Zakopalová a Birnerová ve Stromovce postupují, Hradecká se odhlásila

15. 5. 2012, 21:42
Aktuality 0
ITF PRAHA - Na kurtech TK Sparta Praha ve Stromovce dnes odstartoval nejprestižnější ženský turnaj v Česku. Do podniku s dotací 100 tisíc dolarů vystoupila suverénně nasazená dvojka Klára Zakopalová, kterou napodobila také Eva Birnerová. Zklamání fanouškům připravila Lucie Hradecká, jež se kvůli zranění odhlásila.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová měla vstup do turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open snadný. Druhá nasazená hráčka akce dotované částkou sto tisíc dolarů dnes porazila na antuce ve Stromovce krajanku Martinu Přádovou, která hrála díky volné kartě, v prvním kole suverénně po setech 6-1 6-0.

Do druhého kola postoupila i další česká tenistka Eva Birnerová, která si poradila s Olivií Rogowskou. Australanku přehrála ve dvou setech 6-1 6-4.

Z turnaje se odhlásila Lucie Hradecká. Semifinalistka z Madridu má po životním úspěchu ve dvouhře problémy s břišním svalem, který si zranila v semifinále s pozdější vítězkou Serenou Williamsovou z USA. "Bohužel, Lucie si doma nezahraje. Potřebuje více času, aby se dala dohromady," napsal její trenér Jiří Fencl na Twitteru.

Místo Hradecké si v hlavní soutěži zahraje jiná Češka - Sandra Záhlavová, jež neprošla kvalifikací. 

Nasazená jednička Lucie Šafářová vstoupí do turnaje ve středu stejně jako další čtveřice českých hráček včetně turnajové trojky Barbory Záhlavové-Strýcové. 

Turnaj ve Stromovce přišel po Hradecké i o Slovenku Magdalénu Rybárikovou. Šanci zahrát si v hlavní soutěži místo ní dostala Japonka Fujiwaraová, která se v 1. kole utká s Karolínou Plíškovou.

Ambasadorkou turnaje i pořádajícího sparťanského klubu je Hana Mandlíková. "Je tu velice dobrá úroveň. Těším se hlavně na Kimiko Dateovou-Krummovou, se kterou jsem v podstatě ještě hrávala," jmenovala dvaačtyřicetiletou Japonku. "A potom na Lucku Šafářovou, prostě na naše holky," dodala čtyřnásobná grandslamová vítězka dvouhry (Australian Open 1980, 1987, French Open 1981 a US Open 1985).

Letos v únoru oslavila někdejší třetí hráčka světa padesát let. "Před narozeninami jsem si říkala, 'ježíšmarjá, mně už je padesát', ale myslím, že na padesát nevypadám. Je to o tom, jak se člověk cítí, a já se cítím dobře," usmála se Mandlíková, která podřizuje svůj život v Americe výchově dvojčat Elisabeth Haně a Marku Vilémovi.

- ITF PRAHA -
(Česko, antuka, 100.000 dolarů)
úterní výsledky (15. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (2-ČR) - Přádová (ČR) 6-1 6-0
Birnerová (ČR) - Rogowská (Austr.) 6-1 6-4
Babosová (4-Maď.) - Smitková (ČR) 7-6(4) 7-5
Becková (Něm.) - Daniiliduová (5-Řec.) 2-6 7-5 6-3
Moritaová (8-Jap.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-3 6-3
Vögeleová (Něm.) - Foretzová (Fr.) 6-4 7-6(7)
Sevastovová (Lot.) - Duboisová (Kan.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist