Záhlavové-Strýcové se odveta povedla, vyřadila Kvitovou

11. 3. 2011, 22:32
Aktuality 28
WTA INDIAN WELLS - Petra Kvitová se po nemoci vrátila na kurty, po triumfu v Paříži však prohrála už druhé utkání v řadě. V Indian Wells se trápila na podání a nakonec ve třech setech podlehla krajance Záhlavové-Strýcové.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Petra Kvitová je v žebříčku letošní sezony pátou nejúspěšnější tenistkou. Vyhrála turnaje v Brisbane a Paříži a na Australian Open prohrála až ve čtvrtfinále se Zvonarevovou. Druhou porážku v sezoně ji těsně po triumfu v pařížské hale připravila v odlišných podmínkách v Dubaji Japonka Moritaová. Jednadvacetiletá rodačka z Bílovce se pak vrátila domů, aby vyléčila virózu a načerpala nové síly na turnaje v zámoří.

Po více než třech týdnech se představila na prestižním klání v Indian Wells a jako turnajová dvanáctka byla přímo nasazena do druhého kola. V něm na ni čekala rozehraná krajanka Barbora Záhlavová-Strýcová, jež ve středu smetla Riskeovou. České tenistky se potkaly nedávno v Paříži a tehdy spolu svedly dramatickou tříhodinovou bitvu. Zvítězila Kvitová, když musela odvracet i mečbol.

V Kalifornii fedcupové reprezentantky nepředvedly žádný oslnivý tenis, ale urputný boj plný zvratů a ztracených servisů. Kvitová si ten svůj ve čtrnácti gamech udržela jen šestkrát a po dvou hodinách a 14 minutách prohrála 6-3 2-6 5-7.

Kvitová své krajance hned v prvním gamu vzala podání, z náskoku se ale dlouho neradovala. Brejk sice po odvrácení tří brejkbolů potvrdila, další servis si už ale neudržela a po první dvojchybě bylo vyrovnáno 2-2. I nadále však dokázala těžit ze slabšího podání Záhlavové-Strýcové, to své zpřesnila a za 36 minut vedla 6-3.

Jenže v druhém setu se karta obrátila. Nejlepší česká tenistka současnosti totiž totálně vyhořela při svém servisu; ani jeden ze čtyř si nedokázala udržet a stejně jako před měsícem se šlo do třetího dějství.

To začala Kvitová čistou hrou, ovšem zanedlouho už prohrávala 1-3 a mohla být ráda, že zažehnala další brejkboly. Následně dokonce vyrovnala, za stavu 3-4 při podání soupeřky však měla k postupu zase o něco dál. Ještě jednou dokázala otočit, v jedenáctém gamu ale poosmé a naposledy přišla o podání, které si už nedokázala vzít zpátky a zápas skončil trochu nečekanou výhrou o čtyři roky starší rodačky z Plzně.

Bývalá skvělá juniorka Záhlavová-Strýcová, dvojnásobná vítězka Australian Open (2002 a 2003), si o postup do osmifinále zahraje s vítězkou turnaje z roku 2008 Anou Ivanovičovou. Srbka si ve dvou setech poradila s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou.

Turnaj už skončil pro Lucii Šafářovou a Zuzanu Ondráškovou. Šafářová si proti nasazené Němce Andree Petkovicové nevypracovala jediný brejkbol, a když v závěru utkání ztratila své podání, po necelých dvou hodinách prohrála 6-7 5-7.

Ondrášková si v Indian Wells připsala první výhru v sezoně, na světovou pětku Francescu Schiavoneovou ale nestačila a prohrála hladce 2-6 0-6.

Přesně před rokem v Indian Wells získala svůj dosud poslední (celkově 12.) titul Jelena Jankovičová. V posledních týdnech srbská tenistka nabírá na obrátkách a v Kalifornii svou formu potvrdila, když smetla 6-2 6-1 Američanku Coco Vandewegheovou. V osmifinále může být soupeřkou Záhlavové-Strýcové.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (11. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kvitová (12-ČR) 3-6 6-2 7-5
Schiavoneová (5-It.) - Ondrášková (ČR) 6-2 6-0
Petkovicová (21-Něm.) - Šafářová (ČR) 7-6(8) 7-5
Jankovičová (6-Srb.) - Vandewegheová (USA) 6-2 6-1
Pavljučenkovová (17-Rus.) - Sevastovová (Lot.) 6-2 7-5
Clijstersová (2-Belg.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-2 6-0
Zvonarevová (3-Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-3 7-6(4)
Peerová (10-Izr.) - Matteková-Sandsová (USA) 4-6 7-6(5) 6-3
Kanepiová (14-Est.) - Dulková (Arg.) 3-6 6-2 6-2
Bartoliová (15-Fr.) - Niculescuová (Rum.) 2-6 6-3 6-2
Ivanovičová (19-Srb.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-4 6-2
Wickmayerová (23-Belg.) - Oudinová (USA) 6-4 6-3
Cibulková (25-SR) - Mirzaová (Indie) 6-3 6-3
Erraniová (It.) - Grothová (29-Austr.) 7-5 4-6 6-2
Cornetová (Fr.) - Pironkovová (30-Bul.) 7-5 3-6 6-2
Görgesová (32-Něm.) - Bammerová (Rak.) 6-1 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Jansová/Rosolská (Pol.) - Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 1-6 6-2 10-5
Benešová/Záhlavová-Strýcová (7-ČR) - Martínezová/Medinaová (Šp.) 7-6(4) 6-7(3) 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrál jsi kilo,sice Iveta prohrála,ale....?Lucka skvělá,jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. :-) Škoda jen, že nevíme, jestli Iveta hrála tak dobře, nebo Aga tak špatně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jooooo Hradecká vyhrála!
Reagovat
smazaný uživatel
Young drtí Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si třeba povíme....,rozhodně bych ji neodepisoval.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, vsázím se s tebou o kilo, že Iveta s Agou neuhraje více než sedm gamů.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra Mateji, ty musíš být pěkně při penězích, že se co chvíla vsázíš :-) Já nebýt chudý vysokoškolák, tak bych šel do toho :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se moc nevsázím. Akorát včera jsem si vsadil na to, že Golubjov porazí Mayera, protože na něj byl vypsán neuvěřitelně vysokej kurz.
Reagovat
smazaný uživatel
No sfoukl ho jako svíčku, až jsem sám koukal :-) Přitom před pár dny v Davis Cupu hrál proti Cilicovi více než slušný tenis a padl až v pěti setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to však Lucka bude mít hodně těžký,ale podle sázkařů je mírná favoritka.Věřím jí,je obrovská bojovnice a má formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím že Iveta sehraje minimálně vyrovnanou partii.Každopádně ji budu držet palce.Uvidíme,myslím že na ni má.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se za překlep,samozřejmě ve třetím kole....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych z Petřiny prohry nedělal vědu.Barča na ni prostě umí zahrát,držme jí palce do dalšího kola,klidně může Jankovičovou porazit.Věřím dnes i Lucce Hradecké,Ivetě i Kláře.Bylo by hezké mít v osmifinále 4 tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by bylo na tomto portálu více takovýchto pěkných a pozitivních komentářů. Mám takový pocit, že nemalý počet zdejších diskutérů si pouze navyšuje ego a snaží se za každou cenu mít pravdu.
P.S. Já také věřím, že do konce roka bude Lucka Hradecká když ne v Top 40, tak aspoň v Top 50 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu věříš tomu, že by Iveta mohla porazit A. Radwanskou? Podle mě uhraje maximnálně šest, sedm gamů v celém zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Benešová když má den tak zpráská jako psa i Woznackou.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to teda jistě. Se svým stylem tenisu ala manekýna a hlavně se nezpotit?
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová má jeden problém,který je v ženském tenise poměrně častý.A to,zvládnout roli favoritky především v prvních kolech.Zkrátka vyhrát,když se to ode mne čeká.Jakmile první,druhý zápas zvládne,nebo hraje nahoru,je schopna hrát svůj nejlepší tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych z Petřiny prohry nedělala žádnou vědu. Je po nemoci a navíc Bára ji zná a umí na ni zahrát, minule v Paříži vyhrála těsně Petra, teď Bára, no co. Petra se musí dostat do zápasového tempa a bude zase OK, až do Wimbledonu nic na turnajích neobhajuje, to je dobré. Víc mě mrzí Lucka, Petkovič mohla porazit, jestli chce do dvacky, kam určitě patří.
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, doufejme, že Bára podá dobrý výkon i v dalším kole, ať už bude hrát s Anou, nebo Kimiko.
Reagovat
VlS
Zápas jsem sice neviděl, ale nabídka 20 breakballs soupeř jaksi nekoresponduje s ambicí na desítku a spíš to vypadá na opačnou trajektorii. Ta pauza asi byla až moc dlouhá.
Reagovat
VlS
Zápas jsem sice neviděl, ale nabídka 20 breakballs soupeřce jaksi nekoresponduje s ambicí na desítku a spíš to vypadá na opačnou trajektorii. Ta pauza asi byla až moc dlouhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Katastrofální bylo zejména procento vítězných míčů po druhém servisu -- 26 nebo 28% (zatímco po prvním -- 70%).
Reagovat
smazaný uživatel
Citát: "V Kalifornii fedcupové reprezentantky nepředvedly žádný oslnivý tenis, ale urputný boj plný zvratů a ztracených servisů."
----------------

Totéž se týká i vás, pane Zabloudile. Vy jste ten zápas viděl nebo co, že si troufáte posuzovat, zda šlo o oslnivž ý tenis, nebo ne? :-)))
Reagovat
majkl005
tady je přesně to co sem předpokládal....Petra bude opět hrát prd.....doufám že se to nepotáhne nějak dlouho....jinak by to bylo v p*deli
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš, že hrála prd, když jsi zápas neviděl? V Paříži, kde je povrch daleko, daleko rychlejší, než tahle "skoro antuka" v Indian Wells, ji Strýcová přece také málem porazila. Na to se ale už jaksi "pozapomnělo", když v Paříži nakonec vyhrála celej turnaj, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se,vim,ze to sem nepatri,ale sem strsnej fanda Kvety Peschke,a hodne me rzi,ze minulej rok tento turnaj v Indian Ells vyhrala,a tedka vypada v prvnim kole. Skodae prisla o 1000 tisic a propadne se nekam k 8 mistu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist