Za co se pochválit? Že jsem to nevzdala, říká Benešová

4. 2. 2012, 17:51
Aktuality 9
Po dlouhých čtyřech letech se dočkala výhry ve fedcupové dvouhře, a to hned proti 14. hráčce světa, proti níž musela otáčet zápas. Snad jsem ukázala, že jsem bojovnice, říká po jedné z nejcennějších výher své kariéry Iveta Benešová.
Profily hráčů
Iveta Benešová

Benešová s Lisickou ztratila první set, ve druhém ale odvrátila v půlce sady za pomoci es dva brejkboly a vývoj otočila ve svůj prospěch. "Za co bych se pochválila? Za to, že jsem to nevzdala a vybojovala jsem to," uvedla tenistka. "Doufám, že jsem ukázala, že jsem bojovnice, jinak bych to asi neotočila."

Ve Fed Cupu si Benešová vylepšila bilanci ve dvouhře na čtyři výhry a devět porážek. Výhra nad Lisickou je navíc její nejhodnotnější ve fedcupové kariéře.

V minulosti se Benešová těžko vyrovnávala s tlakem reprezentace, ale už loni zvládla skvěle čtyřhru v semifinále proti Belgii a nyní i návrat do dvouhry. Ve středu oslavila 29. narozeniny a ukázala, že vyspěla. "Asi se na to dívám trochu jinak. Ke konci jsem si to docela užívala. Zkušenosti pomáhají," řekla.

Po nervózním prvním setu otočila zápas ve druhé sadě, v které vytáhla dvě ze čtyř es v utkání při brejkbolech. "To byl klíčový moment, protože se Lisická asi uvolnila a hrála lépe," řekla Benešová, která později zvládla i koncovku druhé sady.

Na začátku třetího dějství už měla mostecká rodačka dojem, že má zápas pod kontrolou a vyhraje. "Věděla jsem, že jsem lepší. Ona začala panikařit, dařilo se mi číst její servis a ve výměně jsem věděla, že ji vedu," uvedla Benešová.

"Benešová to hrála na všechno, nebo nic. Měla jsem pocit, že jsem lepší hráčka, ale nemohla jsem se prosadit. Na konci už měla navrch," řekl Lisická.

Benešová Pálovi vyčinila
V třetí sadě se musela vyrovnat s nezvyklou situací. Za stavu 3-2 při její výhodě najednou výměnu přerušil kapitán Petr Pála, který si myslel, že Němka dala aut a vyžádal si Jestřábí oko. "Proč?" divila se Benešová, protože věděla, že míč skončil před lajnou, což technika potvrdila a ona kvůli tomu přišla o fiftýn. "Nebylo to dobře načasované, ale dopadlo to dobře," oddechla si, neboť game vyhrála.

"Balon jsem viděl sporně po odehrání a zahlásil jsem to špatně. Zareagoval jsem spontánně, ale chtěl jsem, aby nebylo pozdě a nevěděl jsem, že pak spadne do kurtu," vysvětloval Pála, proč se rozhodl pro jestřábí oko. "Nevyšlo to a jsem hrozně rád, že Iveta pak game podržela. Už se do toho nebudu motat," řekl český kapitán.

Až těsně před utkáním se Benešová dozvěděla, že si ve Fed Cupu může vzít Jestřábí oko poprvé historii i kapitán z lavičky. "Říkal mi to před zápasem," řekla tenistka, která ho po utkání nabádala, ať je příště s takovou volbou opatrnější.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
byl to pěkný zápas. Ivetka předvedla hlavně v druhém třetím setu několik pěkných míčů, technických a chytrých. Pěkné. Moc gratuluji a jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě, že Sabine padla, ale na druhou stranu jsme za Ivetu strašně rád :)
Reagovat
Jabadu
Tak já ne strašně , ale velmi. Bylo to sakra dobré, agresivní, hodně se teď děvčata snaží napodobovat Petru - ale ta je jenom jedna!
Reagovat
smazaný uživatel
čím se snaží napodobovat Petru? zní to, jako bys jim vyčítal, že vyhrávají....
Reagovat
smazaný uživatel
Já před zápasem Ivetě vůbec nevěřil a přál si hlavně aby to nebyl debakl. Sice klasicky spoustu míčů vyházela, ale spoustu míčků bylo fantastických. I když soupeřka nebyla ve své kůži, tak je to velké vítězství a lišák Pála zase jednou vytáhl eso z rukávu a to nemyslím ten úlet z jestřábím okem:). Přeji Ivetě ať si formu udrží co nejdéle a pokusí se společně s Bárou získat nějakou tu medaili ve čtyřhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace mé oblíbenkyni!!...
Reagovat
smazaný uživatel
Ivetka, je teda alespoň pro mě strašně sympatická slečna :) ..
Reagovat
vendulkabendulka
Mne prijde takova echt vostra, podle me kdyz Jurgen zazlobi, neni k facce daleko :) Ale mam ji taky hodne rada.
Reagovat
smazaný uživatel
:DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist