Zájem o Kvitovou roste. Marketingová cena je v osmimístných číslech

6. 7. 2011, 15:50
Aktuality 26
Marketingová hodnota tenistky Petry Kvitová vyletěla po triumfu ve Wimbledonu o řád. Podle manažera české hvězdy Miroslava Černoška by se tenisovou legendou mohla stát za rok, pokud uspěje ve Wimbledonu i na olympiádě v Londýně.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Černošek je od sobotního triumfu Kvitové na trávě v All England Clubu v jednom kole. "Firmy se snaží se o Petru bojovat a každý den mám několik telefonů. Wimbledon je ikonou tenisu a na rozdíl od jiných sportů, v kterých vynikají české sportovkyně, je globální s řadou úspěšných firem," řekl Černošek ČTK.

Kvitová má kontrakt s Nike, který se ale již během US Open změní ve prospěch hráčky, jež letos vyhrála s Wimbledonem čtyři tituly, je sedmá v žebříčku a mnozí předpovídají, že by se mohla stát jedničkou. Dále má v portfoliu dodavatele raket Wilson, výrobce hodinek Ulysse Nardin nebo oděvní společnost Steilmann.

"Jestliže se marketingový potenciál Petry pohyboval v řádech sedmimístných čísel, tak nyní se díky Wimbledonu dostane každopádně na osmimístná čísla," uvedl Černošek, jehož společnost M Sport Servis Kvitovou zastupuje a dostává 25 procent z uzavřených obchodních smluv a další procenta z jejích odměn na turnajích.

Kvitová tváří ČEZu

Už v Londýně se Černošek setkal s generálním ředitelem energetické společnosti ČEZ Martinem Romanem a dohodl se na smlouvě pro Kvitovou. "Stane se tváří jednoho jejich produktu. Je vidět, že i silné české firmy vnímají její potenciál," řekl Černošek s tím, že bylo pozitivní, že Kvitová vyhrála suverénně a nabízí krásný úsměv.

Příští rok má Kvitová ještě větší šanci se zviditelnit než při letošním Wimbledonu. Na trávu do All England Clubu přijede obhajovat titul a tři týdny poté se na stejném místě uskuteční olympijský tenisový turnaj. "Což nabízí neskutečnou variantu," naznačil Černošek, ale nevyslovil nahlas třeba možnost, že by Kvitová na obou akcích došla alespoň do finále. "Petře se na wimbledonské trávě daří, je to její silný povrch, a kdyby to vyšlo, tak se může se stát světovou legendou," dodal.

Po Wimbledonu může přidat triumf ve Fed Cupu

Ještě letos může Kvitová svoji hodnotu zvýšit. A to třeba už začátkem listopadu při finále Fed Cupu proti Rusku. "Pokusíme se prodat úspěch ve Wimbledonu i na podporu fedcupového týmu. Bude to atraktivní zápas v Moskvě a náš tým s vítězkami Wimbledonu je silný," upozornil Černošek na fakt, že ve Wimbledonu vyhrály vedle Kvitové ještě Květa Peschkeová čtyřhru a Iveta Benešová smíšenou čtyřhru.

Pokud Češky Fed Cupu vyhrají, tak by Kvitová mohla v anketě Sportovec roku ovládnout obě kategorie - jednotlivce i kolektivy. To se naposledy podařilo brankáři Dominiku Haškovi po olympijském zlatu hokejistů v Naganu 1998. "Bylo by to prestižní a cenné, kdyby vyhrála. Je to ocenění, které se řadí v žebříčku vysoko," řekl Černošek.

Petra Kvitová ve videu od firmy Wilson, dodavatele raket

Petry Kvitové si všimnul i Ruda z Ostravy. Pro wimbledonskou vítězku složil píseň

ČTK, YouTube, Adam Bárta

Komentáře

26
Přidat komentář
VlS
Ten článek není o Petře. Ten článek je o tom, kolik peněz lze na Petře vytřískat. Když mě něco nezajímá, tak to nečtu. Kdo čte, co ho nezajímá je u mě trouba.
Reagovat
gerd
Mládeži zklidněte hormony!Vaše vzájemné invektivy nikoho nezajímají!Ten článek je o Petře Kvitové,nikoliv o Vás,troubové!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nebudte suchar, toto neni zadne vedecke forum.... Mimochodem, pres casty nazorovy nesoulad jsem si ani jednou nedovolila (behem tech cca 4 let, po ktera tenisportal ctu) nekomu nadavat, ze je trouba.
Reagovat
smazaný uživatel
Na svém twitteru napsala po finále Wimbledonu:

"Did you guys see Petra? Stunning. It was the first time I was able to see her in person. I CAN SEE WHY PEOPLE COMPARE HER TO ME. She's definitely the best ball striker out there".
Reagovat
petrulinka
No dík, já anglicky neumím, takže si to bohužel nepřeložím.
Reagovat
smazaný uživatel
Google ma prekladac ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Byli jste vidět Petra? Ohromující. Bylo to poprvé, co jsem byl schopen ji vidět osobně. Chápu, proč lidé srovnávají ji k sobě. Je to určitě nejlepší míč útočník venku .

To řekla Lindsay .
Reagovat
smazaný uživatel
Petrulinko už to chápeš ? ha ha ha ha hi hi ha
Reagovat
smazaný uživatel
boze, mysleno jako 1. pomoc, predpokladam i jistou myslenkovou kreativitu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám o ni strach!
Reagovat
smazaný uživatel
Petre preju vsechno nejlepsi, a snad forma vydrzi i do budoucna. Jen doufam, ze se lidi kolem ni nezacnou hadat, podivejte jak to sundalo tenkrat Jandu...:(
Reagovat
smazaný uživatel
sojka ty by jsi hrabal taky a ještě víc tak pomlč , at si každý nahrabe .Je třeba podojit krávu dokat to jde .
Reagovat
VlS
Jde o to, kdo má bejt kráva a kdo má dojit. Pokud bude Petra dojit, tak jen ať, zasloužila si to, ale jde o to, aby si z ní nedělal někdo jinej dojnou krávu.

Mimochodem, Sojka je dáma.
Reagovat
smazaný uživatel
sojka hlavne nepatri mezi hrabave a navic je celorocne hajena! Zase jsi ve skole chybel?

Dik, VISi! :-)
Reagovat
VlS
Áááá už jsem chtěl říct, že ty jsi pěvec, ale radši jsem se podíval a jsou to krkavcovití. No tak moudrý havran ;-D
Reagovat
smazaný uživatel
zatracena Wikipedie, mohla jsem byt alespon jednou v zivote pevcem ;-)

Hruza ted Isner, prece jen TB :-(
Reagovat
smazaný uživatel
jistě, že je pěvec. Krkavcovití jsou čeleď řádu pěvců :)
Reagovat
smazaný uživatel
..... je jich silene (23!) celedi, kdo si to ma pamatovat??!! :-))
Reagovat
VlS
Jen ať pan Černošek Petru ochrání před nesmyslným tlakem, který může po úspěchu vzniknout a ve svém důsledku Petru poškodit. Určitě je fajn nemuset mít žádné starosti s financováním kariéry ani s financováním života po ní, ale mít kalendář narvanej termíny rozhorů pro noviny a časopisy, termíny akcí pro sponzory a pro kde co a kde koho, kdo by se rád přiživil, to může zabít i tu nejsilnější osobnost a Petřin team by ji měl teď velmi rázně chránit.
Reagovat
smazaný uživatel
mne se z tech supu, co se na Petru sletaji, zacina delat zle! Jak rikas, existenci jistota a trochu hrejivych paprsku popularity je moc fajn, ale tenhle mlyn semlel uz hodne lidskych nadeji. A taky by si to nikdo predem nepripustil. Mozna uz to primacklo i Carol, jak zminujes na jinem miste. Nezbyva nez doufat, ze to Petra ustoji, je to flegmous a ma evidentne zdrave koreny. Hlavne preji vsem zucastnenym, at si uchovaji zdravy rozum.
Reagovat
VlS
No právě, jako vosy na med, od prezidenta po Rudu z Ostravy a mezi tím bude Snídaně s Novou, talk show s Krausem, všechny noviny co nějak jmenujou i ty, co z toho budou chtít udělat, že se nějak jmenujou, Škada - auto, ČEZ, a jsem jen zvědavej, kde to vezme konec u správný stravy, možná je jen klika že JZD Slušovice už patří minulosti.

Jestli na ní všem záleží, tak laskavě běžte všichni do pryč :-D
Reagovat
smazaný uživatel
u Krausa už byla před 2 měsícama. tak tam už asi nepujde. byla tam jak tam byl ten Medvídek :)
Reagovat
VlS
No, tak ji tam bude chtít Šíp a ono se jich najde, o to nejde, to je normální, každej v show a PR business(u) ji teď bude lovit, protože to je aktuální celebrita a může zvednout sledovanost a o to jde.
Fakt je, že třeba Martina Sáblíková se tím ulovit nenechala, tak doufejme, že Peťa to ustojí stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že povídáním o tom, co by se ještě dalo vytřískat, kdyby Petra vyhrála za rok Wimbledon i olympiádu ji tedy moc nechrání ani nepomáhá. Petro, moc Vám přeju aby jste si to užila především s těmi, se kterými si to užít chcete, pak na soustředění do Tater a rychle na další turnaje, pryč z této země.
Reagovat
VlS
V principu s Vámi souhlasím, ale proč pryč z této země? Myslíte, že je to v jiných zemích lepší? Myslím si že ne, tenhle business nezná hranice a USD, EUR i GBP jsou mezinárdní měnou. Jediná pomoc je naučit se říkat NE a nebát se to prostě říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to nebylo nic proti této zemi, myslím že v takovém Srbsku to bude mít Djokovič ještě horší. Ale v zahraničí bude mít přece jenom víc klid než se to tady převalí a nebudou se na ni lepit takové pijavice jako je např. Ruda - Ostuda z Ostravy (jsem také z Ostravy) a podobní. Jsme malá země, skutečných Osobností málo, takže když se jedna obeví, vrhnou se na ni úplně všichni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist