Z Indian Wells dnes odstoupily zraněné Azarenková i Stosurová!

14. 3. 2013, 21:42
Aktuality 57
WTA INDIAN WELLS - V Indian Wells dnes nedojde k ani jednomu ze dvou naplánovaných čtvrtfinálových duelů ve dvouhře žen. Nasazená jednička a obhájkyně titulu Viktoria Azarenková odstoupila kvůli zranění pravého kotníku, Samanthu Stosurovou do hry nepustilo zranění pravého lýtka. Bez boje tak do semifinále postoupily Wozniacká a Kerberová.
Viktoria Azarenková

Už ve středu do semifinále postoupily Rusky Maria Kirilenková a Maria Šarapovové, které si poradily s Petrou Kvitovou, respektive Sarou Erraniovou. 

Na dnešek byly naplánovány zbylé dva čtvrtfinálové duely, ani jeden se však nekoná. Samantha Stosurová nenastoupila proti Angelique Kerberové kvůli nataženému lýtku na pravé noze, Viktoria Azarenková byla donucena z turnaje odstoupit vinou zranění pravého kotníku a do semifinále tím pádem pustila bez boje Caroline Wozniackou.

Němka Kerberová s Dánkou Wozniackou si tak zahrají ve vzájemném duelu o finále. Loni všechny tři střetnutí vyhrála Kerberová, která v celkové bilanci vede 3-2.

Jako první dnes z turnaje nedobrovolně odstoupila světová devítka Stosurová. Ta prý první bolesti lýtkového svalu ucítila v posledním gamu úterního osmifinále proti Němce Moně Barthelové. Ve středu pak vůbec netrénovala a pouze nohu ledovala. Dnes ještě zkusila předzáposový warm-up, po pěti minutách ale pochopila, že to dnes nepůjde.

Osmadvacetiletá Australanka, jež měla usilovat o první letošní semifinále, správně uvedla, že je to teprve podruhé v její kariéře, co byla nucena z turnaje odstoupit. V roce 2007 v Memphisu nedohrála čtvrtfinále kvůli virovému onemocnění.

Viktoria AzarenkováZa to Azarenková má s odstupováním z turnajů bohaté zkušenosti; jen od začátku roku 2010 z různých důvodů řádně nedokončí už 16. turnaj. Dnes se v Kalifornii omluvila kvůli zánětu v pravém kotníku.

"Zkoušela jsem úplně všechno, snažila jsem se do poslední chvíle, ale doktor a lidi z týmu mi řekli, že hraním bych jenom riskovala. Mám tam velký zánět," uvedla Azarenková. 

Letos tak nedohrála již podruhé. Začátkem roku v Brisbane odstoupila před semifinálovým duelem se Serenou Williamsovou kvůli zranění palce na noze.

Třiadvacetiletá Běloruska letos vyhrála Australian Open a klání v Dubaji a zvítězila ve všech 17 utkáních, do kterých nastoupila. V Indian Wells přišla o šanci obhájit titul, a pokud Šarapovová postoupí do finále, klesne v žebříčku WTA na 3. místo.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
CAROLINE WOZNIACKI JE NEUVERITELNA BOJOVNICE!!!:)) TO CO ONA UKAZUJE DNES NA KURTU!! ONA JE NEJLEPŠI POJĎ HOLKA!:'))ZASLOUŽI SI TO CELY VYHRAT!:'))
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA před dnešními semifinálovými zápasy Wozniacki-Kerber a Sharapova-Kirilenko (čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru, hvězdička znamená, že hráčka ještě může v IW získat další body):
...
4. Radwanska (+2245 bodů)
5. Li (+730 bodů)
6. Kerber (+250 bodů) *
7. Errani (+10 bodů)
8. Kvitová 5150 bodů
9. Stosur (-1145 bodů)
10. Wozniacki (-1270 bodů) *
11. Bartoli (-1995 bodů)
12. Petrova (-2100 bodů)
...

nečekaný odstoupení Azarenkový Petře hodně zkomplikovalo situaci - její velký konkurentky Kerberová a Wozniacká ted mají cestu do finále dokořán otevřenou ...
Pro Petru by asi bylo nejlepší kdyby dneska vyhrály Sharapová a Kerberová. Pak by na ní sice Kerberová získala dalších 250 bodů náskoku, ale Petra by si zase udržela neztenčenej náskok před Wozniackou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem to tu již v diskuzi, ale cením rozhodnutí jak Sam tak Viky, že nenastupují přes bolest, že nehrají komedii se skrečí, náhlou únavou, výmluvami a podobné chuťovky. Kéž by tomu tak bylo u všech hráčů a hráček na okruzích.
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli jsem to dobře pochopila, ale podle mě je to vždycky nepříjemné, když někdo nemůže hrát kvůli bolestem, ať už skrečne před nebo v průběhu zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, pokud v Tobě dřímá nějaký sensibilní talent, potom jistě. Jinak mě ale chápej prosím tak, že se neraduji a necením toho, že je někdo zraněný, nýbrž toho, že to zranění nepokouší a neodstoupí z již rozehrané bitvy. Zranění ke sportu, a všeobecně k aktivnímu životu patří. Tělo je právě i v tom kouzelným kvazi nástrojem, že je-li přetažené, je náchylnější ke zranění, či ke smůle, která zranění podnítí. Svým způsobem by bylo i vůči ostatní populaci nefér, kdyby nebyla taková Stosurová občas zraněná, když své tělo přetahuje do očividných proporcí. Podobně to skončilo s Heninovou, a pod. Na druhou stranu zářným případem uměřenosti je Federer, u něj nepamatuji skreč. Nole když hrál přes bolest v Davis Cupu, dokonil si konec památné sezóny 2011. Nadal je případ sám pro sebe. Ale nechci míchat ženská a mužská tělesa. Bylo to z mé strany potlesk pro uměřenost a odpovědnost těch dvou skečujících hráček. Může mě vzít čert, když někdo vyleze na kurt s tím, že se uvidí, a následně zápas odchodí, či si něco utrhne.
Reagovat
Fandina
Děkuji za vysvětlení. Já jsem to zase brala z pozice té hráčky. Jak bych to řešila já, být na jejím místě. Takže poznámka o senzibilitě byla co do obsahu podobná. Na druhé straně, jako fanoušek respektuji co vidím na kurtu. Když skrečuje před, ví proč a když skrečuje na místě také. Proto to neřeším a beru to jako realitu. Ale díky za jiný pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tím větší škoda, že Petra vypadla, mohla to vyhrát, když už odpadlo tolik nejlepších hráček. V Miami asi moc šancí nemá, ale třeba překvapí, když od ní nikdo moc nečeká. Každopádně držím palce.
Reagovat
tommr
jj Petra v IW promarnila velkou šanci na zisk cennýho titulu. V Miami to bude mít nesrovnatelně těžší - jednak tam bude větší konkurence (přibydou Serena, Venus, Li Na) a jednak tam asi bude mít velký problémy sama se sebou (astma) ...
Reagovat
Fandina
Petra bojovala s teplem a dechem už tady v IW. Má tělo náchylnější na tyhle situace než jiné hráčky, bylo to i vidět na ní a navíc to astma. V IW byla letos ve QF, je to tam její největší úspěch. Jen škoda, že nehrála alespoň večer, nebo nebylo takové vedro. Ale i tak pro Petru úspěch. Tak držíme palce do Maimi a dál. Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
je to velká škoda, Petra ji měla na lopatě a pak přišel zkrat.. stane se, no. S Šarapovou by dneska měla lepší podmínky, hrála by večer. Myslím, že sama Petra to jako úplný úspěch nebere. Určitě ví, že měla na víc.
V nějakém rozhovoru říkala, že co do vlhkosti vzduchu to je v IW dobré, v Miami je to údajně horší. Ve větší konkurenci bych problém neviděl. Jestli nebude moct dýchat, vypadne stejně dřív, než se k silnějším hráčkám stihne prokousat.. to je asi to hlavní - mít možnost hrát s top hráčkami. Proti nim není taková ustrašená a hraje lepší tenis. I když prohraje, je to zase cenná zkušenost, tak jako letošní zápas se Serenou.
Reagovat
smazaný uživatel
21:30
Djokovic Novak (SRB) [1] > Tsonga Jo-Wilfried (FRA) [8] h2h/9 : 6/

23:30
Murray Andy (GBR) [3] = Del Potro Juan Martin (ARG) [7] h2h/7 : 1/
DelPo min. jeden set.

02:30
Wozniacki Caroline (DEN) [10] > Kerber Angelique (GER) [5] h2h/2 : 3/

04:30
Kirilenko Maria (RUS) [14] < Sharapova Maria (RUS) [2] h2h/2 : 4/
Tipuji, ze bude skrec MaKiri, pred nebo spis behem zapasu:)

Po odstoupeni dvou hracek, ktere mely dost velkou sanci na celkove vitezstvi...je ted tezko tipovat, jak se to muze vyvrbit...

Nema smysl si tipovat Marus, takze zkusim nejake zajimave prekvapeni:
Takze muj tip je Karolina:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já teď skládám zbraně, páč to za ty kurzy nestojí. Je to divný turnaj. Místo abych porovnával, kdo hrál dobře v minulém kole, tak spíš porovnávám, kdo nehrál tak špatně.

Djokovič kurz klesl z 1.20 na 1.12. Asi bych dal i Tsongu, ale na aspoň trochu rychlejším povrchu. Takhle nic.

Murray kurz 1.47 mírňoučce klesl z 1.5. Zase nevim, Murray nepředvádí nic moc, ale na Potra zahrát umí. Zase nic.

Wozniacki z outsiderky se stala favoritka. Z 2.20 kurz klesl na 1.91. Asi jediný zápas kdy mohu konstatovat zlepšenou formu, navíc obou hráček. Vzhledem k tomu, že poslední 3 zápasy vyhrála Kerber, tak dávám ji. Caro je podle mého dost přeceňovaná hráčka (ve smyslu kurzů).

Sharapova drží kurz od začátku na 1.22. Nevim, nevim. Kirilenko utrpěla s Petrou vítězství. Bojovná je, povrch jí hoví, odpočatá už je asi taky. Ale něco jí být může. Masha má překvapivé problémy v prvních setech. Asi bych vzhledem ke kurzu dal Kirilenku. Ale zas tak ustřelený ten kurz asi nebude. Takže nic.

Jako tvůj nejodvážnější tip vychází rovina v zápase Murray-Del Potro
Reagovat
smazaný uživatel
A v zápase s Woznou je další zajímavý posun kurzu. Carolinin kurz posiluje z 1.90 na 1.77. To je relativně velká změna.
Čili obráceně je na Angie kurz 2.20 a to už za to jasně stojí.

Zajímavý je vývoj kurzu na Tomáše. Z otevíracího 3.28 zpevnil na 2.74. Čekám, že se trend obrátí, až si sázkaři uvědomí, jak Rafa smetl Rogera. A Berďa ne úplně suverenně vyhrál nad Andersonem. I když někdo by klidně mohl říct, že Berďa hrál, co potřeboval.
Reagovat
tommr
v dnešních zápasech sice Petra a Tomáš přímo nehrajou, ale hraje se nepřímo i o jejich postavení. Takže já dneska budu hodně tlačit hráče a hráčky jejichž vítězství by našim pomohla. Jsou to Djokovic, Murray, Sharapová a Kerberová. Ve všech případech se jedná o favority takže doufám, že mi to dneska stoprocentně vyjde... :)
Reagovat
tommr
zápas Nadal-Federer jsem neviděl, ale z ohlasů se zdá, že spíš hrál Federer dost špatně než že by Nadal hrál nějak dobře?
Tomáš s Andersonem to neměl lehký, ale ved si velmi dobře a zkušeně a sebevědomě zabral v klíčovejch momentech. Problém je v tom, že v zápase s Nadalem ty zkušenosti a sebevědomí budou jako vždycky na straně Nadala. Sázet na Toma je proto hodně velký riziko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten zápas viděl :)
Ta slova o smetení jsem myslel mírně ironicky. Je to jak píšeš. Roger nehrál dobře. Napsal jsem to s ohledem na masu, která koukne na výsledek a z toho si vyvodí, že je Rafa v laufu.
O Berďovi můžem říct, že vyhrál zkušeně. Ale ten 1.set proti Andersonovi a 2.set proti Gasquetovi jsou varováním. Na Nadala by to nestačilo.

Pamatuju si z dávných dob, že naopak Nadal měl komplex z Tomáše. Třeba se TOm na to pokusí navázat.
Reagovat
tommr
jj z prvních 4 vzájemnejch zápasů vyhrál Tomáš 3. Pak se to ale nějak zaseklo a Nadal vyhrál posledních 11 zápasů a to většinou zcela bez problémů ...
Bylo by dobrý kdyby se Tomášovi podařilo zítra tu černou sérii ukončit. Jestli se mu to nepovede ted tak už asi nikdy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To mne je to celkem suma fuk, ktera to urve...z pohledu zebre, nakonec ta ztrata Karoliny je celkem vyrazna, takze proc ne Karolina...
...Marus bojkotuji, a z tech dvou nikoho nejak spec. netlacim...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze to je diky narocnejsimu stylu, zensky tenis je uz mnohem vic agresivnejsi a vic fyzicky narocnejsi...
...aby to nedopadlo tak, ze se budeme muset rozloucit s nekteryma hrackama na delsi dobu...prikladu neni za posledni dobu malo...treba jeden vyrazny za vsechny > Andrea Petkovic.

Kolik ty holky mohou vydrzet...mozna by holky mohly pomalu pomyslet, a zacit to vic prokladat i technickymi udery...ja vim...je asi tezke holky nejak udrzet, jde o hodne...
...jenze je to zensky tenis, a podle mne by mel zustat zenskym tenisem a netvorit neco, co spis povede do takovych situaci jako tady v IW > nakonec tim vlastne trpi nejen samotny turnaj, ale take samotny devcata:)

Proste nemuzeme chtit z WTA udela ATP...a mam takovy pocit, ze holky se o to dost snazej a p@blbly divak tomu jeste tleska ...jenze to potom dopada tak, ze to uplne znici turnaj tim, ze se skrecuji zapasy...a zaroven to nici ty holky samotny...divactvo je ovsem celkem nemilosrdne...jenze to take vede k tomu, ze nakonec ten prihlouply divak nema na co koukat, nebot jsou devcata vyrizene...

...Dalsi vec, a tu si holky zpusobily samy je, ze jejich MTO jsou nekdy velmi neduveryhodne...takze potom uz nikdo ani nedokaze mit soudnost nebo opravdu ocenit, ze holka uz nemuze atd...

Holky se staly obeti samych sebe a nenasycenyho divactva, ktere si plete ATP s WTA...

...turnaj v IW utrpel dalsi tezky rany...po bojkotu Williamsek jejich pomaly povrch odvaril 2 skvele hracky, ktere mely byt hlavnimi kandidatkami na titul...ted uz z toho zacina byt pomalu komedie, a ono jeste se muze stat, ze behem zapasu, MaKiri to skrecuje take.../Good Job California:D)/
Reagovat
dadaft
svým způsobem je to práce Sereny (fyzično), že se ženský tenis stal tak velice silovým.
a Máša, která do toho s řevem pere odkudkoliv, tomu nasadila korunu (permanentní agrese)...............
(a taková Jovanovská a Bartoliová jsou plody tohoto trendu)
............. (((kdyby to nebyly ony, byly by to ale asi jiné))) .........
............
vem si třeba Záhlavovou-Strýcovou - ona je génius a hračička, ale proti "mašinám" nemá zkrátka žádnou šanci...
kdo s nima dokáže držet krok? Petra, Vika z vyšších hráček.
z menších Li Na, Stosurová a snažící se Kerberová - a tyhle holky na fyzičce dřou jako koně (a taky je to na nich vidět - stehna Kerberové, ramena Stosurové, břišní svalstvo Li Na, to je naprostý masakr.))))
.............. no, asi se to těžko bude vracet zpět.........
ale stejně jako ty bych byl moc rád, kdyby hráčky pilovaly pestrou hru a variabilitu úderů.
- - - aby byl a zůstal ženský tenis tak trochu jiný. ))
Reagovat
dadaft
http://2012.usopen.org/images/pics/misc/f_0904_1885_azarenka_phil.jpg
Reagovat
dadaft
v ženském tenise má zkrátka třeba kraťas ještě smysl - - - v mužském už ne - doběhne ho každý, a pak s tebou zamete...
Reagovat
tommr
no Petra má sice dobrý fyzický předpoklady pro silovej tenis, ale taky by jí prospělo kdyby se aspon občas víc snažila o technický údery - at už jako určitá forma prevence proti zranění nebo jako možná změna taktiky když jí ty její rány začnou lítat vedle ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zkrátka trend doby. Něco podobného se vidí i u mužského tenisu, kde vesměs frajeři lítají už jenom po základní čáře (čest výjimkám)a střílejí to od ní... Bylo by zajímavé sledovat proměnu tenisu, kdyby hard byl opravdu rychlý povrch (ne jako teď v IW) a například do Wimbledonu by se vrátila tráva, řekněme, z 90. let :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Simulantka! Zklamala mě moc, měla to tu jednozančně vyhrát a radši se odjela opalovat předčasně na Miami beach! Velebnosti jdu blejt ...........
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si Viku viděl v posledním zápase s Ulou, nemůžeš si myslet, že simuluje:-)
Reagovat
patriks
nevím jaký by měla důvod simulovat, nejdřív se zamysli na tím co napíšeš, ten turnaj mohla v pohodě vyhrát. Nejspíš zase jeden ze sázkařů co na ní měl vsazeno. Ty sázkaři jsou nejhorší.
Reagovat
Reti64
Rád bych Bělorusce popřál uzdravení, především té její hlavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Oběma holkám přeju brzké uzdravení! U Viky jsem o tom věděl. Mrzí mě to, ale zdraví je přednější. Myslím, že Vika vydržela na tom turnaji nejdéle, jak jen to šlo. Vždyť už při posledních dvou zápasech měla problémy a hlavně s Ulou to bylo hodně vidět. Obávám se, že Vika bude muset vynechat i Miami... Ale hlavně ať se dá do kupy!

Caro přeju hodně štěstí v semifinále!
Reagovat
Mayo
a teraz keď som mal na tikete Azarenkovú tak je to v prdeli alebo sa odráta kurz ? tipéri
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš si muset počkat na další zápas Azarenka-Wozniacki, pak se ti tiket uzavře. Aspoň na betdohola.com to tak je.
Reagovat
Mayo
už je to v pohode, som pozrel nato a je to označené ako "zrušený" čiže v prípade výhry mi odrátajú ten kurz
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to máš dobre.
Reagovat
dadaft
takže paráda.
dneska jsme neviděli nic, zítra hrajou ženy večerní zápasy, takže přenosy začnou o půl třetí...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tom gratulace !! Sice nehrál kdovíjak, ale to se nepočítá, počítá se vítězství, skvělý.
Reagovat
VlS
jojo
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš s přehledem a chladnou hlavou...2-0 za hoďku a půl, super:-)
Teď semifinále proti jednomu z gigantů.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mark976
no sakra dobře, že Azarenka není No. , po těch všech skrečích, odhlášeních během posledních 3 roků, nezaslouží si to!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zasluzila by si byt 1 lebo je NAY"""
Reagovat
Mark976
pokud bude hrát minimálně polovinu turnajů dokonce, tak jo, ale letos jich zatím víc skrečla....to není No.1 ani náhodou! i Kvitová, když je v prdeli, tak hraje....
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych podla mna by aj mohol urvat Indian wells
Hra vyborne sa mi to paci!!!
Reagovat
PetaM
Pokud někdo nevyřadí Noleho, tak podle mě nemá moc šancí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ma aj Novak sa da porazit
Reagovat
PetaM
To je pravda, jen nevím, jestli na to má Tom má. Strašně mu to přeju, nedávno v Dubaji na to měl hodně. Nedotáhl to do konce ... Možná, že pokud tentokrát dojde do finále, tak ho dá. Budu jen a jen fandit!! :) :) A věřit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne aj ja držim palce
Reagovat
smazaný uživatel
No mně se dneska Berdych zas tak moc nepáčí. Měl tam pár geniálních úderů, ale jinak hraje dost nudně (neříkám, že neúčinně)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že teď hrál Tom líp proti Djokovi než předtím, nepřipadá už mi tak nervozní, když proti Srbovi nastupoval. Moc bych mu tu noční můru přála prorazit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Vika asi radsej nenastupi akokeby mala prehrat
Ked jej teda nieco je!
Reagovat
smazaný uživatel
Fuu...je to na nic, že se dneska nehraje ani jeden zápas..Tak já doufám ve finále Masha S. x Caro :) A pak nevím, komu bych víc přála, spíš asi Caro, Masha bude mít během roku ještě spoustu šancí vyhrát ;)
Reagovat
VlS
jestli finále bude hrát Caro s Makiri, sázkovky se pěkně nabalí :-)
Reagovat
VlS
Zase jeden výkon TV komentátora. Zahlásil, že Vika a Sam odstoupily ze SF
Reagovat
Heather_Fedex
mnooo
tak za techto okolnosti pro masu s. povinni vyhra, tak SNAD to klapne
samozrejme hrackam preju brzke uzdraveni!!
i kdyz makiri bude nejspis zlobit, holcina se nezda ale kdyz zvladla 4 3-setove zapasy po sobe nejspis na tom bude dobre fyzicky i psychicky, navic loni sharapovu pekne trapila predevsim forehandem. nakonec z toho bylo vydrene vitezstvi
C'MON MARIA!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
O to víc škoda, že Péťa prohrála, protože kromě Máši (pokud porazí Ovečkinovou) tam zůstaly hratelné soupeřky ( i když Angelina umí potrápit).. Tý budu nejvíc fandit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:( Caro snad finále, když už, ale Angelique bych to taky sakra přál...
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber Wozniacki...to mě po...a Plzeň asi taky nic..pffffff
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist