Zápas otočil jeden volej. Do té chvíle se mi chtělo brečet, přiznala Pegulaová

6. 9., 10:20
Téma 17
Ani tentokrát útok na grandslamový titul nevyšel. Karolína Muchová (28) skončila na letošním US Open v semifinále na raketě domácí bojovnice Jessiky Pegulaové (30). Mluví se o obratu, který Američanka předvedla. Co bylo zlomem? Zjevně jedna fantastická výměna, při které Muchová ze sítě zahrála těsně do autu…
Jessica Pegulaová a Karolína Muchová (© Profimedia / AP Photo / Kirsty Wigglesworth)

Tenhle míček za stavu 1:6, 0:2 a 30:40 při podání Jessiky Pegulaové změnil momentum zápasu. Američanka jej sice stěží doběhla, ale úder směřující do rohu kurtu báječně vrátila slizovaným forhendem zpět. Ani Muchová neudělala moc věcí špatně, jenže těžký volej ze sítě zahrála snad 10 centimetrů za zadní lajnu….

Místo 0:3 a další možnosti podávat, to byla shoda. A Pegulaová vycítila, že když bude dřít, tak může Muchovou ještě potrápit. "Ona hrála neuvěřitelně. Vypadala jsem díky ní jako začátečník. Málem jsem se rozbrečela, protože to bylo tak trapné," vyprávěla Američanka na konci zápasu u kurtu, když ji zpovídala moderátorka a bývalá tenistka Rennae Stubbsové.

Jenže právě tato výměna zadržela její slzy a naopak dodala víru. "Víte, ono to je někdy o štěstí. Jde o opravdu malé okamžiky, které mění dynamiku zápasu," přemítala.

Karolínu Muchovou neproměněný brejkbol na pár minut vyřadil z tempa. Dvakrát přišla o svůj servis, ač o něj tvrdě bojovala. A nabyté vedení už Pegulaová ve druhém setu nepustila. "Dokázala jsem pak tu svou hru udržet, našla jsem své nohy a hlavně trochu adrenalinu," vyprávěla Američanka. "Ve druhém setu a ve třetím jsem už opravdu hrála tak, jak bych chtěla,” dodala.

I když se skóre měnilo z pohledu Muchové do mínusu, dál česká tenistka bavila publikum. Vytahovala báješné údery, nacházela originální řešení, jenže s podporou publika hrající Pegulaová už další zvrat nepřipustila. "Na začátku to šlo to lehce, ale věděla jsem, že to tak nebude pořád. Když jsem zkazila volej při brejkbolu na 3:0 a utkání se změnilo. A ona už pak moc chyb neudělala hrála skvěle," potvrdila Karolína Muchová.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport / EnetPulse)

New York je spokojený, bude mít v obou finále domácí naději. Pegulaová sice nebude v duelu s Arynou Sabalenkovou favoritkou, ale její příběh je působivý. Až ve svých 30 letech vůbec poprvé postoupila do přímého boje o grandslamový titul. "Někdo mi někdy říkal, že boje se mnou bývají tvrdé. Tak uvidíme, jak to dopade," usmála se.

A Karolína Muchová? Rok 2024 sice promarodila, ale na US Open ukázala, že pokud zůstane zdravá, tak svou hrou na velké trofeje rozhodně může dosáhnout. Letošní New York byl vzhledem k omezené přípravě v podstatě ještě mimo plán...


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport, Tomáš Rambousek

Komentáře

17
Přidat komentář
Mony
Zase to vrchní video bude krásná památka pro děti nebo do důchodu..
Reagovat
Mony
Spíš , že?
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
Drzymalski
Jeden volej zápas nerozhodl. Pegula zlepšila ve druhé a třetí sadě svou hru, smrtící byly její inside údery hlavně z bekhendu do opačných rohů a minimum chyb. Mucha už neměla tolik energie. Epické byly dva gamy Peguly na servisu v nichž vedla vždy 40:0 a musela odvracet brejkboly. Tam se to ještě mohlo otočit. Skvělé drama, pro mne nejlepší zápas na okruhu WTA za poslední roky.
Reagovat
lars
za stavu 1:6 a 0:2 30:40 a psychicky stav Peguly: málem jsem se rozbrečela, protože to bylo tak trapné," vyprávěla Američanka na konci zápasu u kurtu.
Takze pokazeny volej na BB mohl rozhodnout zapas,
protoze 0:3 by psychicky stavu Peguly asi nezlepsil
Reagovat
lars
... a pravdebodobne by nasledoval stav 0:4
Reagovat
makro99
Bohužel je to tak. Takovádle chyba mohla přijít kdykoliv, klidně o game nebo o dva později... prostě to potenciální vyrovnání hry tam někde v pozadí bylo, tahle chyba byla jen spouštěč.
Reagovat
tommr
je ale rozdíl jestli taková chyba příjde za stavu 3:0 nebo 2:1 ...
Reagovat
Stippy
Jako když Nuňez de Balboa vytrval a objevil Tichý oceán. Super Pegula. Hlavně fandím Ruskám a Aryně, za to zápaďácké ponižování, že nesmí hrát za svoji rodnou zemi. Ovšem, hlavně fandím našim.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A víš, proč nemůžou hrát za svoje země? Platí tě někdo za tu blbost nebo to děláš zadara?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten volej byl teda sakra mizernej Zrovna v takovou chvíli a z ruky takové síťařky. Ale i Maestro Roger se sem tam seknul...
Reagovat
Liverpool22
Ano - vše to rozhodl volej za stavu 0:2 a 30:40. To byla super výměna a v prvním okamžiku jsem si myslel, že volej je v kurtu - bohužel těsně mimo a pak se vše začalo sypat.
Reagovat
honza.khp
na druhou stranu, Pegula se zlepšovala a kdyby to tam Káji padlo a vedla 3:0 a stejně to pak projela tak to by bylo hejtů .... ale na kdyby se nehraje
Reagovat
Liverpool22
To je právě otázka, protože pokud by dala na 3:0 bylo by to o dva brejky a psychologie zápasu by byla na straně Mušky, ale jak píšeš - to je kdyby. Vše je pryč
Reagovat
Vlk-v-trave
Jessica
Ona hrála neuvěřitelně. Vypadala jsem díky ní jako začátečník. Málem jsem se rozbrečela, protože to bylo tak trapné...

Víte, ono to je někdy o štěstí. Jde o opravdu malé okamžiky, které mění dynamiku zápasu

Karolína na tiskovce
se jí ptali, jestli ji nedostihla v tom druhém setu a třetím únava.
Odpověď... rázně né, převlékla jsem se jen proto, že jsem byla celá spocená...byla jsem ok... Jessica chytla momentum a prostě hrála skvěle.

Respekt oboum , nejen za zápas, ale hlavně za ty pozápasové reakce, K. žádné výmluvy na únavu, že je po operaci zápěstí atd., nebo naopak J., žádné takové, že hrála na začátku špatně. ...

Do finále mohla poustoupit jen jedna, ikdyž proti té Aryně by to byla zajímavá alternativa, jakby na to bombardování byly dvě...

Snad bude mít ve finále Jess štěstí a přinutí plackama letícími nízko nad sakem soupeřku chybovat...a Arynka bude bombit více mimo kurt... pořád platí, že se to finále musí odehrát, a za skvělé bombardování během turnaje se pohár neuděluje... tak snad to bombení Jess přežije. Budu držet palce...
Reagovat
honza.khp
taky, moc bych to Jess přál
Reagovat
Mony
No jo, to jsou ty Osudové momenty
Jak málo je někdy mezi úspěchem a neúspěchem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist