Záhlavová v Polsku obhájila titul na turnaji ITF

22. 11. 2010, 12:58
Aktuality 0
Sandra Záhlavová obhájila titul na podniku ITF v polském Opoli a připsala si celkově 9. turnajové vítězství. Pětadvacetiletá Češka ve finále dvou nejvýše nasazených hráček zdolala domácí Magdu Linetteovou.
Sandra Záhlavová

Pětadvacetiletá Sandra Záhlavová na posledních čtyřech turnajích vyhrála jen dva zápasy, v polském Opoli však navázala na úspěšné vystoupení z loňska, kdy triumfovala.

Letos měla turnajová jednička problémy už v prvním kole, kdy Bulharku Pekhovou zdolala až v tie-breaku rozhodující sady. Další tři zápasy už zvládla hladce ve dvou setech a postoupila do finále.

V něm narazila na domácí nasazenou dvojku Magdu Linetteovou. Osmnáctiletá Polka letos vyhrála už čtyři antukové podniky ITF, na rychlejším povrchu si ale první vítězný zápas připsala až v Opoli. Nakonec dokráčela až do finále, ve kterém nevyužila mečboly a prohrála 7-5 6-7 4-6.

Plzeňská rodačka Záhlavová na okruhu ITF dosáhla celkově na 9. titul, letos vyhrála ještě na antuce v Trnavě. Na turnajích WTA se třikrát dostala do čtvrtfinále a aktuálně je na 89. příčce světového žebříčku. Příští rok na Australian Open si tak popáté v řadě zahraje v hlavní soutěži grandslamu.

Nyní ji čeká domácí klání v Přerově, kde se představí i s dalšími krajankami Voráčovou, Ondráškovou, Hlaváčkovou a sestrami Plíškovými.

- ITF OPOLE (Polsko, tv. povrch / hala, 25.000 eur) -
nedělní výsledky českých tenistů (21. 11. 2010)

Dvouhra - finále:
Záhlavová (1-ČR) - Linetteová (2-Pol.) 5-7 7-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist