Za rok se vrátím silnější, slibuje Murray

3. 7. 2009, 21:47
Aktuality 14
Letos Andy Murray sny milionů domácích fanoušků o prvním britském finalistovi Wimbledonu od roku 1938 nenaplní. Ale doufá, že se příští rok na londýnskou trávu vrátí silnější. Po dnešní čtyřsetové porážce v semifinále s Američanem Andym Roddickem už dvaadvacetiletý skotský tenista vyhlíží US Open, kde loni podlehl ve finále Rogeru Federerovi.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray šel do utkání s Roddickem jako favorit. V zádech měl podporu frenetického publika Centrálního dvorce i lepší zápasovou statistiku 6-2 s Američanem z minulosti. Ani jedno mu však nepomohlo a prohrál 4-6 6-4 6-7 6-7.

"Myslím, že se z toho dostanu hodně rychle. Zapracuju ještě na své hře, zlepším ji a vrátím se silnější," uvedl Murray po trochu nečekané porážce, kterou se nehodlá nechat znechutit. "To by byl hodně ubohý přístup, nechat si jedním prohraným zápasem zničit celý rok. Zatím jsem měl dobrou sezonu," uvedl Skot, jenž letos získal čtyři tituly.

Kdyby postoupil do finále, v němž už ho čekal pětinásobný šampion Federer, možná by v neděli na tenis kvůli němu po dlouhých letech dorazila i královna Alžběta II. "Samozřejmě jsem si sám na sebe vytvořil obrovský tlak. Možná jsem udělal několik chyb, které jsem neměl, zvlášť v prvním tie-breaku," vrátil se ke koncovce třetí sady, v níž nevyužil setbol.

Murray sice "střelce" Roddicka netradičně předčil v počtu es, Američana však jeho servis i tak v nejtěžších momentech podržel. "Když někdo podává 130 mil za hodinu prakticky po celý zápas, je těžké ho brejknout. Zvlášť na rychlém kurtu jako je tenhle. Podával opravdu skvěle," poznamenal Skot na soupeřovu adresu.

Murrayho nyní čeká pětitýdenní pauza od turnajů a příprava na US Open, které začíná 31. srpna. "US Open se hraje pro mě na nejlepším povrchu. Pořád věřím, že tam mám největší šanci vyhrát grandslam," uvedl třetí hráč světa, jenž v New Yorku zvítězil před pěti lety v juniorské soutěži.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že se Murray zvedne a v Americe přetrhne šňůru "one man show", Tiger Woods také pořád nevítězí a je to pro golf jen dobře, je potřeba, aby grandslamy vyhrávali noví tenisté (př. Djokovič minulý rok v Austrálii).
V žádném sportu není nikdo bezkonkurenčním vládcem. (snad kromě Isinbayevové v tyčce)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a já ještě tak před 2 lety Federerovi také fandil, ale poté, co jsem začal chodit na tento portál, se mi zcela znechutil.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
si holt trochu labilní, to se někdy stává :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je vladce!!!!Vladl 5Let a kdyby nemel mononukleozu tak vladne uz 7let a ten Ritopich Nadal by byl vzdycky jen druhy haha ja se jen smeju:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ted napsal Chara velkou pravdu
Reagovat
misoSK
nie som ani fanusik federera ani nadala, ale rogera si vazim a uznavam ho, kym nadal je mi odporny...inac fandim baghdatisovi a uz sa tesim na jeho navrat medzi elitu
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray - future champion!!!
Reagovat
pepi
presne tak,on ten wimbledon jednou vyhraje a mozna nejen jednou.dneska ukazal ze nejen ze hraje skvele ale ma i dobrou psychiku.je to velkej hrac:)
Reagovat
smazaný uživatel
hm, tak to asi nemel prohrat 1-3 hh
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja mu prajem, aby bol stale silnejší ! Lenže tu vetu, uz počujem od neho 3x. No a borec, aby sa "neprepracoval". Chýba mu pokora, trpezlivosť a charizma sampiona. Len prisiel do Londyna, uz hovoril, ako moze vyhrat. Možno sa vypracuje, ale s tou jeho crazy "mother", asi ťažko. Mám pocit, že si na svojom synovi lieci svoju tenisovu priemernosť. On, je celá ona. A to moze byt jeho skaza. Spominam si, ako Hewitta dirigovala mamicka v zaciatkoch, učitelka telocviku. Na USO ta Fede, ak mu forma vydrzi, vyprasi, ked nie on, tak POTRO alebo Roddick.
Reagovat
smazaný uživatel
A takhle to bude říkat do doby kdy bude Rogerovi 32 a bude slabší a slabší:DJinac Rogerovi ac mu moc nefandim bcyh pral aby zakoncil karieru ziskani olympiady 2012:-)
Reagovat
a.magerova
Mám taky přání pro Rogera zlato z OH 2012, který se bude hrát ve Wimbledonu :-))
Andymu M. přeji úspěchy, stejně jako i ostatním hráčům a bohužel mají smůlu, že hrají tenis v této době, kdy už 20x je jedno místo ve finále obsazené.
Reagovat
misoSK
podla mna je diskutabilne ci maju ostatni smolu ze je tu roger, alebo ma roger stastie ze chyba momentalnemu tenisu vacsia konkurencia
Reagovat
Tenista
A co na to postup Roddicka do finále řekne Ugljan?:))))) Chlape, ty jsi úplně ustřelil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist