Zakopalová v Sydney končí, ruské favoritky nezaváhaly

12. 1. 2009, 10:26
Aktuality 0
WTA SYDNEY - Tenistka Klára Zakopalová prohrála i na druhém turnaji sezony už v prvním kole. Po vypadnutí v Aucklandu šestadvacetiletá Češka po postupu z kvalifikace nestačila v Sydney na Danielu Hantuchovou ze Slovenska. Naopak ruské favoritky Safinová a Dementěvová nezaváhaly.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová minulý týden v Aucklandu nestačila v prvním kole na Gallovitsovou a v Sydney, kde jako jediná Češka úspěšně zvládla kvalifikaci, vypadla rovněž v úvodním kole. Slovence Daniele Hantuchové podlehla 3-6 0-6.

Vstup do turnaje Medibank International vyšel nasazeným Ruskám. Světová trojka Dinara Safinová, jež má za sebou neúspěšné finále v Hopman Cupu, ztratila pouhé tři gamy s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. V Areně Kena Rosewella využila pěti dvojchyb supeřky a po 58 minutách odešla z kurtu jako vítězka.

"Nebyl to zrovna jednoduchý zápas. Mohla jsem být více agresivní, ale myslím, že jsem to zvládla dobře," řekla Safinová po zápase. "Když chci vyhrát turnaj, agresivní být musím. Soupeřky se toho mohou zaleknout. Raději prohraju kvůli mé špatné hře, a vím, že jsem neměla den," myslí si Ruska. V zápasech před grandslamem si ještě můžu vyzkoušet řadu úderů, v Melbourne už na zkoušení čas nebude," dodává.

Nezaváhala ani vítězka z Aucklandu Jelena Dementěvová, která porazila krajanku Makarovovou.

Ve druhém kole narazí na slovenskou rodačku reprezentující Austrálii Jarmilu Gajdošovou. Ta v úvodním kole přešla přes Italku Knappovou, jež jako lucky looser nahradila nachlazenou vítězku turnaje v Brisbane Viktorii Azarenkovou.

Nemoc nepustila na generálku na Australian Open ani světovou sedmičku Věru Zvonarevovou, ta se odhlásila kvůli gastroenteritidě. V hlavní soutěži ji zastoupila neúspěšná kvalifikantka Jakimová z Běloruska, na Španělku Medinaovou však nestačila.

Po pouhých dvou odehraných gamech si dnes natáhla lýtko finalistka z Brisbane Marion Bartoliová a do druhé kola pustila Britku Southovou.

Devatenáctiletá Slovenka Dominika Cibulková po náročném Hopman Cupu, na kterém v minulém týdnu společně s Hrbatým triumfovali, nestihla zregenerovat. V úvodním kole podniku kategorie Premier v Sydney uhrála pouhé tři gamy proti o rok mladší Dánce Carolině Wozniacké.

WTA SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, Premier 600.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Hantuchová (SR) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-0
Safinová (2-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-1
Dementěvová (3-Rus.) - Makarovová (Rus.) 7-5 6-1
Cornetová (Fr.) - Petrovová (7-Rus.) 6-2 6-4
Wozniacká (8-Dán.) - Cibulková (SR) 6-1 6-2
Erraniová (It.) - Dellacquaová (Austr.) 6-1 6-2
Sugijamaová (Jap.) - Craybasová (USA) 6-2 6-3
Gajdošová (Austr.) - Knappová (It.) 6-4 6-2
Klejbanovová (Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6-2 6-2
Duševinová (Rus.) - Starrová (Austr.) 6-0 6-1
Southová (Brit.) - Bartoliová (Fr.) 1-1 skreč B.
Kanepiová (Est.) - Kerberová (Něm.) 6-1 7-5
Medinaová (Šp.) - Jakimovová (Běl.) 6-1 3-6 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Voskobojevová/Craybasová (Kaz./USA) - Kopsová-Jonesová/Uhlířová (USA/ČR) 4-6 6-2 10-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist