Zápas otočila i Kvitová. Češky vedou 2-0 a jsou krok od semifinále

4. 2. 2012, 16:58
Aktuality 98
Nejlepším možným způsobem vykročily české tenistky za obhajobou titulu ve Fed Cupu. V Německu zvládla po Ivetě Benešové svou dvouhru i Petra Kvitová, která po výhře 3-6 6-3 a 10-8 nad Julií Görgesovou zařídila svému týmu vedení 2-0 na zápasy. Jediné vítězství tak zítra posune tým Petra Pály do semifinále soutěže.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová nastoupila ke svému prvnímu letošním zápasu ve Fed Cupu za stavu 1-0 pro český tým a tíha tak ležela spíše na její soupeřce Julii Görgesové, ovšem ta se s těžkou situací po většinu zápasu vypořádávala výborně. Němka hrála koncentrovaně, dlouhými míči nutila českou soupeřku dělat chyby, a tak brzy vedla 3-1. Wimbledonská vítězka Kvitová dokázala na ztrátu podání zareagovat, ale na druhou už nikoli a stejně jako Iveta Benešová dnes úvodní sadu prohrála.

Svou sílu ukázala Kvitová sílu až ve druhé sadě za stavu 3-3, od kterého získala tři hry po sobě a nekompromisně esem vyrovnala stav setů na 1:1.

Třetí set nabídl divákům nejdramatičtější podívanou. Jednadvacetiletá Kvitová zlepšila první servis a dostávala Němku pod tlak a za podpory bubeníků i osobního kouče Davida Kotyzy se dostala do vedení 4-3. Brejk ale neudržela a za stavu 4-5 se ocitla dva míče od prohry. Servis si ovšem udržela a po svém druhém brejku podávala za stavu 6-5 na vítězství.

Ani to ale ještě nebyl konec. Görgesová, která dnes odehrála výborný zápas, Kvitové čistou hrou sebrala podání a stále se tak držela ve hře o důležitý druhý bod. Rozhodnutí přinesl až sedmnáctý game: v něm Kvitové vyšly ostré returny a podruhé servírovala na triumf v utkání. Tentokrát měla pevnou ruku a za dvě hodiny a dvaadvacet minut proměnila první mečbol.

"Byl to hrozně těžký zápas. Jsem jednička, bod se ode mě čeká a někde jsem to měla. Julia hrála výborně, hlavně dobře podávala. V třetím setu to bylo hrozně vyrovnaný a nervy už mi párkrát tekly a nebylo jednoduché je udržet a jsem ráda, že jsem to na druhý pokus doservírovala," řekla Kvitová v televizi. "Vůbec bych se nezlobila, kdyby to bylo tři nula a měly jsme klid, ale bude to ještě těžké," dodala světová dvojka, která výhrou nad Görgesovou navázala na loňský rok. Během něj ve Fed Cupu vyhrála všech šest dvouher a nyní si vylepšila celkovou bilanci v singlu na 12-4.

"Samozřejmě 0-2 je to nejhorší, co se mohlo stát, ale jsem na holky pyšná. Nesmíme se vzdávat předem. Teď už nemáme v neděli co ztratit," prohlásila německá kapitánka Barbara Rittnerová. "Julie hrála na hranici možností, ale bohužel zůstala bez odměny. Bylo to utkání světové extratřídy," dodala. 

Obě německé tenistky končily své zápasy se slzami v očích. "Šanci ještě máme. Věřím, že ukážeme, že jsme správné holky," uvedla bojovně Görgesová.

Za stavu 2-0 stačí českým tenistkám jediný bod k postupu do semifinále soutěže. Nedělní program zahájí v Porsche Aréně od 11:00 zápas jedniček Kvitové s Lisickou, pak by měly hrát Benešová a Görgesová. Do čtyřhry jsou zatím nahlášeny páry Barbora Záhlavová-Strýcová, Lucie Hradecká a Anna-Lena Grönefeldová a Angelique Kerberová, ale kapitáni mají možnost složení změnit.

 

Výsledky - Fed Cup:
Německo - ČR 0:2 po úvodním dni

Lisická - Benešová 6:2, 4:6, 2:6.
Görgesová - Kvitová 6:3, 3:6, 8:10.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak pro USA 2:0po prvním dnu... Serena vyhrala nad Govortsovou 7:5 a 6:0
Reagovat
smazaný uživatel
BRAVO PETRA !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jste bynda Hloupých???!!! co si nás bereš do huby každej je člověk a nemusí bejt dokonalej tak nech Petru!!! co si dokázal ty !! táhni už
Reagovat
smazaný uživatel
Sie Haufen dummer
Reagovat
VlS
Řekl bych, že hlupákem je spíš ten, kdo tvrdí skálojistě, jak dopadne sportovní klání, a když to dopadne přesně opačně, začne nadávat ostatním německy.
Reagovat
Fandina
Ivet samozřejmě také, její chytrý tenis dnes slavil úspěch ..... správně, moc jí fanadím. Pokud se týká Petry, tak klobouk dolů. Bojovala, chybovala, útočila, ale hlavně správně rozhodovala k koncovce. Jistě není to to loňské válcování soupeřek jak ho od Wimbledonu předváděla, ale ukázala, že neumí hrát jen rychle, riskovat a tlačit, ale také soustředěně, jak ukázala v posledních dvou gamech. Přeji úspěch a jen tak dál.
Reagovat
Fandina
tak díky za dobrý odhad nasadit Ivet ...... klobouk dolů ..... a ještě jeden bodík.
Reagovat
smazaný uživatel
to sou moje slova
Reagovat
smazaný uživatel
a že řekla Navrátilová a Hingisová že je dobrá na tom asi taky něco bude !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu nic komentovat. Měli by ste si uvědomit co Petra dokázala a pozbudit ji ne říkat že hraje blbě !! Je jedna z mála co něco dokázala v Česku ta nic neřešte a POZBUDTE JI!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
vendulkabendulka
Vis, tenhle nekonecny pozitivismus si nech pro strycka z US.
Absolutne nejde o nejake fandeni/nefandeni. Je tady spousta lidi, kteri detailne sleduji vrcholovy tenis leta a rozumi mu. Absolutni vetsina z nich samozrejme doufa, ze cesky tenis bude maximalne uspesny. A vetsina z nich vidi, ze Petra ted ve sve kuzi neni, hraje 50% toho co predvadela loni. Nastesti ona je tak obrovsky talent, ze to co momentalne hraje staci na valnou vetsinu protihracek.
Takze bud se budeme poplacavat po ramenou a rikat si jak je PK super, anebo si rekneme ze prave ted to za moc nestoji, trosku to dre, ale neni vsem dnum konec a jeji chvile zas brzy prijde. Nepreji si nic jineho.

Tim vsim chci rict jedine: Strc si to falesne fandeni za kazdou cenu za klobouk.
Reagovat
VlS
Taky nejsem příznivec skalního fandění bez střízlivosti, ale Vendulko, ono je těžké rozlišit, co je reakce na věcnou kritiku (dost často k Petře připomínky mám - i dnes a nikdo po mě kvůli tomu sprostě nevyjíždí) a co je reakce na nenávistné závistivé plivání. Pak se někdy ta střízlivost schová za potřebu Petru bránit proti nesmyslným pomluvám.
Reagovat
VlS
A ještě jedno - já si nejsem jistý, že Petra hraje hůř než loni na podzim - v Linci jsem z ní rostl a nadával jsem na odfláknutej nekoncentrovanej tenis minimálně v prvních dvou kolech.
Spíš si myslím, že Petra hraje hůř, než bychom my fanoušci chtěli aby hrála, ale bojím se, že to bude asi vždycky. Možná nemáme jen my rozum.
Reagovat
vendulkabendulka
Ja se omlouvam, ze to vyznelo sproste. Jsem hodne namichnuta a opravdu mi vadi ten vsudepritomny pozitivismu za kazdou cenu. A to se zdaleka netyka jenom tenisu. Pritom se staci divat na situaci strizlive a vsechno je hned jednodussi.
Petra je skvela zenska, skvela tenistka a to je proste neoddiskutovatelny fakt. Ma ted slabsi chvilku, tak si pockame az se oklepe a zas to bude parada. Hotovo, tecka, slus, finito.
Reagovat
mac.hall
Tak tady musím naprosto souhlasit. Také tak trochu nechápu většinu přispěvatelů , kteří jako by nechtěli vidět evidentní nedostatky v současné hře Petry a kohokoliv , kdo na ně poukáže , a zdůrazňuji , že ne rozhodně se zlými úmysly, okamžitě slovně lynčují.Myslím , že ti , kdo tenisu rozumí , musí jasně vidět , že Petra skutečně zatím nemá svou nejlepší formu, kterou opakovaně prokazovala na kurtech v loňském roce.V jeho průběhu ovšem měla logicky i slabší chvilky, kdy její hra šla výkonnostně dolu a prohrávala zápasy se slabšími soupeřkami, které měla porážet. Na tom není nic tak divného. Málokterý tenista je schopen si udržet špičkovou formu v průběhu celé sezóny. U Petry jde jen o to , aby se jí postupně dařilo ze své hry odstraňovat ty mnohdy, až nepochopitelné a opravdu zbytečné nevynucené chyby. V okamžicích , kdy se jí to daří , na ni nemá na okruhu téměř nikdo , snad jen Serena ve své vrcholové formě. Skutečně bych jednou chtěl vidět jejich zápas, ve kterém by obě předváděli svůj nejlepší tenis. Asi by to byl nezapomenutelný zážitek.
Reagovat
majkl005
Mám Petru strašně rád, ale ruku na srdce, takový perfektní tenis jako předváděla vloni letos ZATÍM nepředvádí. Ano, na Hopman Cupu hrála dobře, ale v Sydney to nebylo kdoví jaké a na AO už vůbec její výkony nebyly přesvědčivé. Člověk si řekne "vždyť byla na obou turnajích v semifinále", ale podle mě se tak daleko dostala díky tomu, že je no. 2 a má na začátcích turnajů lehké losy. Kdyby hned třeba od druhého, třetího kola chytala hráčky z Top 20 tak by se podle mě tak daleko nedostala. Prostě chci tím říct jen to, že Petra letos nehraje špatně, ale k loňským výkonům to má hodně daleko a dostat se na trůn bude strašně těžké pokud se nezlepší.
Reagovat
majkl005
ale zase třeba nadruhou stranu budou její výkony konstantnější....že se bude pravidelně dostávat do závěrečných kol turnajů, ale jakmile padne na těžší hráčku tak bude mít problémy....takto se mi zatím Petra letos jevý
Reagovat
VlS
Tak to se prosím prober. Prohrála s Mašou a Na-Li, oba zápasy prohrála smolně. Proč ten pesimismus?
Reagovat
majkl005
když prohraje dalších pět zápasů s takovejma hráčkama tak pořád budete říkat "prohrála je smolně" ? já si myslím že ne....já neřekl že letos bude hrát špatně a že se nedostane na trůn.....já zhodnotil pouze první měsíc letošního roku a to jak v tom prvním měsíci hrála ;-)
Reagovat
freeteepek
Pokud vím, tak mezi Wimbledonem a Lincem, tj.8-10 Petra hrála celkem mizerně. Víc prohrávala, než vyhrávala. Pak měla fantastickej konec roku. Teď nepředvádí svůj nejlepší tenis, to je ale normální. Představovat si, že po Istanbulu bude Petra už jenom vyhrávat by bylo hodně naivní. Naopak bych vyzdvihl, že u Petry nenastal žádný výkonnostní propad. Letos vyhrála už dvanáctkrát, zatímco prohrála jen dvakrát! V některých zápasech se jí nedaří, tak jak by si představovala, ale vítězství nakonec dokáže urvat. To jsou jednoznačný pokroky, který Petra dělá. Na srovnávání s loňským rokem je příliš brzy, jsme teprve na začátku sezony...
Reagovat
smazaný uživatel
KOnečně někdo normální !!!!!!!!!! má pravdu !!!
Reagovat
freeteepek
A ještě bych dodal, že všem top hráčkám to letos hapruje. Serenou počínaje, přes Clijsters, Li-Na a Šarap. konče. Dnes např. selhala Schiavone. Bezchybná je zatím akorát Vika, která dala nakládačku právě Máše ve finále AO. Musíš se na ten ženský tenis dívat komplexně a na sportovce jako na člověka. Jsme lidi, nejsme stroje.
Reagovat
majkl005
já chtěl vyjádřit jen svůj názor nic víc ;-) každej máme svůj pohled na to a já ho taky nikomu neberu ;-) akorát si dovolím oponovat....to, že nebude hrát Serena nebo Kim kdoví jak se podle mě čekalo....přece jen jsou to už "starší" hráčky a hodně je trápí zranění....tudíž podle mě s tím se muselo trochu počítat
Reagovat
VlS
vedou 1:0
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě, že Vika nenastoupila. Ještě čekám na její vyjádření. Snad to zranění nebude vážné a brzy se uzdraví. Teď už Bělorusko nemá moc šancí...
Reagovat
VlS
Nějak jsem nikde nic nenašel o co vlastně jde. Snad se zítra bude vědět víc. Ale jestli je ve hře možnost, že zítra hrát bude, tak je to nějaká prkotina.
Reagovat
smazaný uživatel
Já akorát vím, že je to kvůli zranění zad. Píšou to tady v Expres zprávách i na ofic. stránkách a twitteru Fed Cupu. Zároveň ale zatím není vyloučeno, že Vika zítra nastoupí. Přesto už je na zítřejší zápas psaná Yakimova. Tak uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
můžu odpřisáhnout že nejsem z redakce a nejsem němec jsem českým občanem. Pořád ale říkám že petra kvitová nehraje dobře i když dnes výhrála 50eroru je hodně a 2hračka světa by takové chyby dělat neměla uvidime po wimbledonu kdo bude mít pravdu dle mého nazoru to ale letos od petry bude bídnéé z touto hrou....
Reagovat
Jabadu
Budu upřímný. Když dělá pravopisné chyby opravdový blbec, tak se to pozná. Když dělá rádoby pravopisné chyby "novinář", který má alespoň nějaké základy pravopisu, je to jako když se zpěvák snaží zpívat falešně - ano, zazpívá falešně, ale dá mu to mnohem větší práci, než blbovi.
Reagovat
Nancy_z
Říkají ti něco velká písmena, čárky, tečky? Nejdřív se nauč psát správně česky, a pak něco kritizuj...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem názoru, že jí to letos nepůjde... 2 semifinále a jeden titul, to je tak na úrovní 150. místa
Reagovat
VlS
Na první kouknutí jsi opravdu velký expert, jen jaksi nevím, na co. 900 bodů, které Petra už teď má za SF AO, to je pozice kolem 70. místa, 150. místo, to je kolem 400 - 450 bodů. Doufám, že neděláš prognózy pro Kalouska, to bychom snad museli emigrovat k Inuitům :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co s tím máte ale Petra je velká bojovnice, každá jiná by to už vzdala a ňákejch 50 ERORů to může bejt jedno.Podívejte se na Wozniackou ta se neudrží podle mne v TOP 10 není tak dobrá a forma ji opouští , ale Petra má velkou naději stát se nejen No.1 ale i jedna z nejlepších hráček historie. Možná je pravda že dneska to nebyl nej tenis , ale Petra udělá 5-6 světových úderů a pak dá uplnej blbej to je ale prostě Petra na tohle jsem si u ní už ňák zvkl a ještě si nejsem nikdy jist jestli úder poletí za nebo do hriště , ale s tím už počítám.
A nevím ale jeden vyhranej turnaj Hopman cup a dvě semifinále no nevím ale je to velký začátek velkého a úspěšného roku tak si strčte všichni ty nadávky za klobouk co Petra předvádí to je dobrý výkon !!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
máš dneska delší vedení ?
Reagovat
smazaný uživatel
já??? to spíš ty nevim jestli hráčka kolem 150. místa byla 2krát v semifinále z toho jened Grandslam a výhra v Hopman cupu !
Reagovat
smazaný uživatel
na tebe to sice nebylo, ale očividně také nejsi momentálně příliš důvtipný. Já narozdíl od vás nereaguji na provokatéry tak, že bych jim něco vysvětloval.
Reagovat
mac.hall
Výsledek 2:0 po prvním dnu, asi málokdo čekal a je skutečně skvělý. Iveta mě opravdu překvapila. Ne tak ani svou hrou , ale tím , že se dokázala oklepat po prohraném prvním setu a zápas dotáhla do vítězného konce a navíc proti aktuální světové 14. Přestože po tenisové stránce má na první dvacítku a možná i více, psychika není její silnou stránkou a je hlavní příčinou skutečnosti , že Iveta zdaleka nevyužila svůj tenisový potenciál.Podobně je na tom i Lucka Šafářová a je otázkou, zda je to záležitost jen hráček samotných nebo jejich trenérů. Osobně si myslím , že při kvalitním trenérském vedení by toho obě mohly dosáhnout mnohem více . Pokud jde o zápas Petry , tak ta dnes opět dokázala, že je schopna vyhrát i zápasy, ve kterých se jí hrubě nedaří a své vítězství si musela skutečně perně vybojovat. Musel to být na ní po psychické stránce neskutečný nápor. Třetí set , jako by z oka vypadl zápasu Petry s Marií v semi na AO. Petra opět zahazovala jednu šanci za druhou k získání rozhodujícího náskoku a dotažení zápasu do vítězného konce. Její špatná forma se od AO nezměnila a neskutečný počet UE ji opakovaně srážel do kolen. Pokud by je rozumně omezila , přejela by Julii v pohodě snadno ve 2 setech. I když ta dnes podala velmi dobrý výkon a o její porážce rozhodla spíš smůla , než tenisové umění Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
otazka trenera je specificka, psychika jiste taky, ale urcity veci jsou jen v hraci/hracce. Dneska treba bylo jasne videt, ze Ivet (ac uzasna) necte idealne hru, nohy ji sly pozde a kdyby Sabina (a kterakoliv jina) byla v lepsim rozpolozeni a rychlejsi, ten pulkrok musi Ivet proste vzdycky chybet. Zminovala se tu i nevhodnost otazky komentatora na nadhoz u servisu - byla ale celkem pripadna, tak zkusena a dobra hracka by si ten micek mela hazet presne i ze spani.... Nebo sit, jde o vybornou deblistku a nedojde si pro volej... atd. Petra to u me zatim, vzhledem k veku a zkusenostem, ma dobry.... :-))
Reagovat
skott
otazka byla ale o nadhozu Lisicke ne Ivety.
Reagovat
smazaný uživatel
jo dik, ja ten rozhovor nesledovala, jen nadhoz Ivet... :-)
Reagovat
skott
a Iveta ze "necte" hru?To je jedna z jejich prednosti, naopak neohrabane, technicky spatne tenistky typu Lisicke s jedinou herni variantou, kdyz jim trochu nefunguje dokaze rozebrat na sroubky..
Reagovat
smazaný uživatel
trvam si na svem.... :-)
Reagovat
VlS
Skotte, neohrabané, technicky špatné tenistky nejsou v první padesátce, natož v druhé desítce.
Reagovat
skott
proc by proboha nebyly, Lisicki ma zas jiny prednosti, kteryma to kompenzuje.
Reagovat
freeteepek
Zatímco Kristína Plíšková právě porazila Sandru Záhlavovou ve finále ITF v Grenoblu! Vika nenastoupí pro McHale. Asi se bojí, že by jako čerstvá sv.1 mohla hned prohrát!
Reagovat
smazaný uživatel
Ta výhra Kristýny byla v SF..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Grenoble patří rodině Plíšků...obě sestry ve finále a čtyřhru spolu taky vyhrály (finále 6:1 6:3 nad Ivakhnenko/Zanevska)
Reagovat
vendulkabendulka
No tak to je fakt jizda. Strasne jim to preji.
Reagovat
VlS
Tomáš je ve finále 6:3;6:4
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to "ve stinu", jen jsem obcas jukla - hraje zatim naprosto v poho!
Reagovat
vendulkabendulka
Dneska zatim same pekne zpravy :)
Reagovat
VlS
Myslím, že to byl jeden z letošních nejhezčích zápasů. Julie zahrála výjímečně dobře,určitě byla o dost lepší než Sabina a řekl bych, že i o dost lepší než Šarapka na AO. Klobouk dolů.
U Petry se zase (snad už klasicky) projevila slabá chvilka po zkaženém (a úplně zbytečně hraném) drop shotu, pak jí nepřidalo opakované podání po špatně zahlášeném podání a pak jsem měl chvilku strach, ale dala se dohromady a dohrála to ve velkém stylu.

Iveta měla trochu kliku, že se Sabina nesrovnala s důležitostí okamžiku a nechala se tím svázat, ale to k tenisu patří a myslím, že zrovna Iveta by k tomu mohla napsat příručku.
Velká gratulace a zítra to prostě docvakněte holky.
Reagovat
freeteepek
Je otázka, jestli ten drop shot byl zbytečnej. Petře obvykle tyhle údery jdou. Naopak si myslím, že měla hrát pestřeji. Dnes to bylo hlavně o výměnách od základní čáry, na síť Petra moc nechodila. I proto na soupeřku nedokázala vyvinout dostečný tlak a byla to bitva až do úplného konce.
Reagovat
VlS
No tak na AO jsem snad neviděl jedinejPetřin kraťas, kterej by přinesl bod.
Reagovat
freeteepek
Sorry, já jsem jen citoval komentátora...:-)AO už si nevybavuju, ale vybavuju si finále v Istanbulu. Do stavu 5:1 tam Petra minimálně jeden krásnej kraťas předvedla, hned po servisu. Hrála pestře, než se jí rozklepala raketa a Vika srovnala na 5:5...
Trvám na tom, že Petra by se měla pokoušet i o kraťasy v rámci zpestření. Čím komplexnější hru bude mít, tím lépe. Právě proto že má (jako každá hráčka) občas výpadky. Dnes třeba na forhendu. Právě změna rytmu na dost hráček platí.
Ten komentátor mě dnes fakt štval. Co ten tam plácal! Není dobrý, když komentátor blbejma kecama otravuje diváka a ovlivňuje hru. Je známý fakt, že když komentátor řekne větu typu "hráčka ještě dnes neudělala dvojchybu", hráčka ji vzápětí udělá. A pokud to ten blbec řekne za stavu 30:40...
Reagovat
Fandina
bych ale za udělání dvojchyby nevinila ..... to je snad moc .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, mě se taky ten zápas strašně líbil. Tohle byl přesně tenis podle mýho gusta. A to z obou stran. Petra ukázala, že je už velká hráčka. Ano, je porazitelná, ale každému, kdo se o to chce pokusit to dá strašnou práci a většinou to nevyjde.
Reagovat
VlS
Ale určitě je potřeba zkoušet, ale myslím že ne při potvrzování brejku. Celá backhandová půlka kurtu byla prázdná, normálním krosem by to šlo na 5:3, ale zkaženej drop, dvojchyba a už to jelo.
Reagovat
Frick
Na jaře proti taliaánkám buď Rondo, Tygerec či vesnice u Hradce. Ovšem podzimní finále by mohlo být již jen v jedné hale. Ve chrámu zasvěcenému hrám. Chrámu jehož sláva a cena hvězd se dotýká a tím pádem je předurčen na největší klání.
Reagovat
vendulkabendulka
Ve svatem Vitu jim asi nepovoli rozvesit reklamy..
Reagovat
smazaný uživatel
ještě bych ty Ukrainky neměl za vyřazené...mladá Tsurenko se nezdá - takhle vymlátit Schiavone?!...přeci jen by ty holky z východu byly pro nás lepším soustem...ale zase je fakt, že naše holky tam také ještě nejsou, ale dávám jim tak 95% na postup:-) jen tak dál a gratuluji oběma...
Reagovat
Pe3k
Gratulace k perfektnímu prvnímu dni. Hlavně teda gratuluji Ivetě k jejímu parádnímu výkonu (Šafářová by ten zápas určitě nevyhrála). Petra to nakonec uhrála, ale byly to nervy...
Reagovat
Fandina
nastoupila vloni přesně touto dobou na Slovensku a tuším, že to bylo proti Domče Cibulkové, což je už nějaká tenistka a Lucka ten první bod udělala .... a byl to super zápas ..... úsměv
Reagovat
Pe3k
Neříkám, že ne. Jen sem napsal svůj názor, že by dnes Lucie nevyhrála... úsměv :)
Reagovat
VlS
Bylo to proti Dance, jako jedničce, ale to je jedno. Já bych Lucku neodepisoval tak snadno, ale Iveta to zvládla dobře a to je to, na čem dneska záleží. Příště bude třeba zase hrát Lucka. Prostě se nám tam těch holek tlačí moc a pro tebe speciálně úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíte. Psal jsem, že Julia umí zahrát dobře a dneska zahrála skvěle. Byl to strhující zápas. Jako ve všech vyrovnaných zápasech rozhodlo trochu štěstí a nervy. Byly tam třeba nějaké chyby na obou stranách, ale jinak to byl na pohled pěkný tenis. Petra hraje opravdu na vysoké úrovni, ale myslím, že si dneska nezasloužila prohrát ani jedna z holek. Je mi trochu líto Julie. Z hlediska atraktivity by asi bylo zajímavější, kdyby to bylo po prvním dnu 1:1. Ale samozřejmě chápu, že pro české fanoušky je to lepší takhle. Myslím, že Češky zítra udělají poslední krok hned při první dvouhře. Sabine se určitě bude snažit, ale na Petru to asi stačit nebude. Je to pro Němky trochu kruté. Oba týmy jsou tak silné (a to ještě nehraje Petko), že by zápasu Německo - ČR slušelo spíš semifinále. :) Nedá se nic dělat, los je los.
Reagovat
vendulkabendulka
Mno, uvidime zitra. Sabine bude namotivovana a Petra bude mozna trochu unavena, dneska to bylo hodne dlouhe. Ale samozrejme doufam, ze se mylim a bude to 3:0 se suchym trikem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naše holky ukázaly v Německu hned první den, že to s obhajobou myslí zatraceně vážně.
Iveta hrála výborně, asi její nejlepší zápas ve Fedcupu. Nic na tom nemění ani podprůměrný výkon Sabine. Ten Pála měl zase pravdu, jak on to dělá...Fakt výborný. Teda pravdu myslím s výběrem Ivety, ne s tím challengem, jestli to tedy byl on :-))
Za to má Iveta můj velký obdiv jak to ustála a pak ještě ten mečbol a to eso opět nepotvrzené po jestřábovi a zápas pokračuje... Klobouk dolů. Iveta je poslední dobou jako vyměněná, fakt šikula.
No a Peťule :-)) Co dodat, bez absolutního dramatu by to asi nešlo. Zase jsme viděli českou lvici naplno v akci :-)) Nebýt toho nešťastného a špatného rozhodnutí na ten kraťas při 4:3 a 40:15, mohlo být hotovo "v normálním hracím čase". V závěru bylo vidět, že Petra má lepší fyzičku než Julia !!! Ale oproti Sabine v prvním zápase hrála Julia o dvě třídy lépe, všechna čest! Díky Petře, že to nakonec zase urvala.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitka to trošku zdramatizovala, ale nikdo nepochyboval, že vyhraje.
Reagovat
vendulkabendulka
Mas nejake statistiky? Anebo jsi nakonec vzal tu funkci mluvciho vsehomira?
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě ať mi někdo říká, že silnější úder je forhend, to určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
takovou blbost bych nikdy nerekla! :-) Hraju i mixy na bekhendu.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel samozřejmě i Kvitové, pořád slýchám tu samou blbost, od komentátorů, diváků, kámošů všude.

Jinak já mám taky silnější bekhend.
Reagovat
smazaný uživatel
vim, zes myslel Petru, jen jsem to zlehcila.... Ale jak je forhend otevrenej, je opravdu asi snazsi, pro mne ovsem hlavne k vyhozeni a kdyz jsem v nervu, klidne ho i obiham... mimochodem, hraju jednorucny bekhend.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem taky zkoušel, ale jednoručný mi lítá všude možně. Já hraju teda obouruč a poměrně solidně, snad jediný úder, který mi jde pořádně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, taky mě všichni prudí s tím vyzvedáváním forehandu. Pétin backhand je suverénně nejlepší v top ten. Ty úhly, jakých je schopná jsou neuvěřitelné, on-line naprosto nečitelný, podle mě absolutní paráda! No prostě podobně jako Sojka :-))))
Reagovat
gigin
a aby nám moc nezpychla.. pozor na to pánové !! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
se jen trochu cepyrim - v tom mrazu ted sikovny.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Garrulus Onehandedbackhandus :-)
Reagovat
smazaný uživatel
stale jen glandarius! :-)) Ale nestal se nam dnes naaahodou ze setra boxer? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vůůůbec...prooooč? :-))

Jen jsem při tom druhém mači trochu olízal obrazovku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
boxer dost slini, proto!!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nevím o čem mluvíš O:-)..distingovaně jsem sledoval tenis :-).

http://www.flickr.com/photos/22866726@N00/271173781/
Reagovat
smazaný uživatel
.... halejulia! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vydržel bych u televize i kdyby to bylo na sedm vítězných :-)))
Reagovat
gigin
Vím, žes Julii několikrát vzpomínal, ale nebyl jsem si jistý, kterou myslíš. Teď už to vím na 100%. Jj, máš dobrý vkus :-D
Reagovat
vendulkabendulka
Btw, aby to nezapadlo:
Karolina Pliskova je ve finale v Grenoblu a Kristyna tam ma take nakroceno. Holkam se letos zatim moc dari, jestli jim to vydrzi, pred koncem roku je vidim v top100.
Reagovat
freeteepek
Bylo to o fous. V obou zápasech. Jsem rád, za obě, že jim to nakonec vyšlo. Je fajn, že Petra udržela svou neporazitelnost v hale (na mezinárodní úrovni). Velmi mi ten její zápas připomínal semifinále z Melbourne, tentokrát však se šťastným koncem. Petra opět hodně chybovala, především z forhendu. Dlouho jí nefungoval první servis, nedokázala využívat šance ve třetím setu. Posun tu ale byl vidět, v rozhodujících chvílích neselhala. Pomohlo jí nepochybně, že se hrálo v hale a pak taky týmová podpora přítomná na kurtu. Petra je ráda, když na to není sama, což v Melbourne byla a taky proto to v rozhodující chvíli psychicky neustála.
Reagovat
Carloss
taky jsem si vybavoval ten semifinálovej zápas s Marií.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja taky....
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, moc hezky, obe potesily, Ivet nas povarila, Petra podusila do mekka ...... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
slovo uznání ode mně padá je hezké jak vedem ale je k zamyšlení zápas petry přece tolik chyb nebude stačit na udržení místa v top 10 doufejme že slečna erooooooooorrrrrr bude už jen slabá legrace...
Reagovat
smazaný uživatel
Nagano, což takhle se přesunout s těmi hloupými komentáři někam k minigolfu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nagano sees trochu spletl když si včera psal že prohrajeme dneska 0:2 ?? si mimo!!! pane BBBBBLLLLLLBBBBBEEEEECCCCCCC
Reagovat
vendulkabendulka
Minigolf je jedna z moznosti. Ja bych doporucovala presun uplne do pr*ele. Jak vidim v komentarich 'Nagano' mam hned koprivku.
Reagovat
petrulinka
souhlas, ať se jde nagano raději rovnou bodnout a bude klid
Reagovat
gigin
máme na Nagano takové hezké vzpomínky :-)
Reagovat
Jabadu
Gorodky jsou také hezký sport.
PS: Myslím, že Nagano je provokatér z "idnes" - Lančík, citizen of Banana ... prostě někdo z redakce, trpící pod germánským jhem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist