Zakopalová prohrála pošesté v řadě, v Linci vypadla už i Karolína Plíšková

7. 10. 2013, 21:37
Aktuality 3
WTA LINEC - Po odhlášení zraněné Petry Kvitové se s halovým turnajem v Linci rozloučily i Karolína Plíšková a Klára Zakopalová. Posledním českým želízkem v ohni tak u našich jižních sousedů zůstává už jen Kristýna Plíšková, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová se své poslední výhry dočkala v srpnu v New Havenu, kde skončila v semifinále po debaklu s Petrou Kvitovou. Na dalších pěti turnajích však skončila vždy v prvním kole, naposledy dnes v Linci. Jednatřicetiletá Češka na místním halovém podniku sahala po vítězství, nakonec ale vinou sedmi ztracených servisů se Stefanií Vögeleovou prohrála 7-5 5-7 0-6.

Česká tenistka se po vybojovaném prvním setu dokázala ve druhé sadě dostat ze stavu 2-5. Po odvrácení čtyř mečbolů vyrovnala na 5-5 a měla dva brejkboly. Jenže obrat nedokonala a do konce zápasu už nezískala ani game. I když se v pěti hrách v rozhodujícím dějství šlo přes shodu, Zakopalová ani jednou nebodovala a s turnajem se rozloučila 'kanárem'.

Poslední možnost nerozloučit se s letošní sezonou sérií porážek bude mít Zakopalová příští týden v Moskvě. V ruské metropoli bude 33. hráčka světa v silně obsazeném startovním poli obhajovat loňské čtvrtfinále.

S turnajem v Linci se dnes rozloučila i Karolína Plíšková. Jednadvacetiletá Češka po návratu z měsíčního turné po Číně čelila bývalé vítězce Roland Garros Francesce Schiavoneové, proti o 12 let starší Italce však překvapit nedokázala a prohrála 5-7 2-6. 

Příští týden by 68. tenistka žebříčku WTA Karolína Plíšková měla startovat na halovém turnaji v Lucemburku.

V Linci se měla představit také Petra Kvitová, šampionka z roku 2011 se však po vydařených dvou týdnech v Tokiu a Pekingu kvůli zranění zad odhlásila. Příští týden je přihlášená ještě do Moskvy, pak už ji bude čekat Turnaj mistryň.

V Rakousku tak zůstala poslední česká zástupkyně Kristýna Plíšková, jež prošla tříkolovým kvalifikačním sítem. V prvním kole ji čeká čtvrtá nasazená Španělka Carla Suárezová-Navarrová.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
pondělní výsledky (07. 10. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Vögeleová (Švýc.) - Zakopalová (ČR) 5-7 7-5 6-0
Schiavoneová (It.) - Karolína Plíšková (ČR) 7-5 6-2
Svitolinová (Ukr.) - Barthelová (Něm.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, zase to Klárce nevyšlo. Tentokrát moc nechybělo.
Snad příští týden dopdne líp.
Reagovat
dadaft
s Kristou to taky nevypadá dobře, ale třeba se zvedne.

jinak Camila Giorgi bývala štíhlounká dívčina, ale začíná mít pěkně namakané pracky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sabca to nakonec zvládla ale podle mě od wimbledonu nehrála takhle blbě jako dneska. Viděla jsem jenom kousek, ale chyb tam bylo hrozně moc...navíc si vzala i MT tak nevím jestli ji třeba i něco není...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist