Zakopalová zvládla třísetové drama, v Praze postupuje i Šafářová

18. 5. 2012, 17:36
Aktuality 0
Turnaj Sparta Prague Open směřuje k českému finále. Do semifinálové fáze dnes postoupily obě domácí favoritky, nejvýše nasazená Lucie Šafářová i turnajová dvojka Klára Zakopalová. Pokud obě zvítězí i zítra, zahrají si ve Stromovce o titul.
Klára Zakopalová

Lucie Šafářová neměla v dnešním čtvrtfinále problémy s osmou nasazenou Ajuki Moritaovou a Japonku zdolala 6-1 a 6-3. Klára Zakopalová měla v divokém zápase s další Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou o poznání větší potíže. Domácí tenistka prohrála s nejstarší hráčkou na okruhu WTA první set, aby druhý vybojovala bez ztráty gamu a vynutila si tak rozhodující sadu. V ní česká tenistka prohrávala už 1-4, šňůrou pěti vítězných her ale dokázala vývoj třetího setu otočit a postoupit do semifinále.

"Vydřela jsem to, i když jsem se necítila moc dobře. Strašně moc mi pomohli diváci. Takovou atmosféru vlastně vůbec neznám. Jednou za rok doma a tohle bylo neuvěřitelný," děkovala hráčka divákům.

Dateová-Krummová se tradičně opírala o forhend s krátkým nápřahem a nebezpečné zkracování hry za síť. "Ona hraje nepříjemně, protože hraje hodně ploše, a já nevím, kam to půjde. A když zahraje kraťas, tak nemám vůbec šanci," řekla Zakopalová. Soupeřka ale sklidila její obdiv vzhledem k věku, v jakém stále kvalitně hraje. Sama by tak dlouho hrát tenis nechtěla. "Obdivuji ji, ale já bych to nevydržela."

O účast ve finále bude Zakopalová hrát v sobotu s Britkou Elenou Baltachaovou. Turnajová šestka zdolala Lotyšku Anastasiji Sevastovovou 6-3 a 6-4. Eva Birnerová nestačila na Francouzku Alize Cornetovou, s kterou prohrála dvakrát 2-6.

Výsledky - Sparta Prague Open (antuka, dotace 100.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (1-ČR) - Moritaová (8-Jap.) 6:1, 6:3, Zakopalová (2-ČR) - Dateová-Krummová (7-Jap.) 2:6, 6:0, 6:4, Cornetová (Fr.) - Birnerová (ČR) 6:2, 6:2, Baltachaová (6-Brit.) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:4.

Semifinálové dvojice: Šafářová - Cornetová, Zakopalová - Baltachaová.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist