Zakopalová znovu neztratila set a zahraje si o druhé finále v sezoně

21. 2. 2014, 18:35
Aktuality 14
WTA RIO DE JANEIRO - Klára Zakopalová stále bez velkých problémů potvrzuje roli nasazené jedničky antukvého turnaje v Rio de Janeiru. Dnes po pomalějším rozjezdu dorazila Polku Piterovou kanárem a postoupila už do semifinále.
Klára Zakopalová (© terra.com.br)

Klára Zakopalová si letos udržuje velmi solidní formu. Přes první kolo se z pěti turnajů nedostala jen na Australian Open, na úvod sezony si dokonce zahrála finále v Shenzhenu. Minulý víkend na antuce ve Španělsku pomohla k postupu českých tenistek do semifinále Fed Cupu a hned v následujících dnech zvládala nečekaně dobře náročný program i přechod na tvrdý povrch na turnaji v Dauhá, kde si vyšlápla na Srbku Ivanovičovou.

Tento týden se jednatřicetiletá Češka vrátila znovu na antukové dvorce a na premiérovém ročníku turnaje v brazilském Rio de Janeiru je papírově největší favoritkou. Roli nasazené jedničky zvládá stále bez potíží, po Kolumbijce Duqueové-Marinové a Španělce Solerové-Espinosaové porazila ve dvou setech i o osm let mladší Polku Katarzynu Piterovou.

Zakopalová přitom první vzájemný zápas se 110. hráčkou světa začala stejně mizerně, jako ve středu proti Solerové. V úvodu dvakrát ztratila podání a opět prohrávala 1-3, pokaždé však našla odpověď a rebrejky se udržela ve hře. Do konce utkání prohrála už jen jeden game, když v první sadě za stavu 5-3 neproměnila tři setboly, ovšem litovat nemusela. Celkově šestou příležitost využila, ve druhém setu ztratila již jen deset fiftýnů a nakonec zvítězila hladce 6-4 6-0.

Třiadvacetiletá Piterová, jež v prvním kole vyřadila Barboru Záhlavovou-Strýcovou, dnes hrála ve čtvrtfinále turnaje WTA teprve podruhé. I když ale do svého prvního semifinále nepostoupila, posune se poprvé v kariéře do Top 100.

Zakopalová v pondělí oslaví 32. narozeniny a nejlepším dárkem by pro ni byl bezesporu turnajový titul. Finále si na okruhu WTA zahrála už třináctkrát, trofeje však získala pouze dvě a obě už před devíti lety. Případný triumf by ji navíc vrátil do Top 30.

O druhé letošní a celkově 14. finále kariéry si rodačka z Prahy zahraje v sobotu znovu v prvním vzájemném střetnutí proti domácí Telianě Pereiraová. Pětadvacetiletá Brazilka, které ve světovém žebříčku patří 110. místo v Riu také ještě neprohrál set. Po Cadantuové a Mayrové-Achleitnerové dnes porazila dvakrát 6-4 Rumunku Irinu-Camelii Beguovou.

Zakopalovou dnes čeká ještě semifinále čtyřhry, ve které jsou se Záhlavovou-Strýcovou turnajovými jedničkami.

Ve dvouhře je po vypadnutí Schiavoneové největší soupeřkou Zakopalové až 65. tenistka světa Paula Ormaecheaová z Argentiny.

- WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (21. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (1-ČR) - Piterová (Pol.) 6-4 6-0
Naraová (5-Jap.) - Domínguezová-Linová (Šp.) 7-6(5) 2-0 skreč D.
Pereiraová (Braz.) - Beguová (Rum.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak autore, tendle článek se vám hodně nepovedl.

1.Klára byla ve finále v Hobartu letos.
2. Báru vyřadila Pfizenmaier, kterou vyřadila Piter.

Byla by dobrá oprava.
Reagovat
smazaný uživatel
navíc jestli to dělá za 1000 měsíčně, proč by opravoval článek, o kterém za den už nikdo ani nevzdechne ...
Reagovat
tommr
houževnatou a běhavou soupeřku zvládla ve dvou setech což je hodně důležitý, protože jí dneska čeká ještě jeden deblovej zápas ... :)
V semifinále narazí na domácí hráčku Pereirovou, který patří 98.místo v žebříčku. Klára bude tudíž jasnou favoritkou a pokud si povede stejně dobře jako doposud tak by s postupem do finále neměla mít větší problémy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka na to má, vyhrát tenhle turnaj. Moc jí to přeju.
Reagovat
EllNino
skvělá hra, v semifinále bude čekat domácí Perreira, ale pokud předvede Klárka dnešní výkon, nebojím se problémů. Dobrá práce, snad si konečně dokráčíš pro titul ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
videla jsem az uplny zaver, naprosto mazacke. Trochu hrbolina, neslo si ani pinknout s normalnim odskokem pred podanim.. :-) A omracuji me takove "vecicky".. Klara treba dokazala odehrat mic BH pod svyma nohama zajimavym hrabnutim rovnou pod nohy Piter (obe na BL) nebo si predvidave dojit pro volej uplne mimo kurt a nenechala se obhodit.. :-)
Reagovat
Frick
Třeba sparta Prague Open měla lepší obsazení, přestože to byla jen 100k ITF?
Reagovat
tommr
řada větších ITF turnajů má obsazení srovnatelný s malejma WTA turnajema. V Riu se hraje letos poprvé, je to antukovej turnaj v hardový sezóně a je i trochu ve stínu většího ATP podniku. Uvidíme jak se bude turnaj v budoucnu vyvíjet ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mého by měla Petra napodobit Kláru... měla by se v budoucnu pokusit jít na nějakou 250... ne?
Reagovat
aligo
To nemůže protože obhajuje body a jakožto hráčka TOP 10 má hodně turnajů povinných..
Reagovat
Karl
Jako hráčka TOP 10 může hrát WTA International pouze jedenkrát za půl roku, tedy dva za rok. :-)
Reagovat
slacker
past na Broze
Reagovat
kada.tom
I tady gratuluju k super výkonu, soupeřku naprosto smázla z kurtu! :-))
Reagovat
Torresek
Nejhezčí česká tenistka jede jak rozjetý vlak! Jen tak dál Klárko (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist