl, ale UE měla Carla více než dvojnásobek oproti Caro.
Caro - 15 W, 19 UE
Carla - 20 W, 40 UE
Reagovat
blixa
Když nefunguje to co by ráda hrála, hraje to co funguje. Karolajn má jako jedna z mála plán B ;-)
Reagovat
Fandina
Tak tak. Dneska výkon na výhru stačil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist