Zahlavová-Strýcová v Ponte Vedra Beach dohrála

7. 4. 2010, 09:53
Aktuality 1
Už po prvním kole se turnaj v Ponte Vedra Beach hraje bez české účasti. Barbora Zahlavová-Strýcová, která v pavouku neměla žádnou krajanku, vypadla hned v úvodu. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně prohrála 5-7 7-5 a 4-6 s Němkou Görgesovou.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Obě tenistky nastoupily k zápasu s vyrovnanou bilancí 1:1, přičemž ten poslední zápas vyhrála Němka Julia Görgesová. Ta v Ponte Vedra Beach vítězství zopakovala a ve více než dvě a půl hodiny trvajícím souboji porazila Barboru Zahlavovou-Strýcovou 7-5 5-7 6-4.

Náladu si česká hráčka spravila alespoň ve čtyřhře, v níž právě po boku své přemožitelky porazila pár Govorcovová/Kudrjavcevová 6-3 3-6 10-5.

Turnaj na Floridě hraný na zelené antuce má nejnižší možnou dotaci 220.000 dolarů. Největší favoritkou je světová dvojka Caroline Wozniacká z Dánska, která udělala první krok k obhajobě loňského titulu.

Soupeřkou v úvodním kole jí byla někdejší hráčka světové desítky Patty Schnyderová ze Švýcarska, se kterou mladá Dánka neměla slitování a za necelou hodinu ji porazila 6-0 6-4.

"První zápas na antuce v sezoně je vždycky zákeřný. Jsem ráda, že jsem neztratila set," řekla po utkání Wozniacká.

Ta se v utkání mohla opřít o spolehlivý servis, proti Schnyderové měla úspěšnost prvního podání 78 %.

"Podávám i tvrději, ale tady jsem se jen soustředila na to, abych tam dostala co nejvíc prvních servisů," podotkla světová dvojka. "Radši mám vyšší úspěšnost, než abych podávala o 10 mil za hodinu rychleji - zvlášť na antuce, kde je míč tak jako tak pomalejší," dodala Wozniacká.

Papírově největší soupeřkou jí v Ponte Vedra Beach měla být Ukrajinka Aljona Bondarenková. Druhá nasazená hráčka ale stejně jako Zahlavová-Strýcová vypadla už v prvním kole, když prohrála s Běloruskou Olgou Govorcovovou 3-6 6-4 0-6.

Bondarenková tak čeká na výhru na okruhu WTA už téměř tři měsíce a včerejší porážka pro ni znamená čtvrtou prohru v řadě, nepříjemnější o to, že na Floridě obhajovala body za loňské čtvrtfinále.

"Prostě jsem se bála, že prohraju," vysvětlovala Ukrajinka příčinu svého vyřazení. "Prohrála jsem třikrát za sebou v prvním kole. Potřebuju sebedůvěru, když vyhrajete pár zápasů, začnete se cítit líp."

Výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Görgesová (Něm.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 5:7, 6:4, Wozniacká (1-Dán.) - Schnyderová (Švýc.) 6:0, 6:4, Govorcovová (Běl.) - A. Bondarenková (2-Ukr.) 6:3, 4:6, 6:0, Oudinová (8-USA) - De los Riosová (Parag.) 7:5, 6:2, Vesninová (Rus.) - Fergusonová (Austr.) 6:2, 6:3, Kerberová (Něm.) - Kingová (USA) 6:2, 6:3, Matteková-Sandsová (USA) - Rodionovová (Austr.) 6:2, 6:7 (4:7), 7:5, Moritaová (Jap.) - Karatančevová (Kaz.) 6:3, 2:6, 6:2, Pcheng Šuaj (Čína) - Čchang Kchaj-Čchen (Thaj-wan) 6:4, 6:2, Lepčenková (USA) - Duqueová (Kol.) 6:1, 7:6 (7:2), Tatišviliová (Gruz.) - Rybáriková (SR) 6:3, 3:6, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Görgesová/Zahlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Govorcovová/Kudrjavcevová (4-Běl./Rus.) 6:3, 3:6, 10:5.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvělá práce opět nezklamala , kdo chce prachy vydělat at sází proti českým LARVÁM !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist