Ymer v Los Cabos vyřadil předloňského šampiona Karloviče

31. 7. 2018, 09:07
Aktuality 4
ATP LOS CABOS - Předloňský šampion Ivo Karlovič v Los Cabos končí stejně jako před rokem už v prvním kole, letos chorvatský veterán podlehl Eliasi Ymerovi. Dvaadvacetiletý Švéd, který přerušil sérii porážek, si o čtvrtfinále zahraje se čtvrtým nasazeným Francouzem Mannarinem.
Elias Ymer

Ivo Karlovič přestává svým výrazně mladším soupeřům stačit. Devětatřicetiletý Chorvat prohrál deset z posledních dvanácti zápasů a dokonce už patnáctkrát v řadě prohrál alespoň jeden set. 

Poslední neúspěch Karlovič utrpěl na tvrdém povrchu v mexickém Los Cabos, kde předloni triumfoval. V utkání prvního kola podlehl 4-6 3-6 o sedmnáct let mladšímu a v poslední době se rovněž trápícímu  Švédovi Eliasi Ymerovi. Ten po svém podání ztratil jen devět míčků a využil 2 ze 3 brejkbolů. 

"Porazit Karlovič je pro mě cenný úspěch. Odehrál jsem dobré utkání a těším se na další," řekl Ymer, který přerušil sérii šesti zápasů, v nichž prohrál 12 setů v řadě.

Ymer, jenž by se v případě postupu až do semifinále stal poprvé hráčem Top 100, se ve druhém kole utká s čtvrtým nasazeným Francouzem Adrianem Mannarinem. 

Dvacetiletý Taylor Fritz v prvním kole zdolal v utkání bez jediného brejku dvakrát 7-6 o rok a půl staršího Australana Thanasiho Kokkinakise, s nímž jev Mexiku  přihlášen do čtyřhry. O obhájení loňského čtvrtfinále si americký mladík zahraje proti Japonci Jošihitu Nišiokovi.

Největší hvězdou 3. ročníku je Argentinec Juan Martín Del Potro, který teoreticky může zaútočit na premiérový posun na post světové trojky. Do soutěže vstoupí proti lepšímu z dvojice Arevalo-Giron, ve čtvrtfinále by mohl narazit na obhájce titulu Sama Querreyho.

• ATP 250 LOS CABOS •
USA, tv. povrch, 808.780 dolarů
pondělní výsledky (30. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fritz (7-USA) - Kokkinakis (Austr.) 7-6(6) 7-6(5)
Nišioka (Jap.) - Elias (Portug.) 6-4 6-3
Mmoh (USA) - Escobedo (USA) 6-3 4-6 6-1
Fabbiano (It.) - Garanganga (Zimb.) 5-7 6-2 7-5
Ymer (Švéd.) - Karlovič (Chorv.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
SwissMaestro
Ferrer končí příští rok, Muller, Youzhny, Benneteau po letošní sezóně.

Bude zajímavé sledovat jak dlouho budou na tour hrát hráči jako např. Karlovic, Robredo, Verdasco, Baghdatis?.
Hlavně první dva už nejsou konkurenceschopní a nedivil bych se kdyby to letos zabalili.
Reagovat
Krisboy
O Robredovi jsem už dlouho neslyšel, hraje vůbec ještě? Verdasco ještě do starého železa rozhodně nepatří, Dřevovič ještě taky jakž takž něco uhraje a Baghdatis? To je kapitola sama pro sebe, tomu já nevěřím ani slovo.
Reagovat
SwissMaestro
Souhlas. Baghdatis je divnej. Myslím, že v Dubaji v roce 2015 skrečoval v Tb za stavu 4-4 ?.. což mi přijde, i na jeho poměry, celkem extrémní a velmi "nenápadné".

Verdaska mám rád a je pravda, že dva tři turnaje za sezónu odehraje vždy na vysoké úrovni. Na začátku roku měl za cíl dostat se do top 20 tak uvidíme kam to nakonec ještě ke konci kariéry dotáhne. Osobně jsem mu přál letos na FO aby zkompletoval sbírku ČF na všech GS :(

Robredo mám pocit, že hraje jen challengery, ne? Vím, že vyhrál nějaký v Lisabonu nebo něco takového no :/

Karlovič mi přijde už vyřízenej. No, věk na to má :D
Reagovat
SwissMaestro
Ještě k tomu Marcosovi - byl to TB ve třetím setu takže už moc do konce nezbývalo :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist