Zase to čtvrtfinále. Radwaňská letos poprvé padla, překonala ji Na Li

22. 1. 2013, 07:34
Aktuality 42
AUSTRALIAN OPEN ženy - Agnieszka Radwaňská se za svou kariéru dostala na grandslamovém turnaji jen jednou přes čtvrtfinále, ve kterém končí třetí rok po sobě i na letošním Australian Open. S Melbourne se loučí první porážkou v sezoně, kterou ji uštědřila Číňanka Na Li.
Na Li a Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská letos vyhrála turnaje v Aucklandu a v Sydney a ani cestou do čtvrtfinále Australian Open neztratila set. S 13 vítěznými zápasy v řadě v zádech dnes nastoupila proti Číňance Na Li, se kterou sice loni během dvou měsíců prohrál tři vzájemné duely snadno 0-2 na sety, letos ji však už dokázala porazit cestou za titulem v Sydney.

Pro třicetiletou Číňanku to byla vůbec jediná letošní porážka, kterou o sedm let mladší Polce v Melbourne dokázala oplatit. Radwaňská v prvním setu podávala za stavu 5-4 na zisk sady, o servis ale přišla a nakonec dějství prohrála. Ve druhém setu ještě Polka vedla 2-0, od té chvíle už ovšem uhrála jen jednu hru a Na Li tak zvítězila 7-5 6-3.

"Měla jsem dojem, že hraju proti zdi," komentovala Na Li hru soupeřky, která se prezentovala tradiční opatrnou hrou; zaznamenala jen 10 winnerů a udělala 21 nevynucených chyb, zatímco Číňanka zahrála více než trojnásobek vítězných úderů.



Agnieszka RadwaňskáTřiadvacetiletá Radwaňská tak na Australian Open skončila třetí rok po sobě a celkově počtvrté ve čtvrtfinále, které zůstává i jejím místním maximem. Na grandslamech si čtvrtfinále zahrála celkem posedmé, překonat ho ale dokázala jen jednou - loni ve Wimbledonu padla až ve finále se Serenou Williamsovou. Tehdy se v případě triumfu mohla stát světovou jedničkou.

To Na Li má grandslamovou bilanci lichotivější a především právě v Melbourne se jí daří. Za poslední čtyři roky postoupila už potřetí do semifinále, v roce 2011 byla dokonce až ve finále. Přes grandslamové čtvrtfinále se dnes dostala celkem počtvrté, předloni totiž nakonec triumfovala na Roland Garros.

Na LiLoni se světové šestce Na Li na grandslamech nedařilo, jejím maximem byla osmifinále z Melbourne a French Open a od léta tak přestala trénovat se svým manželem a domluvila se na spolupráci s Carlosem Rodriguezem. Na začátku této sezony se cítila v dobré fyzické i herní kondici a začala tak myslet na další grandslamový titul i posun žebříčkem WTA. Po Austrálii už své bodové konto určitě rozmnoží a útok na Top 3 se letos nezdá být nereálný.

Na Li tak letos vyhrála už 13 ze 14 utkání, když jedinou porážku utrpěla právě s Radwaňskou. V Melbourne ještě neztratila ani set, v semifinále však narazí na rozjetou Marii Šarapovovou. Ruska ztratila v pěti zápasech jen devět gamů, dnes smetla dvakrát 6-2 krajanku Jekatěrinu Makarovovou.

Loňská finalistka Šarapovová zatím na úvodním grandslamovém turnaji sezony ztratila jen devět her, lepší bilanci žádná hráčka v open-éře neměla. Rekord dosud držela Monika Selešová, která v roce 1991 cestou do semifinále prohrála 12 gamů. 

"Tyhle výsledky a rekordy pro mne nejsou tak důležité. Nakonec jde vždycky jen o vítězství," řekla pětadvacetiletá Šarapovová, majitelka čtyř grandslamových titulů.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky (22. 01. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Makarovová (19-Rus.) 6-2 6-2
Na Li (6-Čína) - A. Radwaňská (4-Pol.) 7-5 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - S. Williamsová/V. Williamsová (12-USA) 3-6 7-6(1) 7-5
Lepchenková/Čeng Saj-saj (USA/Čína) - Llagosteraová/Čeng Ťie (7-Šp./Čína) 6-3 5-7 7-5

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (2-ČR) - Tjandramuliaová (Austr.) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ať Agnežka jde už do háje! Opět na grandslamu vyhořela jak papír. Za celou kariéru má jediné finále, jinak max. QF. Ovšem vyhrála velmi důležité přípravné turnaje a to se počítá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam že vyhraje LI už jenom kvůli MONTYMU :)
Reagovat
smazaný uživatel
příští týden na turnaji v Paříži. Potvrzeno!
Reagovat
Fandina
juchýýýýýýýýýýýýýý!!!
Reagovat
smazaný uživatel
NO CO TO BYLO ZA TENIS, HEKNA - MAKAROVKA, BYL TO VŮBEC TENIS?
Reagovat
tommr
a hrála hrozně pasívně. Pokud spoléhala na to, že se Li Na sama vyhází tak se těžce přepočítala ...
Výkon Li Na se mi naopak hodně líbil. S tou hrou, kterou dneska předvedla by mohla uspět i proti Sharapovový nebo Sereně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale? Že by ten její chytrý tenis zas tak chytrý nebyl? :-)
Reagovat
dadaft
nic moc servis, trálalála výlety na síň, nevynucené chyby...
jinak to dopadnout nemohlo.

zápas se mi celkem líbil, o deset UE míň na každé straně, a byl bych nadšený.
ovšem ta pasáž ve druhém setu, kdy Li Na otáčela z 0:2 na 4:2, když trefovala jednu lajnu za druhou, to byla jízda...
Reagovat
dadaft
sorry, ne Heather, ale tommr
Reagovat
letityfanousek
jenom se připojuju k názoru, že Agnieška je skvělá hráčka druhého sledu. Na GS není mentálně stavěná. Něco mi na ní chybí. Hraje skvěle jako stroj, ale nic z ní nevyzařuje, žádný emoce, žádná bojovnost, NIC.
Reagovat
smazaný uživatel
Muj nazor na to je take pomalu letity:) Chybi ji hlavne nekdo, kdo by ji dobre trenersky vedl:)
Technicky je urcite nadstandartni hrackou, ale Wiktorowski bude vzdy jen kamarad na rozpinkani, a to je myslim malo na to, aby mohla myslet fakticky o GS, ale potencial si myslim na to ma...si vem, ze vlastne bez nejakeho poradneho tymu, opravdu kvalitniho tenisoveho trenera byla schopna dojit uz i do finale na trave...
Ale je to jeji hra:)
Reagovat
Heather_Fedex
s tou bojovnosti a emocemi naprosty souhlas. ale samozrejme, kazdy ma jine metody, jak to ze sebe dostat a jak se povzbudit
Reagovat
Heather_Fedex
je treba si take uvedomit, koho musela agnieszka cestou do finale wimbl. porazit. pri vsi ucte ku kerber nebo kirilenko....
Reagovat
dadaft
je úplně fuk, koho cestou do finále porazila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se týká výsledku samotného, tak ano. Pokud jde o to, jak se k tomu výsledku dopracovala a jakou má šanci ho zopakovat, tak to fuk rozhodně není.
Reagovat
dadaft
viděl jsem to wimbledonské finále, viděl jsem ten druhý set, který otočila.........
mám vcelku na háku místní plky.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále jsem neviděl, takže nehodnotím. Ani nehodnotím, jestli má šanci ho někdy zopakovat, jenom konstatuji, že pro hodnocení tohoto je to, s kým hrála, důležité. Nic víc, nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá práce, Masho! :) V 1. setu to bylo o tom, kdy Masha potvrdí brejk a půjde do trháku. Napoprvé se to ještě nepovedlo, pak už jo. :) Ve 2. setu získala Masha brejk hned v prvním gemu a od toho se to všechno odvíjelo... Ekaterina hrála ze začátku nebojácně, ale Masha na to měla odpověď a pak už to bylo celkem v klidu. :)

Sám nevím, jestli je pro Mashu dobře, že postoupila Na Li místo Agy. Ale asi je to jedno. Sice obě hrajou jiný tenis, ale obě jsou nebezpečné soupeřky. S oběma z nich už Masha sehrála velké zápasy. S Agou má bilanci 8:2, s Na Li 8:4. Uvidíme... Na Li bude určitě nebezpečná, vždyť taky ještě neztratila ani set. Ale já věřím ve čtvrté finále pro Mashu v Melbourne! :)
Reagovat
Fandina
monty ... tys mě pobavil. Ale faktem je, že jsme každý jiný, ale ta Mária tady jede nako sibiřská sanice a ty tady jan tak lážo plážo napíšeš, že věříš ve finále. Jako kdyby si komentoval úplně jinou hráčku. Sorry, ale já ti nerozumím ... úsměv
Reagovat
Fandina
monty ... ještě dodatek, já se přiznám, že jsem moc ty tvé dlouhé příspěvky nečetla, ale tento mě zaujal že byl krátký a netrval by dlouho, tak jsem se do něj začetla, takže nevím, jak si o Márii, její hru tady na AO komentoval před tím. Jinak chci říci, že jsem sledovala Jekaterinu tady na AO a vůbec nehrala špatně, ani dnes a Mária ji prostě zase přejela. Mária tady hraje úchvatně, ale tradičně mě zase vadí ten řev. Ale obdivuji tu její vlnu a nasazení. Je to jízda ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ty nerozumíš víc věcem. :D Já myslím, že jsem to napsal naprosto jasně... Tak tedy ještě jednou: Na Li bude nebezpečná soupeřka, ale já věřím, že Masha přes ni postoupí do finále. :)

Jinak naprosto souhlasím s tím, že od Mashy to je jízda. :) Ale jak už jsem napsal, Na Li taky ještě neztratila ani jeden set...
Reagovat
Fandina
monty, až na to, že jak jede Mária, tak jí těžko Na Li může zastavit. Podle mě tedy. I když bych to Na Li přála ...usměv
Reagovat
tito
Z Máši jde hrůza... Káťa v předchozích kolech hrála skvěle, ale zde byla bez šance. Nicméně Na Li má zkušeností více než dost a přes skvělou formu Š. jí klidně může potrápit. Proč ne.
Reagovat
pepin
Tak nevím asi jsem se díval na jiný zápas, ale podle mě kdyby marfuša hrála proti Sereně jako dnes proti té odevzdané Mak. tak by to pěkně odnesla. Nijak mě neuchvátila, s podáním také zápasila oproti jindy a Mak. jak hrála doted, tak mě docela zklamala. Myslím si, že Li Na bude trochu jiné kafe. Jinak musím pochválit spisovatele, že ten příspěvek je konečně rozumný.
Reagovat
smazaný uživatel
Trololol...
Reagovat
Fandina
Faktem je, že jsem viděla jen konec posledního setu Marfuše s Jekaterinou, tak možná tak úplně nejsem v obraze, ale viděla jsem vždycky nějaký kousek Márie tady na AO s každým a ona jede jako namydlená řičí a sází to tam a celkem nízko, že co s tím naděláš. Ta Katka i v tom kousku, co jsem dnes viděla se hodně snažila, ale bylo to k ničemu. Jinak styl hry Makarové se mi líbí i to jak předtím porazila Kerber a Marion. Co se týká Li, tak bych si moc přála, aby Marfušu zaskočila a šňůru přetrhla. Jinak si myslím, že Serena je pořád nad všemi, takže bych se divila, kdyby jí i takhle rozejetá Máša dala tenisově, ale Maria laufuje a to je její plus.
Jinak montyho neřeším, ať si píše co chce, když píše kratší příspěvky, alespoň si je také přečtu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel jsem Marii neviděl, ale jsem rád, že postoupila.. :-) Chtěl jsem však v SF souboj Aga vs. Masha, aby holky zavzpomínaly na Istanbul :-) Zápasy Li vs. Masha se mi moc nelíbí :-( Ale co, třeba to ted bude lepší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo by špatné, kdyby Na Li podávala celý zápas takhle... :D
http://www.youtube.com/watch?v=InxBl6Bvgbs
Reagovat
dadaft
někdy mně ten Mariin řev vadí míň, někdy víc - včera mi vadil hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz tlacim dneska toho Valasskyho Ogara D:))) na max., co sa vejde:)
Preji mu tady GS:) Noldu ubojuje, Dejvid dnes ukazal, ze forma de dolu, toz ho nejak taky da po maratonu, a finale to uz bude jen formalita:)
Toz hlavne, aby mu vydrzal ten forhand a servis...no a nervy:D).
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem jen druhy set. Byla to slusna rychlovka:)
Hrat s Marus vymeny na zadni lajnu, to asi nemuze trvat nikdy dlouho, pokud na druhe strane nestoji Viki nebo Serena. No Marus se zatim moc nenadrela.
Ale vic bych nechal na Montyho referat...bude urcite obsahly, takze skoda casu k zapasu neco vic dodavat.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Na co referát? Stačí říct dvě slova: Sugarmama rocks! :)
Reagovat
MirecSVK
wozniacka,radwanska ... take sampionky na menej podstatnych turnajoch ...
Reagovat
Heather_Fedex
zacinam si pomalu myslet, ze ona jedina ma hru na to, aby na tomhle turnaji vzdorovala serene vic, nez kterakoli jina....
radwo, zpatky na zem princeznicko zasnena ;))) objizdet pidi turnajiku muzes kolik chces, na skutecnych turnajich je to jen pro skutecne sampionky....
Reagovat
Aresko123
Radwa hrala ako spomalena Ruzenka. Od stavu 5 -5 v prvom sete nebolo najmensich pochyb ze tento zapas nemoze vyhrat. Li Na bola jasne lepsia.
A naozaj hravat "male" turnajiky by malo byt pod uroven hracky kltora chce byt TOP 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena by ji prejela:)
Pokud bude Serena zdrava a ok, tak to cele vyhraje aniz by ztratila set:)

Jen tak pro zajimavost > LI, jeste nikdy na GS Serene nevzala ani jeden set...takze take se vrat na zem:) Tady ma Radwa tedy lepsi stats, urvala s ni aspon jeden blby set ve Wimbl.:D)))))

Serena je proste Serena...zbytek spis prihlizi a obcas asistuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Li urvala take jeden set, na AO2006, omlouvam se:)
Reagovat
Heather_Fedex
herne by serenu urcite potrapila na li daleko vic, nez agnieszka. muj nazor ;)
Reagovat
Bob
Musím s tebou jenom souhlasit. Nejenom to, její tenis mě nebaví. V Auckland jí k tituly stačily jenom winnery! Pro mě je to jenom pinkálistka, která má sice výbornou techniku hraní, ale mě tento tenis prostě nudí. Jak už jsem jednou psal, já mám rád bomby pecky :) Serena, Vika, Masha, Li, Petra atd. Varied shot je sice pěkný, ale na hard hitter se lépe kouká a já si ten tenis užiji. Kdyby Petra nevyhazovala pořád míčky ven, na TM by jí přehrála, já si pamatuju jenom ty Petry returny, když Aga podávala tím jejím servisem, který Petře vyhovuje. Ona myslím Petra měla snad dokonce více winnerů než Aga. Takže gratulace Na Li :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako bych neříkal, čtvrtfinále maximum :-))
Reagovat
Fandina
Je vidět odborníka ... já ji měla do finále :-)))) i když to bylo jen přání ... úsměv
Reagovat
Fandina
Gratulace Na Li ... je vidět, že se jí na AO obecně daří. To finále před dvěma lety s Kim se mi moc líbila ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist