Zastřešený dvorec bude na Roland Garros nejdříve v roce 2020

23. 5. 2016, 21:33
Aktuality 24
Nejdříve za čtyři roky se v ideálním případě dočká pařížské Roland Garros dvorce se zatahovací střechou. French Open je posledním z grandslamů bez kurtu, na kterém se dá hrát také v případě nepříznivého počasí, které letos narušuje úvodní dva dny antukového šampionátu.

V projektu na rozšíření areálu se počítalo se zatahovací střechou pro kurt Philppea Chartriera do roku 2018. Obyvatelé a ekologičtí aktivisté ale stavbu nechali soudně zablokovat. Letos v září by se mělo projednávat odvolání Francouzské tenisové federace.

"V ostatních zemích jdou věci rychleji," řekl nový šéf turnaje Forget v úterý, kdy se začalo hrát kvůli dešti o dvě a půl hodiny později, na téma střechy nad centrálním dvorcem. "Je to otázkou času. Myslím, že rok 2020 je krajní možností, který si musíme stanovit, a doufat, že dokážeme vše dokončit," uvedl bývalý tenista.

Podle Forgeta se s pracemi na vznik střechy přesto začalo už předloni. "Nejsou to na první pohled viditelné věci, ale udělali jsme pokrok. Zastřešit takový stadion není vůbec snadné a je potřeba zcela změnit jeho strukturu," vysvětloval Forget.

Od letoška bude mít zatahovací střechu i US Open a tamní slavný dvorec Arthura Ashe. Na Australian Open i ve Wimbledonu využívají střechu již několik let.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
A je zle. Ana měla víc vytěžit na returnu v osmém a desátém gemu. Potom za stavu 5:5 měla udržet servis, když už to otočila z 0-40... No, Dodin se prostě rozjela, začalo jí to tam padat a publikum je ve varu. Taky už si delší dobu všímám, že se Ana strašně zhoršila z forehandu, což býval její klenot. Bojím se průseru... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Vedle...
Reagovat
turista
Zastřešení kurtu je jistě složitý problém, ale to že nemají na RG osvětlení jako v Římě a v Madridu je ostuda.
Reagovat
George_Renel
Ne však pořadatelů, ale ekoteroristů.
Reagovat
smazaný uživatel
no to ano,uplne najhorsi su pachatelia dobra,z tych fanatikov ide strach
Reagovat
tommr
jj hlavně, že jim nevadí, že v Paříži jsou celý čtvrti kam se normální člověk neodváží vstoupit a místo toho "hrdinně" bojujou za to, aby se večer nemoh hrát tenis ... :(
Reagovat
skott
zastřešení Arthur Ashe Stadium je určitě dobrá věc a klobouk dolů pořadatelům, že se jim to podaří během jednoho roku, protože je to skutečně obr mezi stadiony. Ale trochu ve stínu této letošní novinky zaniklo, že areál zároveň přijde o nejoblíbenější kurt mezi nejen fanoušky, ale i většinou hráčů tzv. Grandstand, dějiště mnoha legendárních zápasů. Resp. ho nahradí samozřejmě jiný kurt, ale bohužel pro fanoušky zpoplatněný zvlášť, bez stínu který zajišťoval přilehlý Armstrong a téměř jistě zmizí i jedinečná atmosféra, která obvykle houstla když se přidali diváci z ochozu Armstronga.
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda...

A aký kurt ho nahradí, nevieš?...S akou kapacitou?..Snad si aj ten nový kúsok napíše svoju pozitivnu historiu..
Reagovat
skott
Nahradit ho má samostatně stojící kurt kruhového tvaru (podle všeho podobný už stojící 17 kurtu, který jevýborně řešený pro diváky) na druhé straně areálu. Kapacita by měla narůst zhruba o 2000 míst. Nejsem si jistej jestli zachovají i staré pojmenování nebo dostane nové jméno, ale každopádně starý Grandstand mi bude hodně chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za info, nevedel som si teraz Granstand narýchlo vybavit, ale podla fotiek ho jasne spoznávam..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.worldtennismagazine.com/archives/12255

Niečo z histórie a najpamatnejsich zápasov.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre tých, ktorým sa nechce čítať.

Na Granstande sa napríklad povracal Andy Murray :)..Ale má aj mnoho dôstojnejších rekordov..
Reagovat
Frick
A kto sa tam pošťal?
Reagovat
skott
výborný! jj, Kiri se Sam Stosur a hawk eye při mečbolech, to byl fantastický tie-break. Doplnil bych i další své oblíbené zápasy Denta s Navarro-Pastorem, nebo zápas Ryana Harrisona proti Stachovskému.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten TB si pamatám, dramatický, ale aj kvalitný...
Reagovat
smazaný uživatel
4 roky, to mi príde ako velmi lenivá stavba..Ak by kopli do vrtule, tak RG18 musí byť pod strechou...

Hrdí Francúzi by si mali brat v niektorých veciach príklad z Ameriky, tam je vsetko možné.
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že "Obyvatelé a ekologičtí aktivisté ale stavbu nechali soudně zablokovat." a tenisová federace se bude odvolávat. Takže tak jednoduché to tam nemají.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja články velakrát nečítam, ako teraz napríklad :)
Reagovat
Fandina
Mnohé otázky je ale zbytečné klást, když jsou zodpovězeny v článku. Komentář je pak o ničem.
Reagovat
lars
vsak mohli zacit se zatresenim uz pred 5 lety
Reagovat
Fandina
Nebo třeba před deseti lety, že?

Ale vážně, proběhlo nedávno médii, že tam jsou nějaké spory ohledně areálu. To je potom těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Ony by stačily i třeba světla no....
Reagovat
smazaný uživatel
radsej by som si pozrel tenis vecer ako doobeda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist