Záhlavová-Strýcová porazila Niculescuovou, Plíšková ztratila vedení a 10 gamů v řadě

19. 3. 2014, 18:32
Aktuality 41
WTA MIAMI - Karolína Plíšková v Miami podruhé v sezoně nezvládla zápas 1. kola. Zápas proti nejlepší deblistce světa Shuai Peng sice výborně, neproměnila však setboly, ztratila deset gamů v řadě a v soutěži skončila.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová už na pátém ze sedmi letošních turnajů zvládla svůj úvodní zápas. V Miami si sedmadvacetiletá rodačka z Plzně poradila si Rumunkou Monikou Niculescuovou, kterou porazila 6-3 6-4.

Česká tenistka se v obou setech ujala vedení 4-0 a pokaždé se nevyhnula komplikacím. V úvodním dějství za stavu 5-2 nevyužila dva setboly a poprvé v utkání ztratila podání, hned v následné hře se ale dostala ke třetímu setbolu a ten už využila. Ve druhé sadě dokonce dovolila rumunské soupeřce srovnat na 4-4, obrat ale zastavila a vzájemnou bilanci korigovala na 2-3.

O postup do 3. kola se 64. hráčka světa Záhlavová-Strýcová utká se světovou čtrnáctkou Robertou Vinciovou, s níž prohrála všechny čtyři duely, ale jen jednou ve dvou setech. Italka navíc letos nemá formu, ve dvouhře z devíti utkání vyhrála jen jednou.

Karolína PlíškováKarolína Plíšková letos na pěti turnajích postoupila minimálně do 2. kola a pouze v Dubaji, kde však prošla tříkolovou kvalifikací, nezvládla své úvodní vystoupení. Bez jediné výhry tak poprvé v sezoně opouští turnaj v Miami, kde dnes podlehla 5-7 0-6 Číňance Shuai Peng.

Česká tenistka, jež v pátek oslaví 22. narozeniny, přitom nezačala zápas s deblovou světovou jedničkou vůbec špatně. V páté hře proměnila svůj celkově pátý brejkbol a brzy vedla 5-3. Za stavu 5-4 a 40-0 měl tři setboly a nic nenasvědčovalo obratu, neboť do té chvíle Plíšková ztratila po své servisu jen pět míčků.

Jenže pak bývalá juniroská vítězka Australian Open prohrála deset výměn v řadě a nadějně rozehrané dějství ztratila. A trápění pokračovalo dál, Plíšková se již nedostala k jedinému gamebolu, prohrála deset gamů v řadě a po 65 minutách se soutěží rozloučila.

Už včera první kolo nezvládla Iveta Melzerová, jež nestačila na Klejbanovovou. Trio Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Klára Zakopalová má prvním kole volný los.

Zakopalová začne proti Francouzce Garciaové, Kvitová se poprvé střetne s mladou Argentinkou Ormaecheaovou a Šafářová se utká s domácí Vaniou Kingovou. Pětadvacetiletá Američanka dnes poprvé v hlavní soutěži turnaje WTA a celkově počtvrté během profesionální kariéry vyhrála zápas bez zráty gamu, když smetla 6-0 6-0 španělskou kvalifikantku Estrellu Cabezaovou-Candelaovou.

Své první výhry od loňského května se po vleklých zdravotních potížích a rodinné tragédii dočkala Naděžda Petrovová. V Miami dnes ruská tenistka, které loni v prosinci zemřela při autonehodě maminka, zdolala 7-5 1-6 6-4 Polku Urszulu Radwaňskou. A jak to bývalá světová trojka vidí se svým návratem na výslunní?

"Nevím. Někteří lidé si myslí, že to bude těžké vrátit se zpět. Obzvlášť v situaci, ve které teď jsem. Ano, nacházím se v obtížné fázi kariéry, ale na druhou stranu mohu prodat spoustu zkušeností a znalostí v důležitých momentech a o to to pro mě může být jednodušší. Je to tak padesát na padesát," řekla Petrovová.

"Půjdu od zápasu k zápasu. Právě to mi teď chybí, hraní zápasů. Už je to dávno, co jsem naposledy odehrála více utkání po sobě. Je to frustrující, ale musím se soustředit na svou hru a na to, co musím na kurtu dělat," dodala jednatřicetiletá Ruska, kterou ve druhém kole čeká Němka Sabine Lisická.

Jedna z nejmladších hráček na okruhu WTA Donna Vekičová se v Miami postarala o vyřazení naopak nejstarší aktivní hráčky Kimiko Dateové-Krummové. Sedmnáctiletá Chorvatka nad o 26 let starší japonskou veteránkou vyhrála 7-6 6-2.

Parádní obrat předvedla domácí Alison Riskeová. Ve svém prvním zápase totiž prohrávala s Nadjou Kičenokovou už 1-6 a 2-5 a soupeřka z Ukrajiny měla výhodu dvou brejků, třiadvacetiletá Američanka pak ale získala devět gamů v řadě a nakonec zvítězila 1-6 7-5 6-2. Nyní ji čeká Ruska Jelena Vesninová.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.427.105 dolarů)
středeční výsledky (19. 03. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Niculescuová (Rum.) 6-3 6-4
Shuai Peng (Čína) - Karolína Plíšková (ČR) 7-5 6-0
Kingová (USA) - Cabezaová (Šp.) 6-0 6-0
Petersonová (Švéd.) - Barthelová (Něm.) 6-4 4-2 skreč B.
Davisová (USA) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-3
Petrovová (Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 7-5 1-6 6-4
Vandewegheová (USA) - Erakovicová (N. Zél.) 6-4 7-6(6)
Vekičová (Chorv.) - Dateová-Krummová (Jap.) 7-6(2) 6-2
Govorcovová (Běl.) - Peerová (Izr.) 2-6 6-0 6-3
Razzanová (Fr.) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-0
Bertensová (Niz.) - Duvalová (USA) 7-6(5) 6-1
Ormaecheaová (Arg.) - Piterová (Pol.) 7-6(0) 6-1
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Knappová (It.) 3-6 6-1 6-4
McHaleová (USA) - Jie Zheng (Čína) 6-4 6-2
Tomljanovičová (Chorv.) - Mladenovicová (Fr.) 7-6(4) 6-4
Keysová (USA) - Kontaveitová (Est.) 6-3 6-2
Riskeová (USA) - N. Kičenoková (Ukr.) 1-6 7-5 6-2
Dijasová (Kaz.) - Cadantuová (Rum.) 6-4 3-6 6-2
Petkovicová (Něm.) - Torróová (Šp.) 6-3 6-4
Meusburgerová (Rak.) - Domínguezová (Šp.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Musím hodně pochválit Donnu Vekic a Monču Puig! :) Donna vyhrála v Miami už tři zápasy (včetně kvalifikace), přičemž nehrála proti žádné bezejmenné soupeřce. V kvalifikaci porazila nejprve Allu Kudryavtsevu (6:3, 7:5) a poté až nečekaně hladce Johannu Larsson (6:1, 6:1). Jsem rád, že ani postupem do hlavní soutěže Donna neřekla poslední slovo a včera uspěla v souboji generací proti Kimiko Date-Krumm. :) Dneska čeká Donnu zápas 2. kola a její soupeřkou bude Světlana Kuznetsova. Tak uvidíme (nebo spíš neuvidíme, protože stream asi bohužel nebude)... Každopádně Donna už má v Miami splněno a dneska může jenom překvapit. :)

Monču taky chválím, protože už předevčírem v 1. kole velmi příjemně překvapila, když porazila Magdu Rybárikovou. :) Zítra ji čeká 2. kolo, ve kterém bude hrát proti Caro. Na jednu stranu mě trochu mrzí, že budou dvě moje oblíbené hráčky proti sobě, ale aspoň mám jistou favoritku ve 3. kole. :)

Naopak nemůžu pochválit Kiki Mladenovic, která včera bohužel neuspěla proti Ajle Tomljanovic... Docela mě mrzí, že Kiki dokáže porazit takovou hráčku, jako je Simona Halep a pak často prohrává proti soupeřkám, které by mohla porážet. Tím rozhodně nechci říct, že Ajla je špatná tenistka. Právě naopak, letos už na sebe párkrát upozornila a určitě má slušný potenciál... Ovšem to samé platí o Kiki, takže takových zápasů je prostě škoda.

Jinak píšu trochu opožděně, protože včera jsem byl na basketu v Praze (USK - Rivas Madrid), takže jsem měl trochu jiné starosti (nebo spíš radosti). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Povedlo se. Jedeme dál.
Reagovat
Fandina
gratulace veliká a jen tak dál. A koukej Robertu dát. Držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
až nečekaně hladce. Malej zádrhel tam byl jen ve druhým setu kdy nechala Niculescovou srovnat z 0:4 na 4:4. Závěr ale naštěstí zvládla ... :)
V příštím kole čeká Báru nasazená třináctka Vinciová, která ale letos moc nezáří a Bára proto nebude úplně bez šance. Jejich zápas by moh bejt hodně zajímavej ... :)
Reagovat
EllNino
Věřím, že vyhraje :)já bych ji chtěl totiž vidět hrát s Genie :)
Reagovat
dadaft
jj, může to být pěkný tenis.
Reagovat
dadaft
Reagovat
EllNino
Yes :D
Reagovat
EllNino
Yeah a 2. kolo čeká krásný zápas Lisicki Petrova :)
Reagovat
PetaM
No nevím, krásný zápas to bude, pokud k němu vůbec dojde. Je podle mě velká šance, že Naďa v zápase skrečne. Jako poslední dobou celkem často no ... :(
Reagovat
EllNino
:/ ...snad ne :) tuhle přestřelku by bylo škoda nevidět :)...obávám se ale že bychom jí stejně neviděli .)
Reagovat
PetaM
No, pokud vyjdou všechny proměnné, tak bychom se možná i dočkali skvělého zápasu :D
Reagovat
EllNino
Správně ! :D teda ten Radek válí ...:D
Reagovat
PetaM
Zazpívá kanár, nebo ne? :D
Reagovat
EllNino
Yeah !!:D
Reagovat
PetaM
Tak a je tam :D
Reagovat
PetaM
Petra hraje už zítra, naštěstí na Grandstandu, takže je velká šance, že ji uvidíme! :D Hraje třetí zápas, takže i pro nás v přijatelný čas :) Těším se, snad to vyjde a bude postup! :D :)
Reagovat
PetaM
- No, když vidím tu kameru, která přenáší z Grandstandu, tak to by možná byly lepší ta čísla :D :D :D
Reagovat
PetaM
Jistě, hned, jak jsem to napsal, tak změnili pohled kamery, tak už cajk :D
Reagovat
tommr
pro nás fanoušky jsou v Miami přijatelný v podstatě všechny hrací časy. Pro Petru by ale asi bylo lepší kdyby hrála bud jako první nebo jako poslední tj. v době kdy se dá předpokládat, že nebude takový horko. Třetí zápas v tom největším pařáku je pro ní nejspíš to nejhorší co jí mohlo potkat ...
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
Dodatek: Velká škoda toho, že obdobně důležité turnaje ATP 1000 nejsou už nějakou dobu volně na satelitu k vidění. Feedy jsou kódované a kvalitní tenisový kanál Al Jazeera Sport 2 (vždy bez reklam, bez otravných telešopingů a bez přepínání na jiné sporty) je od roku 2012 ve střední Evropě na parabolu rozumných rozměrů nechytatelný.
Navíc ani náš placený novácký Novasport není žádné velké terno. Občas místo závěrečných kol na masters dají přednost nevýznamným hokejovým mačům nebo motorkám.

Kanál Fanda je sice velmi užitečný pro vysílání Wimbledonu, kdy v prvním týdnu výrazně zvětšuje možnosti Novasportu vysílat i jiné než české tenisty a tenistky. Při turnajích ATP 1000 ho ale moc nevyužívají.
A situace, kdy Fanda i Novasport přenáší ve stejný čas tytéž motorky, je už přímo trapná a sotva pochopitelná. Koukám do programu na pátek, sobotu a neděli.
V pátek tam ATP Miami vidím od 22:05, v sobotu a v neděli od 23:30. Do té doby tam kromě hokeje jsou motorky z Kataru! V neděli současně na Fandě i Novasportu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná možnost je občas ORF Sport+ v EMU nebo ruští bratři ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale přijímač s možností emu jsem si nepořídil, je to čím dál míň perspektivní a jen dočasné. Až CW vypnou, nebude takový příjem možný. Doba, kdy na 19E Sport+ šel volně, je taky pryč.
Turnaje ATP nekódovaně vysílá turecký kanál NTV Spor na 42 stupňů východně. Nevím jestli letos mají i ATP 1000, tuhle pozici nechytám, tak to nemůžu ověřit ani zde uvádět.
Reagovat
tommr
je jí celkem podle očekávání argentinská hráčka Paula Ormaechea, v současnosti 75.hráčka světa (nejvýše byla 59). S Petrou se ještě nikdy nestřetly. Čistě teoreticky by mělo jít o jasnou záležitost ... :)
Reagovat
EllNino
takže Petra - Ormaechea, Šafi - King, Klárka - García ..nonebudou to mít holky lehký :)
Reagovat
PetaM
No jak ty řekneš, že jde o jasnou záležitost, tak už teď se bojím, že to bude ve třech a třetí skončí těsně 6:4, nebo 7:5 nebo 7:6 .... :D :D :D :D
Reagovat
tommr
lehký to mít určitě nebudou, ale přesto by měly všechny tři s přehledem postoupit. Opravdu těžký soupeřky je čekají až ve třetím kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ženy ženy a ešte raz ženy
Reagovat
smazaný uživatel
uzasne slovo.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ano užasne slovo aj užasne stvorenia to su ale v tenise vedia zrobiť peknu komediu
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, muži nejsou úžasné slovo ani stvoření a přesto nás dokážou v tenise taky pobavit :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
ty asi s mužmi nemáš dobru skusenosť:((
Reagovat
PetaM
Prý dobrou zkušenost :D :D Stačí chvíli pozorovat a hned jde poznat, jaký ten chlap je :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ano a ešte na internete ked sa schovavame za dajake nicky že?
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o mou zkušenost, to je prostě fakt :)
A těch 9 Ciců před tebou byl asi taky výkvět :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
iba 2
:DDD
Reagovat
slacker
Je 10 druhu lidi, ty co znaji binarni kod a ty co ho neznaji
Reagovat
PetaM
To, že se lidé schovávají za různé nicky je jedna věc. Ale když někam píšou, tak se za nic neschovají. Když je člověk nižší inteligence v životě, tak to na psaném textu na internetu jde také poznat => a naopak :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cicek bude asi další z řady typických úchvatných pubertálů - na nick s devítkou na konci zapomněl heslo a tak si vyrobil nový s desítkou :-DD
Dotaz na pubertály: je problém si sehnat (tyto programy jsou často freeware nebo jsou jako plná verze gratis na DVD časopisu Chip) nějaký manažer hesel? Uvnitř databáze můžeš mít třeba 50 různých hesel pro 50 účtů všeho druhu. Stačí si pamatovat jen jedno heslo pro vstup do této databáze.
Reagovat
smazaný uživatel
S 9 na konci take ani nebolo nauć sa čitať.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist