Z Wimbledonu rozjetí Pospisil a Sock jsou v Atlantě ve čtvrtfinále

24. 7. 2014, 12:45
Aktuality 11
ATP ATLANTA - Začátkem července senzačně vyhráli wimbledonskou čtyřhru, teď se snaží prodat své sebevědomí ve dvouhře. V Atlantě se jim zatím daří: Kanaďan Vasek Pospisil porazil Ukrajince Marčenka, Američan Jack Sock si poradil s Michaelem Venusem a oba tak postoupili bez ztráty podání do čtvrtfinále.
Vasek Pospisil

Vasek Pospisil na sebe začal upozorňovat loni v létě, kdy si v Bogotě zahrál své první semifinále a na domácím Masters 1000 v Montrealu se po výhrách nad Isnerem, Štěpánkem, Berdychem a Davyděnkem dostal senzačně znovu až do semifinále, v němž nebyl daleko od výhry nad krajanem Raonicem. Semifinále si pak zahrál i v Basileji, kde potrápil ve třech setech Federera.

Na začátku letošního roku však čtyřiadvacetiletého Kanaďana srazily problémy se zády. V Čennaí vzdal zápas o své první finále a z Australian Open před utkáním 3. kola odstoupil. Po několika týdnech pauzy se mu přestalo dařit, prohrál osm zápasů v řadě a výhry se dočkal až v červnu na trávě.

Pak ale přišel nečekaný úspěch ve Wimbledonu, kde s Američanem Jackem Sockem vyhráli čtyřhru mužů. Oba šampiony triumf psychicky povzbudil a sebevědomí se nyní snaží prodat během US Open Series.

V Atlantě měl Pospisil na úvod jako nasazená čtyřka volný los a do turnaje tak vstoupil proti rozehranému Iljovi Marčenkovi z Ukrajiny, který včetně kvalifikace vyhrál tři zápasy po sobě. Kanaďan ale nezaváhal, pomohl si 10 esy, o své podání ani jednou nepřišel a po hodině a 33 minutách zvítězil 7-5 6-3.

"Nebylo to snadné. Bylo velmi horko a dusno. Bylo náročné najít rovnováhu mezi úsporou energie a soustředěním," řekl syn českých rodičů Pospisil, který soupeři oplatil porážku z Toronta 2010. "Ale myslím, že jsem to vyvážil dobře. Vyhrál jsem důležité výměny a to byl dnes klíč k úspěchu," dodal po postupu do čtvrtfinále.

O vyrovnání svého maxima na okruhu ATP se Pospisil utká s Izraelcem Dudim Selou, který vyřadil nasazenou devítku Sama Querreyho. "Myslím, že jsem dost zlepšil pohyb. Ale musím zapracovat ještě ne svém servisu, abych více rozpohyboval své soupeře," řekl Sela.

Do čtvrtfinále v Atlantě postoupil taký druhý z dvojice wimbledonských šampionů Jack Sock. Jednadvacetiletý Američan, který si před 14 dny v Newportu zahrál poprvé semifinále, ve dvou zápasech neztratiještě ani jednou svůj servis. Po Kolumbijci Gonzálezovi si poradil ve dvou setech i s Michaelem Venusem z Nového Zélandu.

Ve čtvrtfinále si Sock zahraje se Slovákem Lukášem Lackem, který otočil zápas proti šestému nasazenému Uzbekovi Denisi Istominovi.

- ATP 250 ATLANTA -
(Spojené státy, antuka, 647.675 dolarů)
středeční výsledky (23. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Yen-Hsun Lu (7-Tchaj-wan) - Kuznetsov (USA) 6-4 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Pospisil (4-Kan.) - Marčenko (Ukr.) 7-5 6-3
Lacko (SR) - Istomin (6-Uzb.) 5-7 6-1 6-4
Sela (Izr.) - Querrey (9-USA) 6-2 6-4
Sock (USA) - Venus (USA) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
kada.tom
jsou ve 4hře už v SF, zítra maj zápas s nasazenýma jedničkama :-)
Reagovat
Fandina
Z Vaška mám radost. Po tom loňském rozjezdu ho zabrzdily začátkem roku nemoce, tak doufám, že teď se mu zase bude dařit. Vašku pojď!!!
Reagovat
kada.tom
už v QF, doma se hezky rozjel :-)
snad mu vyjde i další zápas s Gabashvilim :-)
Reagovat
kada.tom
V Atlantě mu věřím klidně i na titul, poslední dobou je docela ve formě a navíc hraje doma - na titul tipuji Johna nebo Jacka :-)
Reagovat
EllNino
nojono moje trenérská dvojice Sock/Gajdošová nám zatím svědčí :D :D ...
Reagovat
kada.tom
... nijak mu nefandím, ale vypadá to, že je hodně motivovanej a chce se vrátit na místa, která mu ještě loni patřila ... uvidíme, jak mu to půjde dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že je Viktor pořádně nažhavený. Na začátku odvrátil 3 BP za sebou a teď je to 5:1.
Radši budu mlčet :)
Reagovat
gigin
Cajk.
Reagovat
Hector.Salamanca
Michael Venus je z Nového Zélandu, tudíž fakt není krajan Jacka Socka..
Reagovat
Hector.Salamanca
Já vás jednou ty hráče dokážu naučit.. Tipuju tak rok, dva opravování, a přijde to.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist