Wozniacká: Zápas se mi nepovedl. Vera si finále zaslouží

11. 9. 2010, 20:30
Rozhovory 0
Kdekdo už ji viděl ve finále či dokonce s vítěznou trofejí. Caroline Wozniacká ale svou roli turnajové jedničky na US Open nenaplnila. Dánská tenisová princezna nezvládla semifinále s Ruskou Zvonarevovou a přišla o možnost stát se po turnaji světovou jedničkou. Nehrála jsem tak dobře, abych vyhrála. Vera si postup do finále zasloužila.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Co se dnes stalo? Vypadalo to, že Věra proti vám dnes hrála téměř dokonalou hru.
Ano, hrála opravdu skvělý tenis. Příliš nechybovala. Já jsem dnes měla několik šancí, ale dělala jsem chyby, které obvykle nedělám. Dnes se mi moc nedařilo a mrzí mě, že zrovna v tomhle zápase. Ale takový je tenis.

V průběhu celého US Open jste hrála neuvěřitelně dobře. Vaše vyhlídky určitě směřovaly hodně vysoko. Je to pro vás o to těžší, že jste vypadla už v semifinále?
Ano, na tomto turnaji jsem hrála opravdu skvěle. Dokonce i dnes si myslím, že byly chvilky, kdy jsem hrála dobře. Ale samozřejmě, že nerada prohrávám. Vždycky je to zklamání, pokud zápas prohrajete. Takže se z toho musím poučit.

Když se ale ohlédnu za tímto turnajem, tak na sebe musím být pyšná. Dostala jsem se do semifinále US Open a to je skvělé.  

Zdálo se, že jste hodně chybovala z forhendu.
Nevím.

Neměla jste ten pocit?
Ne, já si myslím, že dnes všeobecně nešlo všechno tak, jak by mělo. Byly míče, které jsem zahrála neuvěřitelně. Ale byly i míče, které jsem dokonce ani nevěděla, jak zahrát. Snažila jsem se více pohybovat a dostat se do rytmu, z kterého bych mohla hru řídit. Ale Věra dnes byla silnější hráčkou, hrála skvěle.

Hodně jste se dnes naběhala. Jste unavená, vyčerpaná?
Ne, opravdu se teď unavená necítím. Ale možná, že kdybych věděla, že příštích pár týdnů nebudu mít žádný turnaj, tak bych se asi trochu unavená cítila.

Jak špatné byly dnes povětrnostní podmínky?
Rozhodně mnohem lepší, než v posledním zápase. Pořád ale vítr trochu foukal. Podmínky jsme ovšem měly obě stejné.

Říkala jste, že jste hodně chybovala. Mluvila jste o chybách jako špatně odpáleném míči nebo psychice?
Pouze jsem nestihla některé míče. Potřebuji se soustředit na míč, který mám odpálit. Takže několik chyb jsem vyprodukovala a ona tak získala výhodu. Věra dnes ale hrála opravdu bezvadný tenis a zaslouží si být ve finále.  

Dnes jste spolu hrály už popáté. Předvedla dnes proti vám nejlepší tenis, který kdy s vámi hrála?
Nevím. Vždycky to bývají těžké zápasy, obě hrajeme tenis na vysoké úrovni. Nedokáži to posoudit. Rozhodně je ale ve skvělé formě.

Zvonarevová je známá svou labilní psychikou. Překvapilo vás, jak dobře se dnes ovládala? Ve druhém setu bylo několik bizardních chvilek, kdy si říkáte, tak teď musí vybouchnout. Ale ona nevybuchla.
Většinou jsem se snažila soustředit sama na sebe. Pro mě bylo důležitější udržet se v koncentraci, zůstat v dobré pozici, snažit se trefovat míče do rohů.  

Letos je podruhé v grandslamovém finále. Wimbledon se jí vyhrát nepodařilo. Myslíte si, že wimbledonské finále pro ni mělo nějaký přínos a teď bude schopná vyhrát US Open? Co bude podle vás rozhodující věcí?
Nevím, tohle je těžké posuzovat. Je to skvělá hráčka. Ale ve finále nikdy nevíte, co se může stát. Rozhodně má šanci vyhrát a nevidím jediný důvod, proč by se jí to nemělo podařit.

Hodně dávala přízemní údery. Bylo to pro vás obzvláště složité zrovna dnes, kdy se vám nedařil forhend?
To si nemyslím. Jak jsem řekla, měla jsem chvíle, kdy jsem hrála dobře, a byly chvíle, kdy jsem hodně chybovala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist