WTA: Zajímavosti o turnaji v Římě

12. 5. 2014, 13:50
Previews 4
Dnešním dnem v Římě odstartoval antukový turnaj kategorie WTA Premier 5. Jedná se o poslední podnik, který může změnit nasazení hráček na French Open. Nasazenou jedničkou je Američanka Serena Williamsová, nad jejíž formou po odstoupení z turnaje v Madridu visí otazníky. Ruska Šarapovová vstupuje do turnaje posilněna dvěma tituly z antukových podniků ve Stuttgartu a v Madridu.

Nejvýše nasazenou hráčkou je Serena Williamsová, z Top 10 chybí Viktoria Azarenková
Ačkoli je světová jednička Serena Williamsová nejvýše nasazenou hráčkou turnaje, v posledních dnech nad její formou visí otazníky. Minulý týden v Madridu odehrála první tři zápasy bez ztráty setu, před čtvrtfinálovém duelem s Petrou Kvitovou však z turnaje kvůli zraněnému stehnu odstoupila.

Dvojkou turnaje je Číňanka Na Li, trojkou Polka Radwaňská, čtyřkou Rumunka Halepová, pátou v pořadí je Petra Kvitová, šestou Srbka Jankovičová, sedmou Němka Angelique Kerberová, osmou nasazenou je vítězka turnajů ve Stuttgartu a v Madridu Maria Šarapovová, devátou nasazenou je Slovenka Cibulková a pořadí nejlepších deseti uzavírá Italka Erraniová. Z Top 10 chybí v pavouku ženského turnaje Běloruska Viktoria Azarenková, kterou už od Australian Open trápí zraněná noha.

Šarapovová nastupuje s úctyhodnou bilancí na antuce
Od prohry s Číňankou Na Li v semifinále French Open 2011 má Ruska Maria Šarapovová na antuce obdivuhodnou bilanci 46-3. Všechny tři zápasy však prohrála s jedinou hráčkou - se Serenou Williamsovou (v roce 2012 ve čtvrtfinále v Madridu, v roce 2013 ve finále v Madridu a ve stejné fázi turnaje pak i na grandslamovém French Open). S vedoucí ženou žebříčku WTA se Ruska může v Římě utkat v semifinále.

Halepová obhajuje první velké body
Rumunka Simona Halepová vstupovala minulý rok do turnaje v Římě jako 64. tenistka světa. Nyní, o rok později, má na svém kontě 7 titulů z okruhu WTA a je světovou pětkou. Právě na turnaji v Římě odstartovala Halepová svou loňskou jízdu, když tu prošla kvalifikací do hlavní soutěže, kde postupně porazila Kuzněcovovou, Radwaňskou, Vinciovou, Jankovičovou a prohrála až v semifinále se Serenou Williamsovou.

Venus Williamsová je zpět
Na turnaji v Římě se po více jak měsíční pauze představí také bývalá světová jednička Venus Williamsovou, která naposledy hrála osmifinále na turnaji v Charlestonu, kde nestačila na Kanaďanku Bouchardovou. Poté trápila Američanku viróza a zánět v krku.

V prvním kole změří Williamsová síly s mladou a talentovanou Němkou Annike Beckovou, ve druhém kole pak potencionálně se třináctou nasazenou Španělkou Carlou Suarez Navarrovou. Venus má za sebou řadu úspěchů na tomto turnaji - v roce 1999 tu vyhrála, o rok předtím hrála ve finále a v dalších pěti ze sedmi startů postoupila vždy minimálně do čtvrtfinále, dvakrát i do semifinále.

Zajímavé zápasy prvního kola
Hned v prvním kole nabídne turnaj v Římě několik velmi zajímavých utkání. Světová desítka Dominika Cibulková bude hrát s Italkou Camilou Giorgivou, Kanaďanka Eugenie Bouchardová vyzve bývalou světovu čtyřku Francescu Schiavoneovou, zajímavý bude i ruský souboj mezi Světlanou Kuzněcovovou a Marií Kirilenkovou. Napínavé bude jistě i utkání mezi loňskou wimbledonskou finalistkou Sabine Lisickou a grandslamovou šampionkou Samanthou Stosurovou.

Řím je posledním turnajem, který může změnit nasazení hráček na French Open
Antukový turnaj WTA Premier 5 v Římě je posledním podnikem, který může změnit nasazení hráček na French Open. Druhý grandslam sezony v Paříži odstartuje 25. května 2014.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemá být v tom úvodním odstavci "antukových podniků ve Stuttgartu a Madridu"?
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za upozornění, chyba opravena. Omlouvám se. Petr Pok.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha, Angie, Lucka come oN!
a slovensky POME !
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka samozrejme v Prahe:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist