Z Murrayho bude hoteliér, koupil hotel ve svém rodném městě

25. 2. 2013, 20:26
Aktuality 5
Třetí tenista světa Andy Murray se od příštího roku začne kromě tenisu věnovat také provozování hotelu. Vítěz loňského US Open a olympiády v Londýně koupil blízko svého rodiště ve Skotsku hotel Cromlix House a plánuje ho přestavět na pětihvězdičkové zařízení s patnácti pokoji.
Profily hráčů
Cromlix House

K hotelu Cromlix House v jeho rodném Dunblane má vztah nejen Andy Murray, ale také jeho bratr Jamie. Vítěz wimbledonského mixu z roku 2007 se zde tři roky po svém největším úspěchu oženil.

"Jsem rád, že jsem mohl Cromlix House koupit a těším se, že bude prosperovat," uvedl svěřenec Ivana Lendla, jenž měl podle britských médií za hotel zaplatit 1,8 milionu liber. "Tím, že se Cromlix znovu stane největším luxusním hotelem v Dunblane, k nám přilákáme nové návštěvníky, vytvoříme řadu pracovních příležitostí a podpoříme místní obchodníky. Jsem rád, že tak budu moct něco vrátit lidem na místě, kde jsem vyrůstal," dodal Murray, jehož hotel by se měl otevřít příští rok před golfovým Ryder Cupem.

Murray je nejznámějším rodákem z Dunblane, město však ještě více než jako rodiště slavného tenisty proslulo masakrem v roce 1996. Do místní školy - kam tehdy chodil i Andy Murray - vtrhl po zuby ozbrojený Thomas Hamilton, který postřílel 16 dětí a jejich učitelku.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
by měl začít uvažovat Nadal. Po odhlášení z marických turnajů na to bude mít dosti času a jeho domovina je byznysu v hoteliérství hodně příznivá. Budoucnost na kurtech vyjma antukové sezóny je pro něj totiž asi již velmi nejistá.
Reagovat
smazaný uživatel
jistě investuje hodně a dobře, navíc má určitě dobré poradce, takže tyhlety "rady" jsou zbytečné, on žádný hazardér bez rozumu, nemyslící na scou budoucnost není, ale jelikož vydělává 25 mil.dolarů ročně, opravdu o ní strach mít nemusí, i kdyby se do byznysu nevrhal. Jinak jeho budoucnost na kurtech je jistá, i když to bude s více přestávkami než v minulosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to krásně už zvenku, spíše jako nějaké venkovské sídlo zámožné rodiny. Asi se mu ta investice ale vrátí, je fajn, že myslí i na rodné město.
Reagovat
smazaný uživatel
nadherny sidlo.. :-) Libi se mi i ten uslechtily podnikatelsky zamer, takze uz jen pripojuju prani, at je rekonstrukce citliva a Skotsko jeste krasnejsi. Hodne stesti, Andy! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist