Zakopalová udolala Pěrvakovou, je ve 2. kole

16. 5. 2011, 17:51
Aktuality 0
Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Bruselu do 2. kola. Ve svém úvodním utkání bojovala s Ruskou Pěrvakovou přes dvě a půl hodiny a nakonec zvítězila 7-5 3-6 a 6-4.
Klára Zakopalová

V utkání, v němž diváci viděli celkem 17 prolomených podání, začala lépe Klára Zakopalová, která v úvodním setu brejkla Xenii Pěrvakovovou z Ruska třikrát. V následující sadě jí to ale soupeřka oplatila, a tak se muselo rozhodnout ve třetím setu. V něm byla Zakopalová od začátku o krok napřed; Pěrvakovové ještě čtyřikrát sebrala podání a po více než dvou a půl hodinách postoupila do druhého kola.

V něm devětadvacetiletá Zakopalová narazí na vítězku zápasu mezi sedmou nasazenou Alexandrou Dulgheruovou z Rumunska a Slovinkou Polonou Hercogovou.

Hned v úvodním kole vypadla v Bruselu pátá nasazená Shahar Peerová z Izraele. Dvacáté hráčce světa se v posledních týdnech nedaří - na žádném z antukových turnajů nepostoupila do čtvrtfinále a ani v Belgii si bilanci nevylepší. Z turnaje ji vyprovodila Australanka Casey Dellacquaová, která sice po vyhraném prvním setu nevyužila vedení ve druhé sadě, ale ve třetím dějství už proti favoritce nezaváhala.

Nečekala jsem, že bych mohla takovou kvalitní soupeřku porazit už tak brzy. Nevěděla jsem, co od návratu na okruh WTA očekávat, ale dnes jsem si dokázala, že jsem schopná na této úrovni hrát. Jsem z toho nadšená," radovala se Dellacquaová, jež poslední dvě sezony laborovala se zraněním pravé nohy.a současně je hráčkou až páté světové stovky.

Pro levorukou Australanku to dnes byla šestá výhry nad soupeřkou Top 20, naposledy se však z cenného skalpu radovala před třemi lety. "Rok 2008, to už je opravdu dlouhá doba. Hrála jsem skvělý tenis, ale pak přišlo zranění ramene a nohy. Mám pocit, že bych teď mohla začít svou druhou kariéru," dodala šestadvacetiletá tenistka.

Kvalifikací v Bruselu musela projít 16. hráčka světa Kaia Kanepiová, jež se do soutěže přihlásila na poslední chvíli. "Původně jsem tu startovat nechtěla, protože jsem myslela, že budu v Madridu a Římě hrát lépe. Ale prohrála jsem pokaždé v prvním kole a tak jsem tu požádala o divokou kartu do kvalifikace, abych před Paříží odehrála na antuce ještě nějaké zápasy," komentovala Estonka, na kterou v úvodním kole narazí domácí nasazená šestka Yanina Wickmayerová.

Výsledky - Brusel (antuka, dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Pěrvakovová (Rus.) 7:5, 3:6, 6:4, Dellacquaová (Austr.) - Peerová (5-Izr.) 6:1, 5:7, 6:3, Arvidssonová (Švéd.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 7:6 (7:4), Lepchenková (USA) - Mestachová (Belg.) 6:3, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Dekmeijereová/Moultonová-Levyová (Lot./USA) 6:2, 5:7, 10:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist