Wozniacká zavzpomínala na US Open 2009 a udržela se ve hře o titul

6. 9. 2011, 08:36
Aktuality 0
US OPEN ženy - Caroline Wozniacká je stále ve hře o první grandslamový titul. Pár hodin tomu tak ale být nemuselo, neboť s Ruskou Kuzněcovovou byla na pokraji vyřazení. Pak si však vzpomněla na obrat na stejném turnaji před dvěma lety a postoupila do čtvrtfinále.
Caroline Wozniacká

První tenistka světového žebříčku Caroline Wozniacká je na US Open ve čtvrtfinále. Jednadvacetiletá Dánka v New Yorku ve čtvrtém kole porazila Rusku Světlanu Kuzněcovovou 6-7 7-5 6-1.

Wozniacká přitom nebyla daleko od vyřazení. Kuzněcovová vyhrála první set a ve druhém ještě vedla 4-2 a 40-15, světová jednička pak ale výsledek dokázala otočit a může tak stále pomýšlet na první grandslamový titul v kariéře.

"V podstatě jsem už byla vyřazená," řekla Wozniacká. "Ale vzpomněla jsem si na náš poslední zápas na US Open. Tehdy jsem také ve čtvrtém kole prohrávala a otočila to. Tak jsem si řekla: Máš na to, musíš bojovat," dodala Dánka, která v závěru měla viditelně víc sil než soupeřka. "Vím, že mám natrénováno a kdyby bylo potřeba, tak bych mohla hrát klidně pět hodin v kuse," uvedla finalistka turnaje právě z roku 2009.

Wozniacké k vítězství také pomohlo 78 nevynucených chyb Kuzněcovové. "Bylo jich hodně. Ale vyplynulo to z toho, že jsem se snažila hrát agresivně a diktovat tempo hry. Ona ale byla jako zeď," řekla ruská tenistka.

Rodačka z dánského Odesne po triumfu v New Havenu vyhrála už osmý zápas v řadě, další její soupeřkou bude Andrea Petkovicová. S tou letos prohrála na rychlém povrchu v Miami, na antuce ve Stuttgartu ji pak porazila.

Německá tenistka, jež v pátek oslaví 24. narozeniny, ve 4. kole porazila hladce ve dvou setech Španělku Carlu Suárezovou a už potřetí v této sezoně postoupila do grandslamového čtvrtfinále.

Zcela suverénně si počíná Američanka Serena Williamsová, která v souboji bývalých světových jedniček porazila Anu Ivanovičovou 6-3 6-4.

Srbská tenistka však statečně vzdorovala a favoritku potrápila. Poté, co si vzala zpět ztracené podání měla za stavu 3-3 brejkbol, do konce dějství už pak ale uhrála jen dva fiftýny. O osudu druhé sady rozhodla hned první hra, ve které Serena zaznamenala jediný brejk.

Trojnásobná vítězka US Open Williamsová si v dalším kole zahraje s Anastasijí Pavljučenkovovou. Dvacetiletá Ruska, která je nejmladší zbývající tenistkou v pavouku, vyřadila Italku Francesku Schiavoneovou po setech 5-7 6-3 6-4.

Celkem pět českých tenistek je na US Open ve čtvrtfinále čtyřhry žen. Na dvojice Benešová/Záhlavová-Strýcová a Hlaváčková/Hradecká navázalo také česko-slovinské duo Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková. Světové jedničky smetly 6-3 6-1 pár Su-Wei Hsieh a Galina Voskobojevová a čeká je soubopj s Ruskami Kirilenkovou a Petrovovou.

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
pondělní výsledky (05. 09. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Pavljučenkovová (17-Rus.) - Schiavoneová (7-It.) 5-7 6-3 6-4
S. Williamsová (28-USA) - Ivanovičová (16-Srb.) 6-3 6-4
Wozniacká (1-Dán.) - Kuzněcovová (15-Rus.) 6-7(6) 7-5 6-1
Petkovicová (10-Něm.) - Suárezová (Šp.) 6-1 6-4

Čtvrtfinálové dvojice:
Wozniacká - Petkovicová, S. Williamsová - Pavljučenkovová, Kerberová - Pennettaová, Stosurová - Zvonarevová

Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Su-Wei Hsieh/Voskobojevová (Tchaj-wan/Kaz.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist