Základní skupiny finálového turnaje Davis Cupu jsou rozlosovány. Čtvrtým dějištěm bude Valencie

26. 4. 2022, 11:58
Aktuality 1
Čtvrtým dějištěm zápasů základních skupin letošního finálového turnaje tenisového Davis Cupu bude Valencie. Třetí největší španělské město doplní Boloňu, Glasgow a Hamburk, které byly známy už dříve.

Zbývající dějiště základních skupin oznámila Mezinárodní tenisová federace (ITF) několik hodin před losem v Londýně. Původně měla skupinu hostit Málaga, později se ale posunula do role hostitele vyřazovacích bojů pro letošní a příští ročník finálového turnaje.

Šestnáct týmů bude 14. až 18. září ve čtyřech čtyřčlenných skupinách usilovat vždy o dvě postupová místa. Nejlepších osm družstev se v Málaze utká o "salátovou mísu" 21. až 27. listopadu v závěrečném turnaji mužského tenisového kalendáře.

Čeští tenisté prohráli začátkem března v kvalifikaci v Argentině a mezi šestnáctku finalistů nepostoupili. Obhájci trofeje Rusové byli vyloučeni kvůli invazi na Ukrajinu.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Škoda, že tam nejsme. smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist