Zamilovaný Tsitsipas nezvládl přechod na trávu, Gasquet slaví 600. výhru na okruhu ATP

15. 6. 2023, 20:27
Aktuality 33
ATP STUTTGART - Světová pětka Stefanos Tsitsipas rychlý přechod z antuky na trávu nezvládl. Ve Stuttgartu nejvýše nasazený Řek nestačil na francouzského veterána Richarda Gasqueta, který zvítězil 7:6, 2:6, 7:5 a zaznamenal jubilejní 600. výhru na okruhu ATP.
Stefanos Tsitsipas (© Profimedia)

Stefanos Tsitsipas minulý týden prohrál jednoznačné čtvrtfinále na French Open s Carlosem Alcarazem a následně se na sociálních sítích nadšeně chlubil svou novou partnerkou, kterou je Španělka Paula Badosaovou.

"Nula grandslamových titulů na jedné fotce, ale láska vše překoná," napsal k jedné z mnoha společných fotografií s tenisovou kolegyní. "Paula není jen moje partnerka, je to i moje spřízněná duše. V životě jsem potkal mnoho žen, ale žádná mě tak nepřitahovala jako ona. Je krásná. Naše mysl je v souladu, je to duchovní spojení," svěřil se zamilovaný Tsitsipas.

Ale zatímco v osobním životě má důvod k radosti, na kurtu dnes prožil zklamání. Ve Stuttgartu se devět dní po porážce na pařížské antuce představil letos poprvé na trávě a svůj první přípravný duel před Wimbledonem nečekaně prohrál.

Pátý hráč světa v Německu nestačil na Richarda Gasqueta. 24letý Řek prohrál s o dvanáct let starším Francouzem na zeleném pažitu podobně jako před pěti lety v Hertogenboschi, tentokrát po třísetovém boji 6:7, 6:2, 5:7.

Tsitsipas přitom získal první tři gamy zápasu a v tie-breaku měl setbol, ale nevyužil ho. Druhou sadu hladce získal, jenže ve třetí nevyužil za stavů 1:1 a 3:3 šance na brejk a v závěru po boji přišel navzdory odvrácení čtyř mečbolů podruhé o podání a tím i celý zápas.

Tsitsipas tak ani ve Stuttgartu neukončí téměř rok dlouhé čekání na titul, který slavil naposledy loni na konci června právě na trávě na Mallorce. Od té doby si zahrál pětkrát ve finále, ale pokaždé prohrál a navíc neuhrál ani set.

Gasquet, jenž v neděli oslaví 37. narozeniny, se stal po Rafaelu Nadalovi, Novaku Djokovičovi a Andy Murraym čtvrtým aktivním hráčem, který má na kontě 600 výher. Na tuto metu dosáhl jako první Francouz v historii a celkově 28. tenista.

"Je to pro mě velký úspěch. Je to neuvěřitelné, protože jsem už 20 let na okruhu. Jsem šťastný, je to pro mě vysoké číslo a budu se snažit přidat ještě nějaké další výhry," řekl Gasquet v pozápasovém rozhovoru.

Gasquet, jenž na začátku sezony vyhrál turnaj v Aucklandu, porazil hráče TOP 10 poprvé od loňského května. Na trávě to dokázal teprve potřetí v kariéře a poprvé od Wimbledonu 2015.

"Stefanos je jedním z nejlepších hráčů. Byl to velký zápas. Musel jsem hrát skvěle, abych ho porazil. Za pár dní mi bude 37 a nikdy nevíte, co se může stát. Takže si to teď jen užívám," dodal Francouz, který svůj premiérový zápas na okruhu vyhrál v 15 letech jako nejmladší v historii.

Vstup do přípravy na Wimbledon naopak zvládl osmý hráč světa Taylor Fritz. Americký vítěz dvou turnajů ATP na trávě potvrdil roli favorita proti Aslanu Karacevovi, kterého porazil 7:6, 6:3, a z posledních 10 duelů na zeleném pažitu si připsal 9. výhru. Ve čtvrtfinále narazí na Maďara Mártona Fucsovicse (h2h 2:0), kterého letos už dvakrát porazil.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 795.730 eur
čtvrteční výsledky (15. 06. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gasquet (Fr.) - Tsitsipas (1-Řec.) 7:6 (10:8), 2:6, 7:5
Fritz (2-USA) - Karacev (Rus.) 7:6 (7:4), 6:3
Struff (Něm.) - Paul (5-USA) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Fucsovics (Maď.) - Wibing Wu (Čína) 6:4, 4:6, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
panzer.dragon
Last 5 years @Wimbledon
winners

Mens;
2018 - Djokovic
2019 - Djokovic
2020 - Establishment
2021 - Djokovic
2022 - Djokovic
Reagovat
panzer.dragon
a z posledních 8 wimblů má djok 6 smile
Reagovat
Marduch
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na Cypa skočila Chupacabra, ten bude hodně vyšťavenýsmile
Reagovat
IngStavinoha
tokající cipísek bude už víceméně neškodný smile ;-)
Reagovat
Nola
krasny parik, celkom mi pripominaju Mashu s Grigorom, Paula sa dokonca na Mashu podoba, len nema jej hviedznu karieru
Reagovat
com
Za par mesicu se tu bude psat Paula Tsitsipasova smilesmile
Reagovat
hanz
Nebo Paulík - malý Cycipasík.smile
Reagovat
Krisboy
Richard smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
viděl jsem jen HL, ale i tak to byl zážiteksmilesmile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Usm
No spíš se potvrdilo to, že Tsitsipas je stejný kopyto na trávě jako Medveděv. Jsem zvědav, co ukáže na trávě Alcaraz:) aby to nebyla podobná fraška:)
Reagovat
Mantra
se naváží do Tsisinky, ale já bych vyzvedl Rišára Kokeše za jeho snahy na okruhu - nenápadně, ale podle všeho již hrající legenda smilesmile
Reagovat
Mantra
Belmondo je věčný smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O tom není žádná. Už jen jeho cesta za vítězstvím v Aucklandu a loňská porážka Medvěda byla známkou vysoké kvality. Tohle vítězství je pokračováním jeho skvělého přístupu k tenisu. Navíc je svým stylem ozdobou okruhu!smilesmilesmile
Reagovat
paddy
já to říkám pořád
prostě ZEROGEN smile smile
Reagovat
misa
Vydělají si dost i tak, a o víc v profesionálním sportu stejně nejde.
Reagovat
Krisboy
Nesmysl.
Reagovat
Nenela
Nesmysl.
Reagovat
Blondie
Projekce? :)
Reagovat
Pe3k
Závist?
Reagovat
misa
Spíše realistický pohled na věc. Kolik z nich by dělalo se stejným úsilím tenis, kdyby za vítězství ve Wimbledonu bylo 5000 Kč?

Na druhé straně jde o pobavení mas, tak jako v jiných částech showbyznysu smile
Reagovat
makro99
A myslíš, že Djokovic se honí v 36 po kurtech primárně kvůli prize money? Nebo Nadal?
A myslíš, že vrcholoví sportovci v malých sportech, kteří pobírají třeba plat v Dukle, Olympu apod., a ty odměny za výhru mohou mít opravdu až symbolické, vydávají menší úsilí?
Reagovat
farr
No ale tam trosku kulhá logika, Djokovič mebo Nadal jsou úplně jiná nátura, tam to o penězích bylo max do 2-3 GS pak už je to jen touha být kozlík smile...
Reagovat
makro99
a ty myslíš, že zrovna týpci jako Tsitsipas nebo Zverev nemaj obří ego?
Reagovat
Pe3k
Zverev má obří a Tsitsipas jenom dost velké.
Reagovat
misa
Vrcholové sportovce v malých sportech neberu jako součást showbyznysu. Nadřou se často hodně, ale zájem veřejnosti je vlažný (jednou za 4 roky na OH) a peněz ve srovnání např. s tenisem mnohem méně. Jsou to spíše nadšenci, kteří vedle sportu často studují nebo mají i zaměstnání. Jsou tak mnohem více "integrovaní" do společnosti než špičkoví profesionálové z lukrativních sportů, kteří žijí v bublině a stará se o ně x lidí.
Reagovat
Nola
tenis je najlukrativnejsim sportom pre damy, co sa zarobkov tyka, u panov to neplati, su lukrativnejsie sporty, ale v podstate s tebou suhlasim, aj ked dostavas riadne na frak, u dam staci zahrat nejake to finale GS, vyhrat trebars TM ako Domca Cibulkova a si zahojeny na cely zivot, pozna ta cela malicka zemicka a dostavas este aj lukrativne ponuky v nejakych tych smiesnych celebrity show....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Omyl - Roger dostal tenis na vrchol nejlukrativnějších sportů. Předčil F1, golf a nakonec i box nebo NBA.
Reagovat
Nola
v zarobkoch na kurte? alebo v sponzorskych zmluvach? nikto tu snad nepochybuje, ze je najlepsie zarabajucim tenistom, resp. jednym z naj zarabajucich sportovcov v historii , co sa sponzorskych zmluv tyka, jeho meno na cveng, to nikto nespochybnuje, ale nie o tom som pisala.....
Reagovat
jackiec
Tak to duchovní spojení ho asi neposune dál, tak láska je víc jak GS.smile
Reagovat
Nenela
Laska je rozhodne vic jak GS smile
Reagovat
makro99
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist