Zahlavová-Strýcová vyřadila Pennettaovou, ve čtvrtfinále se potká s Benešovou

6. 3. 2009, 07:30
Aktuality 2
WTA MONTERREY - Na turnaji WTA na mexické půdě jsou po týdnu ve čtvrtfinále znovu tři tenistky z Česka. Překvapila především Barbora Zahlavová-Strýcová, která poprvé v kariéře porazila hráčku první světové dvacítky Pennettaovou a o zopakování semifinále z Acapulka bude usilovat proti krajance Benešové.
Barbroa Zahlavová-Strýcová

Barbora Zahlavová-Strýcová dosud nikdy neporazila tenistku z první světové dvacítky a do zápasu 2. kola v Monterrey proti Pennettaové šla v roli papírového outsidera. Dvaadvacetiletá rodačka z Plzně však na favoritku nebrala ohledy, odvrátila osm ze čtrnácti brejkbolů a po 148 minutách vyhrála 7-6 2-6 6-4.

Minulý týden si připsala teprve druhou semifinálovou účast v kariéře, o tu třetí bude usilovat proti krajance Ivetě Benešové, jež v před týdnem v Acapulku vypadla v semifinále právě s Pennettaovou. Šestadvacetiletá Benešová se s dobrou formou v úvodu sezony stala žebříčkově nejlepší Češkou a výhrou 7-6 6-2 nad Italkou Vinciovou si zajistla třetí letošní čtvrtfinále.

Vítězka českého souboje si o finále zahraje s přemožitelkou nejvýše nasazené Radwaňské Li Na z Číny nebo krajankou Lucií Šafářovou. Ta přešla už včera přes Kirilenkovou.

S turnajem dotovaným částkou 220.000 dolarů se rozloučila také tápající Maďarka Agnes Szavayová. Pátá nasazená podlehla dvacetileté Američance Vanie Kingové ve třech setech.

Naopak nezaváhala turnajová dvojka Marion Bartoliová, jež Slovenku Rybárikovou poslala domů s kanárem.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Pennettaová (3-It.) 7-6(4) 2-6 6-4
Benešová (6-ČR) - Vinciová (It.) 7-6(4) 6-2
Bartoliová (2-Fr.) - Rybáriková (SR) 6-4 6-0
Kingová (USA) - Szavayová (5-Maď.) 3-6 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem od Báry opravdu nečekal. Je super, že máme jistotu semifinále bud Bára nebo Iveta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist