WTA v roce 2011, část IV. Královnou sezony je Kvitová

25. 12. 2011, 09:40
Stalo se... 38
I když se jí v létě nedařilo a útok na post světové jedničky nebyl dokonán, stala se Petra Kvitová královnou sezony 2011. K wimbledonskému triumfu přidala také vítězství na Turnaji mistryň a byla hlavní strůjkyní českého triumfu ve Fed Cupu. Zcela po zásluze se tak dočkala významných ocenění.
Petra Kvitová

Petře Kvitové se po wimbledonském triumfu nedařilo, období po US Open a především závěr sezony už ale zvládla opět fantasticky.

Po semifinále v Tokiu, kde proti Zvonarevové ztratila vedení 5-1 a zahodila setboly, ještě předvedla jedno klopýtnutí v Pekingu, kde hned v úvodním zápase prohrála bitvu s Arvidssonovou. Pak už ale pouze vyhrávala a rok zakončila skvělou statistikou - v hale odehrála 21 zápasů a ani jeden neprohrála (vyjma domácí extraligy).

Související články:

WTA v roce 2011, část I. Boj o trůn a nástup Kvitové

WTA v roce 2011, část II. Wimbledon v režii českých žen

WTA v roce 2011, část III. Velký triumf Stosurové a povedený comeback Sereny

WTA v roce 2011, část IV. Královnou sezony je Kvitová



ATP v roce 2011, část I. Djokovič začíná úřadovat

ATP v roce 2011, část II. Djokovič poprvé poražen i světovou jedničkou

ATP v roce 2011, část III. Djokovič vyhrál i US Open

ATP v roce 2011, část IV. Konci roku vládne Federer

Jednadvacetiletá Kvitová nejprve vyhrála generálku na Turnaj mistryň v Linci a tušila, že má před sebou krásnou tečku za sezonou. Na samotném vrcholu sezony v Istanbulu oslnila. Ve skupině porazila 2-0 na sety Radwaňskou, Zvonarevovou i Wozniackou. V semifinále otočila souboj s vítězkou US Open Stosurovou a ve finále triumfovala třísetovou výhrou nad Azarenkovou.

Jako třešničku na životní sezonu přidala také vítězství ve Fed Cupu. České tenistky ve finálovém složení Kvitová, Lucie Šafářová, Květa Peschkeová a Lucie Hradecká vyhrály 3-2 nad Ruskami.

Kvitová je už světovou dvojkou a v úvodu příštího roku může zaútočit i na vedoucí Wozniackou.

Po sezoně už nabírali nové síly a sbírala cenné trofeje. I když nedosáhla na post světové jedničky, byla vyhlášena nejlepší hráčkou podle WTA i ITF. V Česku se jako první tenistka v historii stala Sportovcem roku a jako dáreček pod stromeček dostala Zlatého kanára.

Rok v čele žebříčku zakončila ještě Caroline Wozniacká, které se už po US Open zase příliš nedařilo. V Tokiu vypadla ve 3. kole s Kanepiovou, v Pekingu dostala kanára od Pennettaové a na Turnaji mistryň s bilancí 1-2 nepostoupila ze skupiny.

Velmi dobrou formu měla naopak Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka vyhrála oba turnaje Premier Mandatory v Tokiu i Pekingu

Jenže v hale se jí už nedařilo. V Moskvě prohrála už v úvodním zápase se Šafářovou a málem přišla o Turnaj mistryň.

Tři premiérové tituly
Premiérový titul z okruhu WTA získala Barbora Záhlavová-Strýcová. Pětadvacetiletá Češka se dočkala v hale v kanadském Québeku, kde ve finále vyprovodila Erakovicovou kanárem.

Ač už v minulosti klepala na brány Top 10, připsala si Dominka Cibulková první titul z podniků WTA až na posledním letošním turnaji sezony v Moskvě.

V čínském Guangzhou si premiérové pocity z vítězství na turnaji WTA vychutnávala Jihoafričanka Chanelle Scheepersová.

Na 'malém turnaji mistrň' na Bali se z obhájení titulu radovala Ana Ivanovičová. Bývalá světová jednička ze Srbska na triumf čekala přesně rok.

Poprvé ve finále si zahrála Eva Birnerová. V taškentském finále však nestačil na Rusku Pěrvakovou.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
VlS
ty opravdu bereš vážně to, co o sobě píšou lidi na sociálních sítích? Opravdu tomu věříš i u lidí, kteří mají v popisu práce vytvářet si pozitivní mediální obraz, protože to má přímý dopad na cenu za reklamy a propagaci? Tak to ti už snad ani nezávidím, to začíná být nebezpečný ;-)
Reagovat
Jiri
Petra je super, ale srovnavat v krase s Pironkou nelze. To je jako srovnavat je v tenise, ale naopak :) Sori ze rejpu, zrovna nemam co delat....
Reagovat
gigin
se dá asi opravdu každá, ale jak sa říká u nás - z prdele ksicht neuděláš (jedině otočit hlavu a začít znova). Takže aspoň trošku krásy tam musí být. A tenisová se naštěstí nemusí přisvicovat ani přiličovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co na té propadlé vyhublině každý vidí?
Reagovat
VlS
Na tépropadlé vyhublině nevidí něco každý, ale jen někdo. Ty jsi toho příklad, ne? Podle mého názoru je to hezká a zajímavá holka (ale ne nejhezčí ve WTA) a líbí se mi víc než ledová královna Vuvuzela, nebo holka krev a mlíko Caro. Za mou královnu krásy považuji jinou tmavovlásku - Anu (holt nejsem na blondýny), zas mi ale není moc sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Wozniacki se mi taky třeba nelíbí, Pironkova taky ne, i když asi víc než Caroline no. Ana je taky u mě asi top společně s Kirilenko, dřív jsem rád koukal na Tatiannu Golovin. Mi přijde Pironkova taková vyhublá i po tváři, fakt až moc no.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě se mi třeba líbí Hantuchová nebo Julia Görges. Taky třeba nechápu, co se někomu líbí na Cibulkové.
Reagovat
VlS
Mě je Danka sympatická, ale nemůžu říct, že se mi líbí, na to je až moc podobná panence Barbie (ručičky nožičky hůlčičky, sen módních návrhářů. Cibulka se mi taky moc nelíbí. S Makiri souhlasím, Julie je taky pěkná holka, ale těch je povíc. Asi jen málokdo si vybere za idol krásy Francesku Schiavone (to by bylo na očaře), ale na tohle téma individuálního vkusu zde proběhlo několik kol a myslím, že Anna nikdy nenarazila na vážnější odpor.
Reagovat
smazaný uživatel
....... ale mohla by narazit, mne se libi mnohem vic John Isner! :-))
Reagovat
VlS
to není fér, ty máš od přírody ze strážní větve nadhled;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že Ana se hodně líbí. Ještě jsem snad nenarazil na nikoho, komu by se nelíbila. Ani se nedivím, je kouzelná. :) Jinak tmavovlásky jsou asi ve větší oblibě než blondýnky, ale mně na vlasech vůbec nezáleží. Líbí se mi Masha a Caro stejně jako Ana nebo Sorana. Caro není modelka, ale je roztomilá a krásně se usmívá. Masha určitě není ledová, jenom je soustředěná při zápasech. Obdivuju její charisma, půvab a eleganci. Daniela je krásná, ale úplně nejvíc se mi líbila takových pět let zpátky. Teď se mi líbí na fotkách, ale když ji vidím hrát, tak je na můj vkus moc hubená. Tsvetana je velmi pohledná, ale taky mi přijde trochu hubená. Dominika určitě není modelka, ale v obličeji je opravdu hezká. Julia a Makiri jsou moc krásné, Tatiana se mi taky moc líbila.
Reagovat
VlS
Znovu - je to věc osobních preferencí a osobního estetického cítění, absolutní ideál pro všechny neexistuje. Proto říkám "mě se líbí" nebo "mě se nelíbí" a neříkám, že je "krásná" nebo "ošklivá". Důležitý pro mě je, jak se ta která taky na kurtu chová k publiku, soupeřce, rozhodčím. To sice spíš patří do kategorie sympatií (antipatií) než do estetiky, ale nakonec se to stejně projeví. Proto mám rád třeba Lucky (obě, ale Šafářovou radši), Petru mám rád taky, ale mohla by vypustit to kvičení a ubrat na pěstičkování, mám respekt třeba ke Kim, Světlaně a Vice (ale i ke spoustě dalších, který zbytečně neřvou a šetří gesty) a nemám rád Serenu, i když uznávám její výsledky a výkony. Její respekt k jiným lidem je viditelně v zápornejch číslech a je úplně fuk, kolik peněz vykáže na charitu nebo kolik v Africe otevře tenisevejch škol.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou první větou souhlasím. Přesto se vždycky rád zapojím do diskusí o podobných tématech. :) Já o žádné tenistce nepíšu, že je ošklivá. Zaprvé k tomu nemám důvod, zadruhé by to bylo neslušné a zatřetí bych to tady od někoho mohl schytat. :D Mně taky vadí chování asi dvou tenistek na celém okruhu... Ale gesta radosti a "kvičení" mi u nikoho nevadí. To jsou emoce, které ke sportu patří. Jinak co se týče Sereny, tak ji velmi obdivuju nejen kvůli výsledkům. Dřív jsem ji naopak moc nemusel, protože se mi nelíbilo, jak se navážela do Dinary apod. Ale myslím, že se po překonání zákeřné nemoci hodně změnila k lepšímu. Začal jsem se o ni trochu víc zajímat a došel jsem k názoru, že mimo kurt je fajn holka a hodně zábavná. Její nedávný pokus o napodobení Rogera mluví za všechno. :D Navíc je to kamarádka Caroline a Viky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
prijde mi nejlogictejsi posuzovat ty holky v prvnim planu podle vystupovani na kurtu, predevsim ve vypjatych situacich, kdy se vyvaleji emoce a clovek uz odhazuje konvence a jako nejprirozenejsi podle vlastniho pocitu libi/nelibi. Za hodne problematicke povazuju zavery, ze je ta ktera tenistka fajn, zabavna, kamaradska atd. - je to takove prisuzovani vlastnosti, ktere chceme, aby mely, ale vychazime jen z medialniho obrazku a ze spis vykalkulovanych a predevsim spolecensky zadanych ventilu zucastnenych. Nemelo by se zapomenout ani na osobnostni zrani vekem a nechtit po kuzleti zazraky.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že tvůj komentář je na mě docela složitý. :D V emocích jedná člověk jinak, to je normální. Ale většina holek se podle mě chová dobře. Kdyby měly dát na všechny ty kritiky, tak by se pomalu nemohly radovat ani z výhry... Aby bylo jasno, nikomu svoje názory nevnucuju a neřídím se žádným mediálním obrazem. Byl bych pěkný trouba, kdybych se měl řídit tím, co píšou čeští novináři. Hlavním zdrojem informací je pro mě twitter a osobní stránky tenistek. Tam se toho dá spoustu zachytit, ať už rozhovory mezi hráčkami nebo jejich mimotenisové aktivity... A když už jsem tady nakousnul ten Serenin pokus, tak by byl hřích sem nedat odkaz. :D http://www.youtube.com/watch?v=-GWvVR3zaDw
Reagovat
smazaný uživatel
dobry, Serena je cislo. :-) (U me stale jeste number one.) Jinak nevim, co je na komentari sloziteho. :-) V emocionalne vypjate situaci se clovek odhali na dren, jednoznacne. Takovy proste je, pohodicka nikoho neproveri ani neodhali. I forma radosti je niternym projevem cloveka a mnoho o nem vypovida.... Nemyslim si, ze nekomu neco vnucujes, jen jsem se k tomu vyjadrila. Twiter i osobni stranky jsou prave ta spolecensky žádaná forma komunikace, o ktere mluvim a ten kontrolovany ventil. Prece zadna nenapise, co si doopravdy mysli, co ji doopravdy trapi a jaka doopravdy je. Ja bych to take nenapsala, co je komu do toho! :-) A mimotenisove aktivity bych rozhodne taky delila na ty oficialni a soukrome, myslim doslova soukrome.... :-)
Ale pripoustim, ze nejsem ta prava na podobne diskuse, na osobni stranky hvezd totiz nechodim. Z casovych duvodu a hlavne - odjakziva me nejvic zajimalo, co reknu, udelam a jak ziju ja. (Egoistka.) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, jsem občas trochu natvrdlej... Musel jsem si ten komentář přečíst ještě dvakrát, abych to všechno pochopil. :D Projevy radosti mi nevadí (zatnutá pěst, come on, pojď atd.). Když tenistky nemluví sprostě a nepokřikují na sebe něco ošklivého, tak mi nevadí nic. Ale hodně mi vadí slavení po skreči soupeřky... Pro mě je twitter docela užitečný. Dozvím se tam spoustu věcí a nevšiml jsem si, že by se tam někdo přetvařoval. Holky tam zmiňují svoje oficiální i soukromé mimotenisové aktivity... Ale chápu, že všichni nejsou příznivci podobných stránek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
O.K. Nechme twitter i dalsi........... nechci te trapit (tu nejpodstatnejsi cast sdeleni mam ke vsemu az mezi radky!) :-)))
Taky mi "nic" nevadi, tanecky, pesticky a "pojd" jsem uz davno prehodnotila - jsem totiz jeste z tiche generace umirnenych az zadnych gest a hekam jen namahou. :-)) Biti se do hrudi napriklad, simulantstvi, nadavky a provokace vseho druhu nevezmu ale nikdy. V tom se urcite shodneme. :-)
Reagovat
gigin
je normální emoční projev. Simulanství, nadávky a provokace všeho druhu - součást taktiky? Teď nevím přesně...
Reagovat
gigin
asi před půl rokem vyšel ve Sportu článek o tenisové taktice. Jak je důležitá hlava a tak. No a bylo tam pár rad, jak vyvést z míry soupeře. A přesně toto tam bylo, trošku simulovat, nadávat (ale i na sebe), různě provokovat (bavit se s diváky). Možná to ještě někde najdu, tak ti když tak písnu to jméno, autora článku.
Reagovat
smazaný uživatel
.........nemusis, ja tohle vsechno znam a mam i vlastni s psychologem probrane "nabuzovaci" ritualy - neviditelne! ;-)
Zasadni rozdil je ale v tom, ze ty se pokousis definovat objektivni realitu a ja subjektivni pocit z ni. :-)
Reagovat
gigin
že to máš všechno zmáklé. V žádném případě jsem tě nechtěl poučovat. To by mne ani ve snu nenapadlo :-) Jen jsem chtěl připomenout, jaké jsou dnes trendy. Asi teda. Několikrát jsi už zmiňovala, že jsi jiná, tichá generace :-) Mimochodem ty neviditelné rituály by mne celkem zajímaly !!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
vsechno zmakle teda nemam a nikdy mit nebudu - protoze tu misto prace datluju! :-)))
Reagovat
gigin
toho máš fakt hodně, když už sojka začíná datlovat :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To jen nazorne demonstruju, ze i nabuzovaci ritualy jsou na cloveka (ehm sojku) kratky!!! :-)))
Reagovat
gigin
ani mi nemluv (nepiš)!! Měl bych už konečně něco začít dělat po svátcích. Ráno jsem se teda párkrát udeřil do hrudě a šel hrát tenis. Po obědě simulace a teď jsem si zanadával, jak jsem líný a koukám na to Abú Dhábí na Sportu 1 :-D
Reagovat
VlS
Petru jsem nikdy nepovažoval za nějakou krásku, ale podívejte se sem. http://www.elle.cz/celebrity/rozhovory/petra-kvitova-nikdy-jsem-si-nerikala-ze-potrebuju-byt-nejlepsi

No toto
Reagovat
smazaný uživatel
odkaz na foceni pro Elle jsem sem uz davala ve svem prispevku "Krasna Petra", vytahla jsem ho z expresek. A gratulovala jsem Petre ke krase, ktera je vzdycky krasnejsi o to, co umi, ale hned se objevil odbornik, ze je nejkrasnejsii stejne Pironkova, pak prilitl pes a hafal, ze prej Julia.............preju ti krasne Vanoce! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přece nevynechám možnost když si můžu žďuchnout! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
chapu, :-))) to jen vy nechapete, ze natrit a nasvitit do hezka muzou kazdou, vsadte barak, ze i me, ale Petra je jen jedna!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já chápu..s klidem basseta bych i tu boudu vsadil :-)), jen tohle už trošku připomíná začátek hlubší debaty..a od toho tu psi nejsou :-))).
Reagovat
VlS
No, mě na to navedla žena, vrazila mi do ruky časák a povídá: "Víš kdo to je?" a já čučel jako puk. Ale jinak - o Cvetaně jsme zde už debatovali ještě s Matějem - nemusím to opakovat, že ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Abyste se nehádali:
1.Masha, 2.Caro, 3.Vika, 4.Ana, 5.Sorana, 6.Makiri, 7.Julia

Takže pes má skoro pravdu. :D
Reagovat
Carloss
Já musím říct, že zrovna mně se Petra hodně líbí jako ženská. Je to vyloženě můj typ. Ona navíc vypadá o hodně líp, když je nalíčená a v šatech. A vyzařuje z ní taková vnitřní krása. Na rozdíl třeba Márie a Caro. Ty mi přijdou spíš jako takový reklamně prázdný. Sexy mi přijde Vika, Ana, hezká je Julia. Ale z Petry prostě vyzařuje velmi zvláštní vnitřní charisma. Jestli se jí povede nástup na světovej trůn, tak bude IMHO za velkou mediální hvězdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Carlossi za odkaz, takhle všechno pohromadě, paráda.

A ještě něco k fotkám Elle. Petře to sluší moc, o tom žádná, ale abych jenom nechválil... Mě se úplně nelíbí, když vizážisti dělají Pétě rovné vlasy. Co je na Petře nejkrásnější jsou její oči a nádherné přírodní vlnité zlaté vlasy. Rovné vlasy má kdejaká, ale Petra je nejhezčí jako zlatovláska se svými přirozenými vlasy.
Reagovat
freeteepek
Tak tohle video je fakt super!Jenom škoda, že tam ty turnaje nejsou chronologicky a že tam chybí zápas se Stosurovou z AO. Asi nemají tak rozsáhlý videoarchiv, ale jinak klobouk dolů. Kvalita 720p je dostačující a tenhle autor je ze všech nejlepší. Koukat se na tenis pri 480p není ono:-)
Reagovat
smazaný uživatel
nestačil? spíš nestačila :D

překlep :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist