Záhlavová černou sérii nezlomila ani na trávě

7. 6. 2010, 19:44
Aktuality 9
WTA BIRMINIGHAM - První českou hráčkou, jež letos vstoupila do travnatých turnajů, byla Sandra Záhlavová. Ani v Birminghamu však neprolomila svou černou sérii: v prvním kole prohrála ve třech setech s Riskeovou ze Spojených států a na okruhu WTA si připsala sedmou prohru v řadě.
Profily hráčů
Sandra Záhlavová

Sandra Záhlavová ani na sedmý pokus za sebou nepřešla přes první kolo turnaje WTA. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně dnes v Birminghamu podlehla na úvod 6-7 6-4 0-6 americké hráčce z kvalifikace Alison Riskeové.

Aktuálně 85. hráčka světového žebříčku Záhlavová naposledy vyhrála alespoň jeden zápas na okruhu WTA v únoru v Bogotě. Na začátku travnaté části sezony dnes utrpěla porážku s hráčkou, která je na žebříčku o více než sto míst níže.

V Birminghamu se v úterý ještě představí ve dvouhře Lucie Hradecká, turnajovou jedničkou je Číňanka Li Na.

- WTA INTERNATIONAL BIRMINGHAM (Velká Británie, tráva, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (07. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Riskeová (USA) - Záhlavová (ČR) 7:6 (7:5), 4:6, 6:0, Rybáriková (10-SR) - Kulikovová (Rus.) 5:7, 3:2 skreč, Erakovicová (N. Zél.) - Czinková (11-Maď.) 7:5, 6:4, Kerberová (13-Něm.) - Doiová (Jap.) 6:3, 3:6, 6:3, Tanasugarnová (14-Thaj.) - Osterlohová (USA) 6:2, 6:2, Larcherová de Britová (Portug.) - Dzehalevičová (Běl.) 6:2, 4:6, 6:3, Lučičová (Chorv.) - Duqueová (Kol.) 6:1, 6:2, Mirzaová (Indie) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 6:1, 6:4, Robsonová (Brit.) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 0:1 skreč, Rodionovová (Austr.) - Krajicková (Niz.) 6:3, 6:3, Matteková-Sandsová (USA) - Briantiová (It.) 4:6, 6:4, 6:2, Čakvetadzeová (Rus.) - Southová (Brit.) 3:6, 6:4, 6:4, Makarovová (Rus.) - Chang Kai-Chen (Tchaj-wan) 6:3, 6:3, Kudrjavcevová (Rus.) - Watsonová (Brit.) 6:4, 6:3, Grothová (Austr.) - Coinová (Fr.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:3, Karatančevová (Kaz.) - O'Brienová (Brit.) 6:3, 6:4, Perryová (USA) - Broadyová (Brit.) 6:4, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hradecká v Birminghamu hrát vůbec nebude!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach ty naše ženy ... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Naše? Spíš koukám, jak katastrofálně na oblíbené trávě začaly Britky. Přitom na výhru tragédky Čakvy bych si nevsadil ani korunu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to dlouho na výhru nevypadalo.0:1 na sety a 1:4.Poté i 1:4 ve třetím.Je otázkou jestli to tak vybojovala nebo ta Southová si to prohrála sama no...Jinak úpadek Čakvy je pro mě dost nečekaný.Že až takové zhoršení....
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou tady skott napsal, že Čakynu přepadli (kdo? kde?) a od té doby prý hraje špatně. Copak se ale tenistka může kvůli nějaké špatné příhodě psychicky natrvalo zhroutit a zničit si tak kariéru?
Reagovat
smazaný uživatel
jo to vim, muselo to být nepříjemný, že jí přepadli přímo u ní doma, ale taky moc nevěřim, že to je ten hlavní důvod.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak se ale tenistka může kvůli nějaké špatné příhodě psychicky natrvalo zhroutit a zničit si tak kariéru? --- Něco podobnýho se v podstatě stalo Selešový ... taky jsem si kolikrát říkal, jestli by na mě taková událost zapůsobila tak, že bych pak dva roky psychicky nezvládla vrátit se na okruh, nebo zda by to naopak člověka nakoplo k tomu, aby se vrátil co nejdřív.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi tehdy uniklo. Chápu, že bodnutí od cvoka přímo na KURTU je jednou provždy velký stres. Ale souvislost přepadení (svázali je, ale nic víc se jim nestalo) s její stále tragickou hrou dva roky poté opravdu nechápu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist