Young v Aucklandu dohrál, Bellucci první zápas zvládl

9. 1. 2012, 10:57
Aktuality 0
Hned první den turnaje mužů v Aucklandu se s generálkou na Australian Open rozloučil jeden z nasazených hráčů. Američan Donald Young nedotáhl do vítězného konce dobře rozehraný zápas s Kolumbijcem Fallou, s nímž prohrál 6-4 3-6 a 3-6. Další z papírových favoritů Thomaz Bellucci si se svým soupeřem poradil ve dvou setech.
Donald Young

Donalda Younga, který si loni ve světovém žebříčku polepšil téměř o sto míst a momentálně je na 40. příčce, čekal v úvodním zápasu nové sezony Kolumbijec Alejandro Falla. Tomu sice v prvním setu sebral třikrát podání a sadu vyhrál 6-4, v dalším průběhu utkání už ale neproměnil ani jeden ze svých šesti brejkbolů a po téměř dvou hodinách z Aucklandu vypadl.

"Je to pořádné zklamání. Není příjemné prohrát první zápas v novém roce, ale stává se to," litoval sedmý nasazený Američan. "Nehrál jsem žádný turnaj už měsíc a půl, což mohlo hrát svou roli. (Falla) hrál dnes v důležitých momentech líp než já," dodal Young, který se podle svých slov bude nyní v Aucklandu soustředit na čtyřhru, aby se připravil na Australian Open.

Úvodní zápas v nové sezoně odehrál také Thomaz Bellucci, šestý hráč turnajového pavouka. Brazilec se mohl celý zápas s Ruim Machadem spolehnout na své podání, které ani jednou neztratil; ve druhém setu mu sice portugalský soupeř byl vyrovnaným soupeřem, ve zkrácené hře se ale Bellucci dostal do vedení a šanci ukončit zápas ve dvou setech si už nenechal ujít.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bellucci (6-Braz.) - Machado (Portug.) 6:3, 7:6 (7:3), Falla (Kol.) - Young (7-USA) 4:6, 6:3, 6:3, Giraldo (Kol.) - Venus (N. Zél.) 6:4, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist