Zakopalová získala devátý titul, uspěla na podniku ITF v Marseille

14. 6. 2010, 11:11
Aktuality 0
ITF ZLÍN - Klára Zakopalová se po třech letech radovala z titulu ve dvouhře. Na antuce v Marseille vyhrála turnaj okruhu ITF s dotací 100 tisíc dolarů. Česká hráčka v nedělním finále zdolala Švédku Johannu Larssonovou dvakrát 6-3.
Klára Zakopalová

Díky triumfu ve Francii se Zakopalová týden před Wimbledonem posunula v žebříčku WTA o osm míst, z 74. na 66. pozici světa.

Osmadvacetiletá pražská rodačka cestou za triumfem mimo jiné vyřadila v semifinále krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Turnajovou dvojku porazila po boji ve třech setech 2:6, 6:3 a 6:1. V Marseille tak Zakopalová navázala na titul z roku 2001.

Zakopalová vyhrála posedmé v kariéře turnaj ITF, před Marseille naposledy slavila v roce 2007 ve Zlíně. Na okruhu WTA se z vítězství radovala dvakrát - v Hertogenboschi a Portoroži shodně před pěti lety.

- ITF MARSEILLE (Francie, antuka, 100.000 dolarů) -
nedělní výsledky (13. 06. 2010)

Dvouhra - finále:
Zakopalová (5-ČR) - Larssonová (Švéd.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist