Z Češek se dařilo jen Kvitové, Zakopalová po kolapsu dohrála

23. 5. 2011, 22:35
Aktuality 3
FRENCH OPEN - Stejně jako včera, i dnes zakončí české tenistky v Paříži den s bilancí jedné výhry a dvou porážek. Do druhého kola se podařilo projít Petře Kvitové, která s Maďarkou Arnovou ztratila jen tři gamy. Klára Zakopalová a Sandra Záhlavová už na French Open dohrály.
Petra Kvitová

Petra Kvitová začátkem května vyhrála prestižní podnik v Madridu, pak ale na menším turnaji v Praze laborovala se zraněným stehnem. Po týdenní zápasové pauze zaviněné zdravotními problémy vstoupila do druhého grandslamu sezony značně nervózní, krátký výpadek však na sobě znát nenechala a žádné komplikace nedopustila - Maďarku Gretu Arnovou smetla 6-2 6-1.

Českou jedničku překvapilo, jak lehce si s 31. hráčkou světa poradila. "Trošku jsem vypadla z toho rytmu, ale v tréninku jsem se cítila dobře a zdravotně to taky docela jde. Věděla jsem, že mě čeká těžká soupeřka, která do toho chodí stejně jako já a dobře servíruje. Dnes ale nepodávala tak dobře a to mi trošku přidalo na sebevědomí. Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Kvitová Radiožurnálu.

"Na grandslamu je první kolo vždy těžké, nevíte, co od sebe máte čekat. Navíc já jsem teď v jiné pozici, holky se na mě chtějí vytáhnout, takže je to pro mě těžší. Jsem ráda, že jsem to zvládla," pochvalovala si Kvitová, jež dnes Maďarce hned pětkrát sebrala podání. "Nevím, čím to bylo, ale dnes neservírovala tak dobře. Hodněkrát jsem ji brejkla a to mi trošku přidalo na sebevědomí. Říkala jsem si, že nehraje zase tak dobře, jak jsem si myslela, že bude hrát. Ale je to každopádně nepříjemná soupeřka a jsem ráda, že jsem ve druhém kole," těšilo Kvitovou.

Česká jednička věří, že v Paříži dojde daleko. Výhra jí dodala další porci sebevědomí. "Zápas mi napověděl, že můžu hrát i tady na té antuce dobře. Míče tu dobře letí, to sedí. Holky díky tomu hned dokážu dostat pod tlak, což je účel," řekla. "Musím ale zlepšit servis. Technicky je dobrý, ale prostě nějak hapruje. Budeme se to snažit vyladit," dodala před nadcházejícím soubojem s Číňankou Jie Zheng, přemožitelkou Sandry Záhlavové.

Záhlavová startovala v hlavní soutěži grandslamového turnaje poosmé, dva zápasy ale dokázala vyhrát pouze během posledních dvou návštěv Melbourne.

Pouze jednou si na French Open zahrála také Klára Zakopalová, jež prohrála s Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu 5-7 1-6.

Zakopalová přitom v prvním setu vedla 5-2 a podávala na zisk úvodní sady, pak však prohrála deset her v řadě a v závěru už jen odvrátila 'kanára'.

- FRENCH OPEN ženy (Francie, antuka, 9.938.926 dolarů) -
pondělní výsledky (23. 05. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Arnová (Maď.) 6-2 6-1
Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Zakopalová (31-ČR) 7-5 6-1
Jie Zheng (Čína) - Záhlavová (ČR) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ad: "Zakopalová přitom v prvním setu vedla 5-2 a podávala na zisk úvodní sady ..." -- v Klářině případě ovšem podání moc velkou výhodou není. Za to je ale (zatím) třetí na světě, co se týče získaných fiftýnů při prvním podání soupeřky (44,6 %).

Viz: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/match_stats.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
A byla zatím sedmá na světě v procentu získaných gamů při podání soupeřky (46,7 %).
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by zajímala psychika takových hráček! Jestli jsou raději na servisu nebo na přijmu:) Ono to musí být strasně ubíjející, když víte, že to podání máte slabé. Jinak, pokud hrála Dementevová, nebyla v tomto srovnání, Matěji, nejlepší?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist