Životní sezona Murrayho neobvykle vyčerpala. Pro úspěch v Melbourne změnil přípravu

30. 12. 2016, 13:08
Aktuality 7
Andy Murray bude v nové sezoně hájit těžce vydobytý post světové jedničky. Také chce získat další grandslamové tituly a velkou výzvou pro něj bude už za necelý měsíc oblíbené Australian Open. Pětkrát si v Melbourne zahrál ve finále, ale nikdy v něm neuspěl. I proto letos zkouší změnit přípravu na první z vrcholů sezony.
Profily hráčů
Andy Murray

V posledních dvou letech si jako generálku na Australian Open vybral start na turnaji smíšených dvojic Hopman Cupu. Letos se Andy Murray rozhodl pro změnu. Dnes nejprve vstoupí do prestižní exhibice v Abú Dhabí, kde v letech 2009 a 2015 triumfoval, a příští týden se představí na turnaji v Dauhá, kde zvítězil v sezonách 2008 a 2009. Od té doby hrál v Kataru jen v roce 2014.

"V minulosti jsem v Melbourne odehrál dobré turnaje, ale nikdy to pro mě neskončilo sladkou tečkou, takže letos musím udělat něco jinak," připomněl Murray svých pět porážek ve finále Australian Open. V roce 2010 nestačil na Rogera Federera, v sezonách 2011, 2013, 2015 a 2016 byl nad jeho síly vždy Novak Djokovič.

"Podmínky v Melbourne mám rád a turnaj si moc užívám. Doufám, že i příště tam budu hrát dobře a že získanou sebedůvěru z konce roku 2016 prodám v další dobrou sezonu," uvedl Murray, jenž nejnáročnější část 'zimní' přípravy absolvoval před Vánoci v dvoutýdenním bloku v Miami.

Devětadvacetiletý Brit letos vyhrál Wimbledon, olympijské hry či Turnaj mistrů a poprvé v kariéře se stal světovou jedničkou. O první místo mohl v posledním zápase roku už po dvou týdnech přijít, ale v přímém souboji porazil Novaka Djokoviče. 

"Stát se světovou jedničkou pro mě bylo úsilím během celého roku, od prvního do posledního turnaje. Až poslední zápas sezony mi zajistil, že budu první i na konci roku. Bylo to opravdu těžké a vzalo mi to spoustu fyzických i psychických sil," přiznal Murray. "Byl jsem vážně unavenější, než po kterékoliv předchozí sezoně."

Dnes Murrayho čeká v Abú Dhabí semifinále proti Belgičanovi Davidu Goffinovi. V sobotu si zahraje finále, nebo utkání o 3. místo proti jednomu z dua Milos Raonic a Rafael Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Alexandria
Aj ked u mna A.Murray nie je "moj hrac",ale uznavam darilo sa mu a zasluzi si,aby som mu zablahozelala,mal skvely rok!
Reagovat
smazaný uživatel
Andrew-Nadal by mohlo byt finale letosniho ao :)
Reagovat
skott
Sir Andrew Murray to serve...
Reagovat
tito
Životní sezona Murrayho neobvykle vyčerpala..Jak symbolické, že na fotce vzadu tlachá Ernie, nebo ne Gigine?
Reagovat
gigin
Podle mne je to Conga. Ale podle tvaru hlavy ti to přesně určí sojka. To tlachání přecházím se stoickým klidem.
Reagovat
janek_da
Asi do konce života nezapomenu, jak jsem viděl mladého Murrayho v zápase chytat se za záda, kyčle, zadek v posledním tažení a tak jsem vsadil proti němu. No jo, blbec :D
Sorry ale nevěřím nic. A je to vlastně celkem jedno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist