Záhlavová-Strýcová a Hradecká v Miami postupují, vyzvou favoritky

24. 3. 2011, 07:25
Aktuality 4
WTA MIAMI - Celkem šest českých tenistek si v Miami zahraje ve druhém kole. Ve středu se vstup do turnaje povedl Barboře Záhlavové-Strýcové i Lucii Hradecká, které se teď chystají na zápasy proti favoritkám. Dohrála pouze Zuzana Ondrášková.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Klára Zakopalová měly jako nasazené v úvodním kole volný los. Už v úterý svůj úvodní zápas zvládla Iveta Benešová a kvarteto českých tenistek, které si na turnaji dotovaném částkou 4,5 miliony dolarů zahrají ve druhém kole, doplnily i Záhlavová-Strýcová a Hradecká.

Barbora Záhlavová-Strýcová letos startuje už na osmém turnaji a znovu potvrdila, že se jí v úvodních zápasech daří. Plzeňská rodačka, jež v pondělí oslaví 25. narozeniny, bojovala s osmnáctiletou Američankou Sloannou Stephensovou téměř dvě hodiny, nakonec však po pěti brejcích zvítězila přesvědčivě 6-4 6-2.

V dalším zápase českou tenistku čeká světová čtrnáctka Agnieszka Radwaňská z Polska.

Skvělou formu potvrzuje Lucie Hradecká. V Miami posedmé v řadě prošla kvalifikací a v hlavní soutěži vyhrála už sedmé utkání z posledních deseti zápasů. Na Floridě zdolala jinou úspěšnou kvalifikantku Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu dvakrát 7-5, byť zaznamenala devět dvojchyb a pětkrát ztratila své podání.

Pětadvacetiletá rodačka z Prahy se o zopakování třetího kola z Indian Wells pokusí proti osmé nasazené Victorii Azarenkové. S favorizovanou Běloruskou se utká poprvé.

Jedinou Češkou, jež zůstala za branami prvního kola, je Zuzana Ondrášková. Třicetiletá tenistka podlehla o deset let starší veteránce Kimiko Dateové z Japonska 4-6 3-6 a letos tak utrpěla už devátou porážku v desátém zápase.

Ukončit sérii tří porážek v řadě bude chtít Petra Kvitová. Její soupeřkou bude domácí naděje uzbeckého původu Varvara Lepchenková, jež si hladce 6-2 6-3 poradila s krajankou Coco Vandewegheovou.

Dárek k 26. narozeninám si dala Bethanie Matteková-Sandsová. Domácí tenistka potvrdila roli favoritky proti Sofii Arvidssonové ze Švédska a v Miami si připsala první výhru v hlavní soutěži. Zároveň si zajistila setkání se světovou jedničkou Caroline Wozniackou. 

"S top hráčkami hraju ráda. Miluju výzvu a tohle je pro mě velká výzva," řekla Matteková-Sandsová. "Caroline má skvělý rok, dokáže vrátit spoustu míčků. Jsem nadšená, že si s ní zahraju. Ona se nikdy nevzdává, nedá nic zadarmo. Musím do toho dát všechno, naplno se soustředit."

Australian Open 2009, kde si nakonec zahrál ve finále, si připomene Dinara Safinová. Ruska v Miami v prvním kole porazila dvakrát 6-4 Jelenu Dokicovou z Austrálie a čeká ji krajanka Vera Zvonarevová. Předloni v Melbourne si ve čtvrtfinále, respektive semifinále poradila s Dokicovou, i Zvonarevovou.

Čtyřiadvacetiletá Safinová se po zranění trápí a šňůru šesti porážek ukončila až před třemi týdny v Kuala Lumpuru. Naposledy však v Indian Wells překvapila skalpy Hantuchové a Stosurové a dostala se až do 4. kola.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (23. 03. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) 7-5 7-5
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Stephensová (USA) 6-4 6-2
Dateová-Krummová (Jap.) - Ondrášková (ČR) 6-4 6-3
Scheepersová (JAR) - Hercogová (Slovin.) 5-7 7-5 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Arvidssonová (Švéd.) 6-1 6-4
Shuai Peng (Čína) - Arnová (Maď.) 6-1 6-2
Lepchenková - Vandewegheová (obě USA) 6-2 6-3
Švedovová (Kaz.) - Erraniová (It.) 6-3 5-7 7-6(5)
Hamptonová (USA) - Tomljanovičová (Chorv.) 3-6 7-5 6-0
Vesninová (Rus.) - Dulková (Arg.) 6-1 6-3
Medinaová (Šp.) - Pěrvaková (Rus.) 6-1 6-2
Safinová (Rus.) - Dokičová (Austr.) 6-4 6-4
Domínguezová (Šp.) - Rusová (Niz.) 6-4 6-7(7) 6-4
Kerberová (Něm.) - Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6-4 6-4
Tatišviliová (Gruz.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 5-7 6-3
Jakimovová (Běl.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 6-1
Bacsinszká (Švýc.) - Manasjevová (Rus.) 6-3 6-2
Mirzaová (Indie) - Parraová (Šp.) 6-2 6-4
Szavayová (Maď.) - Shuai Zhang (Čína) 2-6 6-3 6-2
Razzanová - Cornetová (obě Fr.) 6-3 6-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
velmi zajímavé zápasy na večer

http://caent.blogspot.com/
Reagovat
smazaný uživatel
A jestli Petra Kvitová neporazí Varvaru Lepchenkovou, tak bych byl nakloněn názoru, že momentálně není schopna porazit skoro nikoho. Tím nechci podceńovat Varvaru, ale přece jen jde o dvě hráčky úplně jiné ligy, IMHO.
Reagovat
smazaný uživatel
No to jsem teda zvědav, jak bude hrát Barbora s Radwanskou -- zatím hrály jen jednou před skoro šesti lety.

Hradecká vs. Azarenka, to může být taky zajímavý zápas (když se Lucka dovedla dobře držet se Shuai Peng, kt. v Dubaji Azarenku málem porazila).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist