Wozniacká získala nejcennější titul a stvrdila posun na první místo

11. 10. 2010, 21:25
Aktuality 0
WTA PEKING - Stačilo postoupit do čtvrtfinále. Caroline Wozniacké však nenechala nic náhodě a svůj premiérový posun do čela žebříčku WTA stvrdila svým dosud nejcennějším triumfem. Vyhrála totiž turnaj kategorie Premier Mandatory v Pekingu, když ve finále zdolala druhou nasazenou Veru Zvonarevovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká zažívá fantastické období. Od Wimbledonu ovládla čtyři ze šesti turnajů a po triumfu v Tokiu odletěla do Pekingu, kde měla jasný cíl: pokud by vyhrála alespoň dva zápasy a postoupila do čtvrtfinále, stala by se v pouhých 20 letech světovou jedničkou.

Cestu za snem dánské tenistce chtělo komplikovat zdraví. Wozniacká totiž před prvním zápasem proti Erraniové trpěla střevními potížemi a v samotném zápase se chvíli trápila. Po zaklimatizování ale duel zvládla a následně smetla i Kvitovou. A hned věděla, že se za pár dní stane světovou jedničkou.

S tím se ale nespokojila a chtěla dokázat, že se na pomyslný trůn posadí zaslouženě. Přes Ivanovičovou a Peerovou se bez ztráty setu dostala až do finále, ve kterém ji čekala Vera Zvonarevová. Ruska, jež byla jedinou přemožitelkou Wozniacké za posledních 23 zápasů. Porazila ji v semifinále US Open a připravila o možnost získání prvního grandslamového titulu.

V čínské metropoli se však Wozniacké odveta povedla. Zápas, ve kterém hráčky získavaly body především po servisu, musel rozhodnout třetí set. V něm se dvacetiletá rodačka z Odense ujala vedení 3-0 a aniž by čelila jedinému brejkbolu, si už vítězství uniknout nenechala.

"Myslím, že jsem odehrála opravdu dobrý zápas. Ale Vera hrála také velmi dobře," komentovala Wozniacká finále, které se kvůli dešti přesunulo z neděle na pondělí. "Všechno mi teď hraje do karet. Věřím, že můžu porazit každého. Cítím se ve skvělé formě a už se moc těším do Dauhá."

Dcera polských imigrantů se tak dočkala celkově 12. titulu. Polovinu do své sbírky přidala v letošní sezoně. Triumf v Pekingu je však tím nejcennějším, alespoň co se prestiže týká.

Zvonarevová se i přes porážku dostane poprvé v kariéře na třetí místo žebříčku. Letos byla ve finále Wimbledonu a US Open.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING (Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky (11. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6-3 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist