Zlepšení nepřichází. Rune skončil v Šanghaji hned po prvním zápase, s Nakashimou uhrál dva gamy

6. 10. 2023, 10:43
Aktuality 4
Holger Rune (20) přerušil před týdnem v Pekingu hrozivou sérii sedmi porážek, ale žádné zlepšení nezaznamenal a z posledních devíti zápasů vyhrál jen jeden. Dánský supertalent ztroskotal při svém debutu na Masters v Šanghaji hned na úvodním protivníkovi, od trápícího se Brandona Nakashimy (22) schytal potupného kanára a výprask 0:6, 2:6.
Profily hráčů
Holger Rune (© Profimedia)

Holger Rune si pro letošní sezonu stanovil jasný cíl, a sice vyhrát grandslamový turnaj. Nejenže se k pokoření tohoto milníku ani nepřiblížil, ale v aktuálním roce dokázal zatím triumfovat jen na malé akci ATP 250 v Mnichově, a to po odvrácených mečbolech, a v posledních měsících je v pořádné krizi.

Ta odstartovala porážkou ve čtvrtfinále Wimbledonu a pokračuje i o tři měsíce později. Nezdarů nakonec posbíral sedm v řadě a nelichotivou šňůru přerušil až před týdnem v Pekingu, když porazil trápícího se Félixe Augera-Aliassimeho. Na další vítězství však čeká a při debutu v Šanghaji ztroskotal hned na Brandonovi Nakashimovi.

Z posledních 10 zápasů tak vyhrál jediný a v souboji s Američanem si připsal jednu ze svých nejdrtivějších porážek v kariéře. Pátému hráči světa a nasazené trojce vůbec nic nevycházelo. Po prvním i druhém podání získal méně než polovinu bodů, čelil 14 brejkbolům, pětkrát o servis přišel a na výsledkovou tabuli se dostal až po prvním gamu druhé sady.

Podíl na momentálním trápení mají určitě i nedávné potíže se zády, které řešil od antukového jara a kvůli nimž měl velké potíže na podání. Dánský supertalent by měl být ale zase fit a nejspíše je teď jeho daleko větším problémem sebevědomí a forma. A brzy se k tomu přidá obhajoba velké porce bodů, v závěru loňského roku hrál čtyři finále v evropských halách a triumfoval ve Stockholmu a na pařížském Masters.

"Myslím, že je to poprvé, co jsem se dostal do třetího kola na Masters. Bonusem je, že jsem to zvládl proti hráči z první pětky. Se svým dnešním výkonem jsem velmi spokojený a doufám, že mi taková úroveň hry vydrží," řekl Nakashima v pozápasovém rozhovoru na kurtu. Premiérový skalp hráčů TOP 10 si připsal na sedmý pokus a coby člen druhé stovky pořadí.

Bývalý 43. muž hodnocení měl pravdu, mezi nejlepší dvaatřicítku na nejprestižnějších turnajích ATP se skutečně probojoval poprvé v kariéře. A to v sezoně, kterou mohl před dnešním cenným vítězstvím hodnotit jedině jako zklamání. Vítězná série v Šanghaji je totiž jeho teprve třetí v tomto roce.

O znovu vylepšení svého osobního maxima na podnicích kategorie Masters bude usilovat proti Tomásovi Martínovi Etcheverrymu, nebo Zhizhenovi Zhangovi.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Šanghaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Pe3k
By měl hrát futures nebo wta smile
Reagovat
enfee
o vikendu mame u nas na vsi smisene ctyrhry. poslu mu invite
Reagovat
Pe3k
no pokud potřebujete sběrače míčků, jen ten pravý smile
Reagovat
Patik
nerozumiem čo sa mu stalo..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist