Ymer je v Montpellier katem domácích šampionů, po Monfilsovi vyřadil i Gasqueta

5. 2. 2022, 10:44
Aktuality 6
ATP MONTPELLIER - Mikael Ymer na halovém turnaji v Montpellier vyřadil dva trojnásobné šampiony během dvou dnů. Po Gaëlu Monfilsovi zastavil i Richarda Gasqueta a podruhé v kariéře postoupil do semifinále, v němž vyzve dalšího bývalého vítěze a největšího favorita Alexandera Zvereva.
Mikael Ymer (© AFP)

Mikael Ymer v Montpellier vyřadil už tři domácí soupeře. Po Corentinu Moutetovi zaskočil i dva trojnásobné vítěze Open Sud de France Gaëla Monfils a Richarda Gasqueta, kterého ve čtvrtfinále zdolal 7-5 6-7 6-1. 

23letý Švéd mohl zápas ukončit ve dvou setech. Poté, co ve druhé sadě smazal manko dvou brejků měl za stavu 6-5 mečbol, ale nevyužil ho a zkušený Francouz si v tie-breaku vynutil pokračování zápasu. Ymer ale rozhodující dějství ovládl.

"Byl to hodně těžký zápas a já jsem moc šťastný, že ho mám za sebou. Bojoval jsem a jsem nadšený, že si zahraju semifinále," radoval se Ymer, jehož o dva roky starší bratr Elias v pátek v indickém Púne postoupil do semifinále poprvé v kariéře.

Mikeal Ymer si teprve loni v červenci ve Gstaadu zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP, ale nyní má na kontě už pět čtvrtfinálových zápasů a může se těšit na druhé semifinále. Loni v srpnu ve Winston-Salemu prohrál až ve finále.

Ve Francii si o finále zahraje proti dalšímu bývalému šampionovi a světové trojce Alexanderu Zverevovi (h2h 0-2). S hráči Top 20 má bilanci 2-12, v šesti střetnutích s členy Top 10 nehrál ještě ani set a pouze jeden z 18 setů dostal alespoň do tie-breaku.

Zverev v Montpellier startuje poprvé od svého triumfu v roce 2017 a letos se snaží spravit si chuť po nezdaru na Australian Open. Ve čtvrtfinále deklasoval 6-1 6-0 domácího Adriana Mannarina, s nímž vyhrál i sedmý vzájemný zápas.

"Někdy se takové zápasy povedou. Na konci mi bylo Adriana trochu líto, protože jsme spolu odehráli už několik vyrovnaných zápasů a on je momentálně ve skvělé formě. Jsem tady, abych našel formu a už se těším na další dva dny," řekl Zverev, který vylepšil svou bilanci na turnaji na 9-1.



Alexander Bublik ve čtvrtfinále zdolal 6-4 2-6 7-6 druhého nasazeného Španěla Roberta Bautistu a poprvé od loňského května vyhrál tři zápasy po sobě.

O celkově páté finále, v němž by usiloval o premiérový titul, si 24letý Kazach zahraje se Filipem Krajinovičem (h2h 0-0). Srbský tenista si v semifinále poradil 7-5 6-2 Bosňanem Damirem Džumhurem. Rovněž 29letý Krajinovič cílí na své 5. finále, ve kterém útočil na první triumf.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 490.990 eur
páteční výsledky (04. 02. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Zverev (1-Něm.) - Mannarino (Fr.) 6-1 6-0
Bublik (6-Kaz.) - Bautista (2-Šp.) 6-4 2-6 7-6(4)
Krajinovič (5-Srb.) - Džumhur (Bosna) 7-5 6-2
M. Ymer (Švéd.) - Gasquet (Fr.) 7-5 6-7(6) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Šáša ve dvou setech v pohodě.

A líbí se mi tahle Adidas kolekce s převládající bílou a červeno-modrou batikou na kraťasech.

Saša měl v publiku přítelkyni. Hezká holka a ukázala v tílku potetované ručičky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Fany. Sport1 co to je ? Já mám sport 1 němce free, ale tam jsem tennis nenašel. Cordoba myslím. Dík.smile
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem to našel. Díky.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
To by byla pecka.! Tak drzim tlapy.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale tak Bublik se Zviretem ve finale, ...take dobre:)

Budou servisy spodem?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist