Zemřela "Oslnivá Gussie". Po válce šokovala Wimbledon krátkou sukní

18. 1. 2013, 15:50
Aktuality 2
V 89 letech zemřela bývalá americká tenistka a módní průkopnice Gertrude "Gussie" Moranová. V roce 1949 šokovala ve Wimbledonu, když nastoupila v krátké sukni, která divákům při každém pohybu nabízela pohled na její krajkou lemované spodní kalhotky. Z turnaje vypadla hned v prvním kole, přesto se díky svému oblečení objevila na titulních stránkách britských novin a vysloužila si přezdívku "Oslnivá Gussie".
Gertrude Moranová

Svými výkony tolik upoutat nedokázala, jejími nejvýraznějšími počiny byla účast ve wimbledonském finále čtyřhry a v semifinále dvouhry na US Open.

"Gussie byla Annou Kurnikovovou své doby," řekl o Moranové v minulosti legendární tenista Jack Kramer. "Byla krásná, měla krásné tělo. Kdyby hrála v éře televize, není potřeba říkat, co by se dělo. Protože navíc uměla hrát," uvedl.

Ačkoli v americkém žebříčku byla nejvýše na čtvrtém místě, díky své popularitě se objevila i ve filmové komedii Pat a Mike se Spencerem Tracym a Katherine Hepburnovou. Po ukončení kariéry objížděla americké základny, aby povzbuzovala vojáky. Ve Vietnamu byla zraněna při sestřelení vrtulníku. Pracovala v rozhlase a televizi, kde měla sportovní diskusní pořad.

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
miliony fanoušků jsou ti dodnes vděčni. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle můžu jenom podepsat. :) Na tomhle případu je krásně vidět, že tenistka nemusí být úplně nejlepší hráčkou historie a přesto dokáže změnit pohled na tenis. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist