Zesnulá Baltachaová dostala Srdce Fed Cupu

4. 6. 2014, 23:10
Aktuality 0
Bývalá tenistka Elena Baltachaová byla měsíc po svém úmrtí oceněna Srdcem Fed Cupu. Vedení soutěže uděluje cenu po každém fedcupovém kole, bývalá britská jednička ji nyní obdržela mimořádně za celoživotní přínos. Ocenění spojené s prémií 10.000 dolarů za ni při losu příštího ročníku Fed Cupu převzala kapitánka britského týmu Judy Murrayová.
Profily hráčů

Baltachaová podlehla před měsícem rakovině jater. Ve Fed Cupu odehrála během 12 let 39 zápasů a podle Murrayové byla pro všechny vzorem. "Znala jsem ji od devíti let, když odehrála vůbec první turnaj. Za poslední dva a půl roku jsem měla tu čest vést ji ve Fed Cupu a upřímně můžu říct, že lepší hráčku jsem si nemohla přát," řekla matka Andyho Murrayho.

Elena BaltachaováCena, kterou před třemi lety obdržela jako první Češka dvojnásobná fedcupová vítězka Petra Kvitová, se uděluje od roku 2009. Je určena pro hráčku, která je oddána svému týmu, má bojovné srdce a odvahu. Spojená finanční odměna je určena na charitativní účely podle výběru vítězky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist