Zakopalová: Dobře jsem hrála, ale spokojená nejsem

4. 6. 2012, 22:25
Aktuality 52
Přes tři hodiny trápila Klára Zakopalová na Roland Garros velkou favoritku. Od Rusky Marii Šarapovové si po prohře 1-2 na sety v osmifinále antukového French Open vysloužila pochvalu, sama ale spokojená nebyla.
Klára Zakopalová

"Nikdo nemůže být hrdý na to, když prohraje," řekla třicetiletá pražská rodačka Zakopalová Radiožurnálu po prohře se světovou dvojkou 4-6 7-6 2-6. "Vím, že jsem předvedla dobrou hru, ale prostě jsem prohrála. Jsem ráda, že jsme si zahrály aspoň tři sety, ale rozhodně se nedá říct, že bych byla spokojená," řekla. 

Ve větrných a chladných podmínkách měly obě hráčky problém s podáním. Zakopalová přišla o servis celkem dvanáctkrát. "Prostě mi podání nešlo a ona hrála strašně agresivně. Do každého mého servisu šla na sto procent," řekla.

Čtyřiačtyřicátá tenistka světa hrála s Šarapovovou vyrovnaně ve výměnách. Rusce se vyrovnala v razanci a hlavně z forhendu sázela vítězné míče. "Je to nebezpečná hráčka, když nechybuje. Hraje nízko a rychle nad sítí. Příkladem byl první mečbol; rozebrala mě a neměla jsem šanci," vysekla Šarapovová Češce poklonu.

"Podmínky nebyly dobré, foukal vítr, a jak už jsem říkala, byla zima. Maria to chtěla mít rychle za sebou, tak jsem ji aspoň trošku zdržela," řekla Zakopalová a vyloudila na tváři lehký úsměv. S Šarapovovou hrála počtvrté, znovu prohrála, ale poprvé získala set. "Věděla jsem, že když jí vrátím servis, tak se s ní dá hrát. Na tomto turnaji není hra tak rychlá, takže jsem byla v klidu, protože jsem mohla údery oběhat."

Rusku Zakopalová svým výkonem natolik zviklala, že se Šarapovová několikrát hádala s hlavní rozhodčí o dopad míčku. "Když se člověk takto při jasných míčích hádá, tak to je známka toho, že si není úplně jistý. Já jsem s tím ale počítala, protože Šarapovová je největší bojovnice, kterou znám," řekla Zakopalová.

Zakopalová zápas ukončila dvojchybou a Šarapovová si hodně oddechla. "Pro mě to byl dobrý test. Ze čtvrtfinále mám radost," řekla Ruska, která chce Roland Garros vyhrát poprvé v kariéře, čímž by získala kariérní grandslam. V případě postupu do finále by se navíc po čtyřech letech stala znovu světovou jedničkou.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
A tady ještě přídavek...

Krátký rozhovor s mou oblíbenou lyžařkou o tom, jak má ráda tenis. :) Lindsey je velkou fanynkou Rogera, ale má ráda i Rafu. Mezi ženami fandí Mashe, což jsem pochytil z jejích tweetů. Je to tím, že obě používají značku Head. :)
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2012-06-02/201206021338659345534.html

A na závěr momentka z dnešního dne v Paříži... Jak jsem to psal v té básni?

Hází hřívou ostošest,
radostí zatíná pěst. :)

http://www.rolandgarros.com/images/pics/misc/f_06-04-SharapovaMariafin02.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
O Lindsey a tenisu mluvil už i Basík v nějakém přenosu :-)
Jinak jsem psala jinde, jsem ráda, že Masha postoupila, Kláru vůbec nemusím, takže u mě spokojenost, zápas jsem ale neviděla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pana komentátora chválím. :) Lindsey hodně píše na twitteru o tom, jak je v Paříži a sleduje tenis. Evropské grandslamy si může užít, protože nemá sezonu... Jinak mě potěšilo, že nejkrásnější lyžařka fandí nejkrásnější tenistce. To je doslova vražedná blonďatá kombinace. :)

Tos přišla o hodně, Emičko. Já jsem ten zápas taky neviděl živě, ale pustil jsem si to ze záznamu na ivysílání ČT. Tady se na to můžeš kouknout... Je to ale až od stavu 4:1 v prvním setu (čas 59:40), protože předtím dávali Berdycha. Jenom ten komentátor nestojí za moc. :D
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10433760255-french-open-2012/212471294330009/

Dneska jsem samozřejmě fandil Mashe, ale Klárku mám taky rád. Je pravda, že se málokdy tváří šťastně, ale jinak je to podle mě hodná holka. Tenhle rozhovor s Klárkou (čtyři roky zpátky) se mi strašně líbí. Je taková milá a možná až moc skromná. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ggfVewXCscE

A když už jsem nakousnul ty blondýnky (a když si zrovna píšu s tebou), tak si neodpustím ještě něco. Caro na tohle dneska upozornila na svém twitteru... Ten Rory se ale má. :)
http://carolinewozniacki.dk/caroline-launches-her-own-underwear-collection/
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem vedle dopsal komentář o tom, jak Masha chválila Klárku a taky o počasí a už je tady článek. :) Jinak tato věta v článku není úplně přesná: "S Šarapovovou hrála počtvrté, znovu prohrála, ale poprvé získala set." V roce 2003 na AO Klára nad Mashou vyhrála. Sice je to dávno, ale počítat se to musí. :D A co se týká těch "jasných míčů", jak říká Klárka, tak já si naopak myslím, že Masha se na rozhodčí zlobila oprávněně. Hlavně ten její verdikt na začátku tie-breaku byl pro mě nepochopitelný. Ta výměna ještě nebyla dohraná a rozhodčí už běžela z umpiru, aby se podívala, jestli Klárka zahrála aut. Vůbec ji nezajímalo, že Masha pak v nepřerušené výměně (žádný výkřik čárového jsem neslyšel) zahrála čistý winner. Mashe se to samozřejmě nelíbilo a rozhodčí jí snad za trest odebrala bod (po své vlastní chybu) a Klára vedla 2-0... Nemám slov.
Reagovat
smazaný uživatel
s prominutím musím říct, že rozhodčí na umpiru byla totální k*áva.. celou hru Mariu potápěla, a nakonec se proti Marii obrátili i diváci a sprostě ji vypískali.. ted už jen doufám, že to celé dotáhne do vítězného konce, a bude moct umlčet celé podium !
Reagovat
Mr.Pink
Masha v tiebreaku sama přerušila výměnu. Na chvíli přestala hrát, vztyčila k nebi ukazováček, kterým signalizovala aut. Rozhodčí ovšem byla opačného názoru a proto se Klárka ujala vedení 2:0 :-).
Reagovat
smazaný uživatel
PetanEk: Já to nechtěl psát takhle naplno, ale o té rozhodčí si myslím to samé. :D Jinak ještě předtím, než jsem si pustil ten záznam, jsem se dočetl o nějakém pískání na Mashu po zápase. Schválně jsem se na to zaměřil, ale nic extra jsem nepostřehl. Pískalo tam několik lidí, ale jinak se tleskalo... Když se šla Masha podepisovat, tak jsem slyšel potlesk. Sice ne tak hromový aplaus jako pro Klárku, ale potlesk tam byl. A pak se Masha spoustě lidí podepisovala. :) Takže bych to neviděl tak černě... Prostě někdo si jde na tenis zapískat a zabučet, bohužel. Někdo si jde zase užít zápas a pak je šťastný, když se mu Masha třeba podepíše. Jako tamta holka na Mashu: "Thank you so much!" :)

Mr.Pink: Mně to celé přijde nějaké zvláštní... Pustil jsem si tu výměnu ještě jednou. Ano, Masha tam na chvilku jakoby přestala hrát a možná i zvedla ukazováček. Ale výměnu fakticky nepřerušila, protože hrála dál a zahrála čistý winner. Tudíž považuju výměnu za nepřerušenou a verdikt rozhodčí za nesprávný.
Reagovat
spaniel
Jste uplne mimo, mr. Pink ma pravdu. Sirena prerusila vymenu, winner byl pak uz jen proto, ze Klara zahrala micek k ni a ona do proste placla a spadlo ji to tam. Pusobilo to sice divne, ale bylo to v poradku. Na druhou stranu respekt k Rusce, ze se nenechala rozhodit a ve tretim setu s klidem zabojovala. V tomto je asi mezi zenami nejlepsi.

Co se tyka divaku, maji s ni spatny vztah kvuli rvani a to co na ne Sharapova zarvala po winneru v minulem utkani, bych se nedivil ani horsi reakci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se rozčilujete zbytečně. Maria přerušila výměnu. Ona odehrála míč a hned se zastavila a zvedla ruku nahoru. Ale jelikož ten míč vrátila Klára přímo k ní a byla na druhé straně dvorce, tak to Maria plácla do otevřeného kurtu. Ale rozhodčí už tou dobou slézala. Ono to bylo ze zrovna dost špatně vidět, ale při opakovaných záběrech to bylo patrné.
S těma divákama to v Paříži není vůbec lehký, tenisté se s tím musí smířit a brát to tak, ale někdy to musí být hodně těžké. Mně se chování tamního publika vůbec nelíbí. Maria je bojovnice a nenechá se rozhodit, za to jí dávám palec nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to sice mohlo vypadat jako téměř nepřerušená výměna. Ale jak jednou naznačí, že chce přerušit výměnu, tak už nemůže pokračovat dál, i když by se jí to právě hodilo.:)
Myslím, že si toho byla moc dobře vědoma, to by se divila a rozčilovala více....
Reagovat
Fandina
Mária si myslela, že je míček v autu, tak naznačila, špatný odhad, chyba no, to se stává.
Publikum je hodně bouřlivé, ale také je to tím, že tam chodí hodně lidí a ve srovnání s tím na AO je to podobné ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: Nevím, ale já si teda přerušenou výměnu představuju jinak... Když chce hráč přerušit výměnu, tak musí přestat hrát. Masha nepřestala hrát. Potom taky nebyla moc nadšená, když viděla rozhodčí slézat z umpiru... Přece se nepřeruší výměna, když někdo zvedne ukazováček a přitom hraje. To by si v domnění zvednutého ukazováčku mohli slézat rozhodčí, kdy by chtěli... Normálně se hrálo dál, takže to beru tak, že výměna pokračovala dál.

spaniel: To, co Masha údajně zařvala na diváky, jsem si od tebe už přečetl v jiné diskusi. Nic takového jsem nepostřehl... O divácích v Paříži sice nemám valné mínění, ale včera mi jejich pozápasová reakce nepřišla až tak strašná, jak se tady píše. To se mi spíš nelíbilo, jak na Mashu pískali na začátku 2. setu, když měla takovou první neshodu s rozhodčí. Mashe byl zahlášen aut, rozhodčí nenašla stopu míčku (Klárka ji asi smazala) a přestože ji nenašla, řekla Mashe, že to byl aut. Pokud rozhodčí nenajde stopu míčku, přijde mi logické, aby se výměna opakovala... Masha se jí právě ptala, proč se to nebude opakovat a diváci do toho pískali a bučeli. Nevím, proč diváci vždycky pískají, když hráč mluví s rozhodčím. Na to má snad každý právo, aby si vyjasnil nějakou situaci...
Reagovat
smazaný uživatel
No, já nevím, mně to publikum tady přijde horší a více nesportovní. Na AO nebo US Open to je také mazec, ale nepřijde mi, že se tam tak často obrací proti jednomu z hráčů na kurtu. Tady hráč zvedne ruku, že je to out, rozhodčí sleze, potvrdí to a oni proti tomu hráči už pískají.....
To je ale můj subjektivní pocit přes televizi, na RG jsem osobně nikdy nebyl.:)
Reagovat
Fandina
Diváci jsou bouřliví ale určitě to nevybočuje z normálu. Pochopitelně výjimkou jsou utkání s domácími hráči. Jinak ale také záleží na tom, co se na kurtu děje. Když nedojde k nějaké diskusi s rozhodčími během celého zápasu, tak je prostě atmosféra jiná. Nevýhodou RG je možná i to, že tam není jestřábí oko, které ukazuje projednávanou situaci a není prodleva. Čeká se na záběr a je ticho. Jinak podle mě není francouzské publikum horší než jiné ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ona sice nebyla nadšená, že rozhodčí slézá, protože tam mezitím plácla winner, ale moc dobře musela vědět, proč ta rozhodčí slézá. Nemyslím si, že by rozhodčí při nejasných podnětech od hráčů, hned lítali dolů.
Přerušená výměna je to i v případě, že hráč na chvilku zvedne prst v domnění outu, a pak dál hraje, protože se mu to hodí.....:)
Reagovat
gocii
ty bys za tu mariu bojoval kdykoliv ale tady se pleteš, prostě zvednutej ukazováček byl, myslela tim že byl aut a přestala hrát jenže když šel míček na nu tak zase hrát začla, prostě to bylo podle pravidel, a správně 2:0
Reagovat
Fandina
Monty bojuje se zápalem jako správný fanda ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to tak opravdu dané v pravidlech, jak píšeš, tak je to podle mě dost nedokonalé. :D Ale stalo se... Co se týče těch diváků, tak jste s Fandinou celkem přesně popsali důvody, proč je to chování někdy takové... Jenom úplně nesouhlasím s tou poslední větou Fandiny. Já si bohužel myslím, že minimálně z grandslamových turnajů je francouzské publikum nejhorší. :D
Reagovat
Fandina
Monty s publikem jak ho vidíš ty zpohledu fandy ti věřím. Na AO prostě nebyla Mária v podobné situaci, v diskusi s rozhodčí a to dokonce několikrát, tak Ti to tak nepřipadalo. Tam zase neuvěřitelně bučely hlavně na Viku když hrála. Tady je to spíš o pískání a to se mi jeví jako inteligentnější než bučení na AO ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím okem máš pravdu. Já bych ho zavedl i na antuce a byl by pokoj. Na GS by mělo být všude.
Mně na tom publiku právě vadí to, že nezávisle na důvodu kvůli kterému jde hráč něco řešit s rozhodčím, hned pískají a bučí.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, co na tom vidíš nedokonalého?:)
Hráč má pocit, že je míček v autu, zvedne prst a je to na jeho riziko, že se výměna přeruší a může být rozhodnuto v jeho neprospěch. Hráči o tomto vědí a v mnoha případech je vidět, že se to právě bojí udělat, i když by někdy měli pravdu.
Podle mě je to naprosto jasně dané. Přece by bylo trochu úsměvné, kdyby se rozhodčí pokaždé ještě ptali, zda to ten hráč opravdu myslel tak, jak to vypadalo......
Signály jsou dané, všichni o tom vědí, v tom problém nevidím.:)
Reagovat
smazaný uživatel
gocii: Možná mi to někdo neuvěří, ale opravdu jsem schopen občas uznat, že moje oblíbená hráčka udělala něco špatně... Ale tohle se mi prostě nelíbilo a přišlo mi, že Masha ztratila ten bod neprávem. Ovšem pokud je to v pravidlech přesně tak dané, jak píše Oskar, je to podle mě sice blbost, ale nedá se s tím nic dělat... Ona to nebyla jediná situace, kdy měla Masha spor s rozhodčí (viz ta první neshoda na začátku 2. setu). O to víc jsem se tomu divil, protože Masha rozhodně není ten typ hráčky, který by se nějak často přel s rozhodčími... Na rozdíl třeba od Caro nebo Viky. :D

Fandina: Samozřejmě, to se musí. :) Však ty taky bojuješ za české tenisty a tenistky, jak se patří. Se zápalem a ještě k tomu s úsměvem. Sice nejsem na stejné straně obecenstva jako ty, ale líbí se mi, jak tady povzbuzuješ. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: No já si akorát pamatuju, jak na Viku v Melbourne "hekali"... Nějak si nevzpomínám, že by se Masha nějak častěji bavila s rozhodčími na AO. Zaprvé není ten typ na diskuse s rozhodčími a zadruhé tam stačí, když hráčka řekne "challenge". :D

Oskar: No já bych tam zavedl, že hráč musí přestat hrát, aby ta výměna byla přerušená. To je podle mě docela důležitá věc... Pokud zvedne ukazováček a přitom hraje normálně dál (ne jenom jeden úder), tak tu výměnu za přerušenou nepovažuju.
Reagovat
Fandina
monty 10:16 vždyť jo, to jsem ti psala v 10:02, že v Mária na AO s rozhodčími nediskutovala díky oku nebylo třeba. A to bučení na AO máš právdu bylo to spíš hekání, hlavně na Viku, ale hodně hlasité ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to tam právě bylo, jak píšeš ty, tak by to mohli hráči zneužívat a pokračovat ve hře, když by se jim to hodilo. Podle mě je to jasná věc. Myslíš, že je to aut? Dobře, pak máš právo zvednout ruku a přerušit výměnu na své riziko. Pak si plácni do míčku jak chceš, když se ti to zrovna hodí, ale máš smůlu......
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka... Pro mě je přerušení výměny opravdu přerušení výměny, ne jenom zvednutí ruky. Já si myslím, že ani Klára v tom momentě nepřestala hrát a Masha do toho rozhodně jenom neplácla. Ta tam flákla winner jako víno. :D
Reagovat
Fandina
Monty to by se dalo zpochybňovat všechno, v pravidlech je uvedeno něco a to ví každý hráč i rozhodčí tak to se prostě dodržuje. Kdyby tam bylo napsáno zase něco jiného platilo by to stejně. I kdyby tam bylo napsáno, že přerušení výměny se musí zakřičet. Vyjde to na stejno ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Klára nemusela vůbec z druhé strany zaregistrovat, že Maria zvedla ruku.:)
Napsal jsem "plácla", ale myslel jsem tím prostě, že zahrála winner, protože se jí to zrovna hodilo.....
Já si to teď ze zajímavosti ještě zkusím najít. Možná rozhodčí nezvládla úplně situaci a měla rázně utnout výměnu a slézt dříve. Ale Maria si byla vědoma toho, proč tam rozhodčí jde.
No, jdu se schválně ještě juknout....
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: No tak to by bylo pro Mashu ještě horší, kdyby se kvůli přerušení výměny muselo zařvat. :D U mě je celkem normální, že se mi některé věci v pravidlech nelíbí a není to jenom v tenise... Třeba v hokeji nechápu, proč smí rozhodčí konzultovat s videem jenom to, jestli puk přešel brankovou čáru. Proč nesmí konzultovat fauly, když jde o něco závažného? No a ve fotbale vůbec nechápu, proč tam ještě není zavedené video... Takže máš pravdu, podle pravidel se musí řídit každý sport. Ale to neznamená, že ta pravidla jsou dokonalá a nemají mouchy. :)

Oskar: Mně právě taky přišlo, že ta rozhodčí seběhla strašně pozdě... Jestli chtěla tu výměnu utnout, tak měla aspoň něco zahlásit. A ne aby ještě třikrát přeletěl míček přes síť...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď jsem na to kouknul a bylo jasně vidět, jak Maria přerušila výměnu, odehrála míček u kterého však ani nezařvala, zvedla ruku a tak nejistě se zastavila. Klára jí to vrátila a ona ten míč zahrála, ale to už rozhodčí lezla dolů. Takže to nebylo tak, že by výměna dál pokračovala. Ona přerušila výměnu, Klára to vrátila a Maria to jenom umístila zpět do prázdného kurtu, Klára už stála a koukala, co se děje.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodčí chybu neudělala, je tam jasně vidět, jak slézá už v době, kdy Klára odehrávala míč zpátky. A jak Klára viděla, že slézá, tak se zastavila a přestala hrát.
Reagovat
Fandina
Monty ... ta pravidla dělají lidé pro sebe je to věc dohody kompromisu a každý člověk má jiné pohledy na věc ... to je život a proto ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu v tom, že Klárka asi nevěděla, co má dělat. Ale ten míček předtím odehrála a poslední úder Mashy by stejně nevrátila... Nemůžu si pomoct, ale ta rozhodčí to vyřešila zvláštně. Vůbec nic nezahlásila, zvedla se až po chvilce a když ještě míček třikrát přeletěl přes síť, tak byla ještě na schůdkách od umpiru... Jo a není pravda, že u toho zmiňovaného úderu Masha nezařvala. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, ale uznej, že třeba to s tím omezením použití videa v hokeji a jeho úplnou absencí ve fotbale není úplně správné a nepodporuje to zrovna spravedlivé rozhodování. :)

Oskar: Dodávám, že jsem se na to podíval asi ještě pětkrát. :D
Reagovat
Fandina
Monty samozřejmě že používání videí je spravedlivější a nemyslím si, že o tom diskutujeme jen my tady, určitě se tím zabývají hlavně lidé pro které jsou pravidla profesí a díky technice třeba čipům se můžeme dočkat různých změn tak jak jsme neustále svědky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se asi každý díváme na jiné video.:D
Maria nevydala její obvyklý "zvuk" v takové míře a rozhodčí už lezla dolů s hlavou otočenou na lajnu ve chvíli, kdy letěl míč od Kláry. A pak se jí Maria vydala naproti a už začala "startovat". Nejdříve mi přišlo, že se hádá o dopad míčku a pak o to, že snad nepřerušila výměnu.
Znovu píši, kdyby si nebyla vědoma přerušení výměny, vůbec by nevěděla, proč tam ta rozhodčí leze a byla by z toho překvapená. Ale ona si nebyla jista dopadem, nejistě se zastavila s prstem nahoru a pak když jí to Klára vrátila, tak pokračovala ve výměně už s jejím obvyklým hlasovým doprovodem a razancí v úderu. Ale to už byla rozhodčí na cestě a Maria se pouze snažila vytěžit ze situace.
Toť můj názor, mé pozorování a sluch..... v tomto se asi neshodneme.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a jestli by to Klára doběhla nebo ne, to není v tomto případě relevantní. Pravidla mluví v tomto případě jasně. Pokud hráč, který přeruší výměnu nemá pravdu, bod se připíše soupeři. Něco jiného by bylo, kdyby rozhodčí zashlásili "out" a Maria přestala hrát. To by se pak výměna opakovala.
A nemůžeme vědět, zda by to Klára doběhla, protože zůstala stát.:)
Reagovat
Fandina
Mám teď čas, můžeš mi sem hodit odkaz na video a stopáš toho momentu. Díky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo by to být tady a není zač.:)

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10433760255-french-open-2012/212471294330009/

Ta výměna začíná zhruba v čase 162:05.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha zvuk vydala, to mi nevymluvíš. :D Možná ne "v takové míře", ale vydala. Jinak si myslím, že ten poslední úder Mashy byl hraný s takovou razancí a přesností, že by ho Klárka určitě nedoběhla... No tak aspoň se shodneme na tom, že se neshodneme. :D Ale ne, v pohodě. Tvůj názor naprosto respektuju a je vidět, že k tomu máš co říct. Konkrétně pravidla znáš určitě líp než já... Na druhou stranu, už je po všem a nezměníme to. :)

Fandina: Já doufám, že máš pravdu. Ale přiznám se, že jsem k tomu zavedení videa do fotbalu trochu skeptický. Bohužel tomu brání staré struktury (Blatter). Pořád se mluví o tom, jak už se na tom pracuje, ale pořád nic... Bohužel to v dohledné době nevidím nadějně (to by se musel změnit prezident FIFA). Ovšem strašně rád bych se mýlil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, pohoda, to jen, že jsme se u toho tématu zastavili.:)
Je pravda, že nějaký zvuk vydala. Já to poslouchás se sluchátky a měl jsem to ztlumené. Když jsem to dal nadoraz, tak tam něco slyším, ale ne v obvyklé frekvenci....Možná se zarazila, protože čekala, že rozhodčí ohlásí aut a měla u toho obě ruce nahoře a takto to dopadlo. Každopádně věděla o co se jedná, když rozhodčí pochodovala k tomu místu.
Klára by to patrně nedoběhla, ale to je už minulost.
S tím fotbalem s tebou souhlasím, v brzké zavedení videí moc nevěřím, je to tam zkorumpované a staré struktury trůní na svých místech jako skoro ve všech sportech. Abych pravdu řekl, fotbal už ani moc nesleduji právě tady z těch důvodů. Prostě mě to už znechutilo. Přitom by video bylo velmi dobrým nástrojem. Ale jsou tam zákulisní loby a prachy na prvním místě a mně se to nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím fotbalem to je přesně tak, jak píšeš. Ani se ti nedivím, že už fotbal tolik nesleduješ. Já mám fotbal rád, ale tohle mě strašně štve...

A ještě poslední věc k tomu diskutovanému momentu: Já tady pořád mluvím o nějaké rozhodčí a vlastně ani nevím, jak se jmenuje. :D Nevíš, jak se jmenuje ta rozhodčí? Já jenom abych věděl, na koho si mám dát příště pozor. :D Tady v tom seznamu rozhodčích jsem ji nenašel, nebo aspoň myslím, že tam není...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tennis_umpires
Reagovat
Fandina
Monty já jsem mockrát měla pravdu a mockrát taky neměla tak ani nevím jak to bude tentokrát s pravidly :-) píši to jen proto že se neustále mění a přizpůsobují a to odjakživa ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já si teď jméno vůbec nevybavím, ale myslím, že je z Norska. Určitě tady bude ještě něco soudcovat, tak uvidíme.:)

K tomu fotbalu, také ho mám rád. Ale i vzhledem k času jsem si musel u sportu stanovit priority. Takže hlavně sleduji tenis, zimní sporty, atletiku a F1, ale to už teď také méně.
Reagovat
Fandina
Oskar monty ... ten diskutovaný moment je krásná výměna a evidentně Mária ukázala přerušení aut od Klárky a pak stejně pokračovaly. Kdyby Mária neukázala, tak by fiftýn připadl jí. Nicméně ukázala a ten upozorňovaný aut Klárky rozhodčí neuznala a opravdu při hře vypadal v kurtu. Takže smůla Márie, že si myslela, že šlo o aut a pak ze holky rozhodčí a Mária hezky pěkně a náruživě o tom dohadovaly spíš v rámci boje nic závadného ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jsem to našel. Ta rozhodčí se jmenuje Julie Minori Kjendlie a je opravdu z Norska. To mi pomohlo při hledání. :)
Jinak v tomhle článku o ní Masha mluví a zmiňuje hlavně ten moment, jak nemohla najít stopu míčku...
http://www.stamfordadvocate.com/sports/article/Sharapova-stumbles-to-French-Open-win-Li-loses-3607630.php
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je ona.:)
No jo, teď jsem si to přečetl. Zajímavá je ta pasáž, jak mluví o herní strategii a trenérovi.:)
Abych se přiznal, tak jsem neviděl ten moment o kterém hovoří, že rozhodčí nenašla stopu. Ale beru to vše tak, že se jí prostě tak herně nedařilo a trochu jí ujížděly nervy, to je normální.....
Ona se jinak opravdu moc nehádá a je ledově chladná. Prostě už je to odehrané a pryč a basta.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To byl začátek 2. setu (asi druhý gem), jak rozhodčí nenašla stopu. Potom ta rozmluva mezi rozhodčí a Mashou byla ještě mnohem delší než při tom zmiňovaném momentu v tie-breaku... Jinak je asi pravda, že se Mashe tolik nedařilo a byla trochu víc nervózní než normálně. Přesto si myslím, že k její nervozitě přispěla nemalou měrou rozhodčí... Ale jak říkáš, je to pryč. Pojďme se soustředit na další zápasy. :)
Reagovat
VlS
Monty, rozhodčí nenašla stopu míče v outu, protože míč dopadl přesně na čáru a rozhodčí ho uznala jako dobrej Klárce, Vuvuzela Uječená se dožadovala autu, čili opačně, než to líčíš ty.
Co se týče pravidel - jsou v pořádku. Je klika, že nejsi zákonodárce. To by byly zákony ještě doprasenější, než jsou teď a si 70x delší :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš si dva různé momenty v zápase. To s tím nenalezením stopy proběhlo na začátku 2. setu, zatímco ta situace, při které Masha (ne)přerušila výměnu byla v tie-breaku 2. setu.
Reagovat
VlS
Ne nepletu si situace. Situace s přerušením je jasná od začátku, jen tvému fandovství je nepříjemné a byl bys pro změnu pravidel až do situace, kdy by se Marii (Anně, Vice, Caro) hodil opak.
Situace s hledáním stopy je jiný případ dohadů Marie s rozhodčí. Vysvětlení, že stopa po míčku na antuce není jsou možná jen dvě - míček dopadl na lajnu, kde stopu nezanechá, nebo míček nikdy na místo nedoletěl. Protože všichni viděli, že míček doletěl a dopadl (včetně záznamu), vysvětlení 2 se škrtá. Ten rozdíl je v tom, že Marie reklamovala Klářin aut a rozhodčí reklamaci nepřijala, protože nenalezla stopu po autu v místě, kam míček dopadl. A Marie se kvůli tomu chtěla hádat. Jednoduché, podívej, kolik prostoru jsi kvůli tomu popsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to úplně jinak, než píšeš. Podívej se na to ještě jednou, odkaz tady je. Ta zmiňovaná výměna začíná zhruba v čase 104:30 a proběhla ve 2. setu při prvním fiftýnu třetího gemu. Není pravda, že Masha reklamovala Klářin aut. Naopak Mashe byl zahlášen aut, chvíli se nic nedělo (vůbec jsem neviděl Mashu nic reklamovat) a pak rozhodčí najednou hledala stopu míčku, kterou nenašla. Potom to šla oznámit Mashe s tím, že to byl out, i když nenašla stopu. Masha jí říkala něco v tom smyslu, že je to její práce, aby našla stopu míčku a proč se tedy ta výměna neopakuje. Pak začali někteří diváci pískat a bučet, takže jsem z toho už moc nepochytil... Proč rozhodčí nenašla stopu míčku, to nevím. Buď ji Klárka smazala (jedině před tím než šla podávat, protože hned po té výměně se v tom místě nepohybovala) a mám za to, že si to Masha podle své gestikulace při rozhovoru s rozhodčí myslela. Nebo ten míček dopadl opravdu celým objemem na lajnu, ale to se mi taky nezdálo... Místa jsem popsal dost, já vím. :D Každopádně nevím, proč to tady ještě řešíš dva dny po zápase, když už jsme to s Oskarem ukončili.

Další věc je, že se nezastávám jenom čtyř mých favoritek, když jde o takové věci. Třeba Virginie jsem se nedávno taky zastal, protože mi to přišlo nespravedlivé... Je samozřejmé, že nejsem objektivní, protože žádný fanoušek není objektivní. Ale aspoň píšu Masha a Klárka, zatímco ty píšeš Klárka a "Vuvuzela Uječená". To je taky hezká "objektivita". :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist