Zmar Plíškové. Ve Washingtonu ji nenastartoval ani kanár a podlehla Baptisteové

1. 8. 2023, 23:37
Aktuality 53
WTA WASHINGTON - Karolína Plíšková (31) od 20. dubna stále nevyhrála zápas po využití mečbolu. Sedmou porážku z posledních osmi duelů utrpěla ve Washingtonu, kam se vrátila po 11 letech a znovu vypadla v prvním kole. Letos nestačila na domácí kvalifikantku a hráčku třetí světové stovky Hailey Baptisteové (21), které podlehla 1:6, 6:0, 4:6.
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Karolína Plíšková se během antukového jara dostala do krize a topí se v ní už přes tři měsíce. Od 21. dubna odehrála osm utkání, sedm z nich prohrála a jedinou výhru si připsala po skreči soupeřky.

Poslední dvě porážky utrpěla dokonce se soupeřkami figurujícími až ve třetí světové stovce. Ve Wimbledonu nestačila na Srbku Nataliju Stevanovičovou (225. v WTA) a nyní ve Washingtonu si po dalším bezkrevném výkonu protrpěla zápas s domácí kvalifikantkou Hailey Baptisteovou (204.).

Zkušená Češka prohrála úvodních pět gamů a první sadu ztratila po pouhých 24 minutách hry. Pak sice potřetí v sezoně nadělila soupeřce kanára a ve vzduchu viselo nadechnutí k obratu, bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková ale své fanoušky znovu zklamala.

V rozhodujícím dějství se nedokázala vyhecovat, nebojovala a zbytek zápasu téměř 'odchodila'. To byla voda na mlýn nadšeně hrající Američanky, která za výrazné podpory publika vycítila šanci a v rychlém třísetovém duelu dokráčela za necelou hodinu a půl k vítězství 6:1, 0:6, 6:3.

Plíšková ve Washingtonu hrála poprvé od roku 2011 a stejně jako tehdy vypadla v prvním kole. Letos jí nepomohla ani změna v trenérském týmu, po Wimbledonu se už podruhé rozešla se Saschou Bajinem.

Jednadvacetiletá Baptisteová zaznamenala proti 23. hráčce světa Plíškové svou teprve třetí výhru nad členkou TOP 50 a opět se jí to povedlo na betonu v rodném Washingtonu. O víkendu v kvalifikaci porazila krajanku Alyciu Parksovou (48.) a před čtyřmi lety si vyšlápla na světovou sedmnáctku Madison Keysovou, rovněž Američanku.

O první sérii dvou výher na turnajích WTA si Baptisteová zahraje protisvětové sedmičce Coco Gauffové.

• WTA 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 780.637 dolarů
úterní výsledky (01. 08. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Baptisteová (USA) - Plíšková (ČR) 6:1, 0:6, 6:3
Keysová (7-USA) - Qinwen Zheng (Čína) 7:5, 6:1
Cirsteaová (Rum.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 7:6 (15:13)
Bradyová (USA) - Kalininová (Ukr.) 6:2, 6:1
Stearnsová (USA) - Frechová (Pol.) 6:1, 6:4
Fernandezová (Kan.) - Peraová (USA) 6:3, 7:5

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
misa
Od zranění kolena ve Stuttgartu neuhrála Plíšková v podstatě nic. Předtím měla dobrou sezonu, takže možná i v tom může být problém. Každopádně jsem zvědavý, jestli vůbec bude mít chuť pokračovat při podobných výsledcích i příští rok.

Baptiste hrála hezký tenis, aspoň co jsem viděl, když jsem si pouštěl některé hry v záznamu. Byla schopná si soupeřku povodit po kurtu a zakončit na síti. Ale jako vždy platí, že jí soupeřka takovou hru dovolila.
Reagovat
com
Veselej ukazal Karoline, ze de prohrat i s hracem 6 stovky.. Naka Baptistka ze treti stovky neni nic.. Ted ma Karolina novy dno, ktery muze prekonat uz za tyden smilesmile
Reagovat
Blondie
Neztrácej naději!

Jak by řekla Kvitová, víra, sny a bojovnost smile
Reagovat
com
Kvitovic-Vankovic ma svych starosti dost smilesmile

Chatrné zdraví a nekonečné hádky
Slova vědmy o budoucnosti Kvitové a Vaňka

smile
Reagovat
Alien
Pěkně už ti z toho Raskene šlemuje! Až na morek, až na morek!
Reagovat
A211
Ale pořád to je lepší job než chodit na 3. šichty do
kolbenky.
Reagovat
Torn
Já už od loňska mám s Káji divný pocit, jako kdyby jí to bylo všechno jedno ještě víc než předtím. Ale spíš to tak jen vypadá. Ten druhý set byl fajn, ale přišlo mi, že prostě pak si myslela, že to zase upinká a ono nic. Hrozně ustrašená hra na střed, nedůrazné údery.
Reagovat
hanz
Tak jsem se dneska ráno podíval na wikinu a co to nevidím, Kájísek OUT z baptistkou... no, to vypadá na útok na GS, viď, comí? smilesmile
Reagovat
Ianny
Mně byla ta obryně Baptiste povědomá, hrála s Terezou Martincovou v Contrexeville, tam ji Tereza porazila ve třech setech. Ale ve Washingtonu už v kvalifikaci Baptiste porazila 48. a 59. hráčku světa, takže je asi na vlně. Což by trochu Karolínu omlouvalo.
Reagovat
EllNino
A navic ve Washingtonu vyrostla
Reagovat
lenka258
Rozhovor s Petrou na radiožurnálu:
https://radiozurnal.rozhlas.cz/jako-mala-jsem-nemela-treninky-v-oblibe-tak-jsem-micky-zacala-zabijet-do-rohu-9043932
Reagovat
com
tady ten clanek patri jen Kájískovi smilesmile Kanarek se zadaril, tak to chtelo posetrit sily na US Open.. Na nakou petistovku se*e pes smile
Reagovat
turista
Lepší než ten kanár a zmar ve třetím setu by bylo vyhrát druhý a třetí set 7:6 a 7:6. Takhle ten kanár není k ničemu.
Reagovat
Pavlis
Díky za link. Pěknej rozhovor.
Reagovat
tenisfan178
Gratulace k dalšímu otřesnému výkonu. Nevím co Karolína dělá špatně,ale něco určitě ano. Třeba příště vyhraje zápas s další hráčkou 3.stovky,ale to se bude muset hodně snažit a předvíst svůj aktuální nejlepší výkon.
Reagovat
lenka258
Nevíte někdo, prosím, jestli má Pliskova...nebo i vlastně Bára Krejcikova nějakého trenéra?

V sestřihu zápasu Karolíny na její tým tam byly 2 kluci, ale nebyli to třeba kondiční?
Reagovat
Nenela
Karoliny je mi lito. Nechce se mi verit, ze do pripravy nedava vsechno, kdyby nemela motivaci, prece by se uz na to davno vykaslala. Penez ma dost. Tezko rict, cim to je smile
Reagovat
Blondie
Vůbec tomu nerozumím, fakt jsem si myslela, že až přestane hrát Týna, tak Karolína vystřelí.

Možná ztratila víru v ten GS? A s tím přišel pocit "ok, stejně jsem toho už uhrála dost" (což je pravda)?

Nevím... přitom na AO hrála skvěle.
Reagovat
Otmar
Jsem další, který tomu nerozumí. Můžeme si myslet, co chceme, ale její kariéra je něco, za co by mnohé daly majlant. Bajin byl chyba, proslul především jako doprovod Sereny a jeho trenérské úspěchy jsou zanedbatelné. Pro mě je otázkou, jakou roli hraje Hrdlička. Každopádně Karolína hraje o jakousi prestiž, jak opustí kurty. Jako někdo, kdo odejde se ctí a uznáním, které si zaslouží, nebo někdo, kdo se nedokázal srovnat se smutnou skutečností a prostě to dohrál do zapomnění. Upřímně bych ji přál tu lepší variantu!
Reagovat
Blondie
Já jsem se na začátku Hrdličky bála, ale vypadá to, že ji má rád a stará se jí o pohodu. Nějak negativně bych jeho roli neviděla.

Bajina si chválila, Osace asi fakt pomohlo ke GS... Nevím, no. Chápu, že hledá někoho, kdo jí všechny ty věci prováže a dá dohromady.
Reagovat
Otmar
Máte pravdu, tu Osaku jsem přehlídl a že ho chválila, je taky pravda. Já jen doufám, že nehledá někoho, na koho hodit neúspěchy a nepohodu.
Reagovat
Blondie
Ne, tomu u Karo nevěřím.

Jenže ona to má svým způsobem strašně těžké - pohyb je pro ni obtížný, ale pracuje na něm. Prý na každém tréninku dře, její pracovní morálku si lidi chválí, chová se profesionálně. Při plnění sponzorských povinností jsem na ni slyšela velkou chválu.

Ona prostě má jednotlivé kostky a svou pílí a talentem každou z nich vypracovala do velké kvality. Jenže přesto se jí nedaří postavit úplně pěknou věž - a proto hledá trenéra, který by jí ty kostky pomohl doladit tak, aby perfektně zapadly a tu věž postavila. Tak to chápu já.

Otázkou je, zda jí z těch kostek nechybí ta nejedůležitější - ta hlava šampiona, onen faktor X, zarputilost a hlad po triumfu, který má jednoznačně třeba Kvitová, nebo Iga. A ten, obávám se, musí být v krvi, s tím trenér nepomůže.

Nicméně vůbec si nemyslím, že se Plíšková jakkoliv domnívá, že by za její horší výkony mohl trenér.
Reagovat
Otmar
Vidím, že si vysoce ceníte jejich osobních a charakterových vlastností, já si až tak jistý nejsem. Ale máte-li pravdu, pak budu jen rád, bylo by to dobře!
Reagovat
Blondie
Já ji nemám moc ráda, na kurtu vždycky fandím proti ní. Ale docela bych s ní zašla na ryby :-)
Reagovat
com
ty uz taky zalez.. Nemas ji rada, ale furt se do ni cpes.. I tady mas pod jejim clankem nejvic komentaru smile
Reagovat
misa
Blondie ji miluje, jen to pořád nechce přiznat smile
Reagovat
Blondie
Spíš tam bude nějaká projekce :-)
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Blondie
Ty zas u Kvitovic, tak jsme si kvit smilesmile
Reagovat
lenka258
Však je to přirozený, každý, i když si myslí, že ne, tak má nějaké oblíbenější hráčky české... Dřív to byla Petra vs. Lucka Šafářová, pak se tábory dělili na Petra vs. Karolína Plíšková, teď je tam i hromada dalších holek.
Pod každým článkem bývají "oba tábory" :)
Reagovat
EllNino
Lucka s Petrou? Nevím nevím, jestli někdy byla rivalita, navíc Petra má proti Lucce myslím bilanci 10:0, Lucy jí to většinou poslušně odevzdala :) To Karolína má větší "ramena" na to Petru porazit
Reagovat
lenka258
já nemyslela úplně společné zápasy :), ale tak všeobecně
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já bych za tím viděl především hlavu - prostě nemá potřebné sebevědomí a neví, jak ho získat. Bohužel, nikdo z týmu jí s řešením nepomáhá. Saša byl možná schopný motivátor, tak Káju postrčil k několika dílčím úspěchům, ale motivace je něco jiného než posílení sebevědomí a bez toho u Káji nelze očekávat změny. Naprosto nechápu, že se tím u ní roky nikdo nezabývá. Výměny trenérů byly vždy slepou uličkou. Škoda, určitě není ani levá ani tak líná, jak si mnozí myslí.
Reagovat
Blondie
Nope, vždyť se všichni shodují, že je to strašný dříč a na tréninku hodně maká...

Je to divný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vždyť to píšu, divný to není.
Reagovat
tenista08
Chybí sebevědomí ve hře, to je totiž něco jiného než sebevědomí v rozhovech. Z toho pramení ztráta schopnosti uhrát důležité výměny - podobný problém má i chudák Thiem.
Určitě jí nepomohly změny trenérů. Z mého pohledu její hru dál posunuli jen Vaněk a Martinézové.
A také se nesmí zapomínat, že ženský tenis se vyvíjí. Na mladé hráčky už nestačí jen dobrý servis a občas jeden trefený balon na lajnu.
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Kandinsky1
Baptistka ze třetí stovky, to už je vrchol smile
Fakt nevím, jak by tohle mohla ještě překonat. Snad jedině kdyby příště prohrála s hajzlbábou, co bude mít místo rakety štětku.
Reagovat
Blondie
Ta holka hrála skvěle...
Reagovat
A211
Je jí přes 30 roků a to u žen sportovkyn začíná chybět motivace.
Reagovat
paddy
https://www.youtube.com/shorts/evO6BJvN2OM
A dnes i Plíšková smile
Baptiste má víc řetězů než Řetězov smile

Plíšková bude na USO naposled nasazená na GS. Po AO, až vypadnou další body, přijdou na řadu kvalifikace a to jí přestane bavit a skončí smile
Reagovat
Kandinsky1
Dokud bude sbírat 1,5 mil za první kola GS, tak hrát bude. Takže to zabalí, až vypadne ze stovky. Což tímhle tempem asi nebude moc dlouho trvat.
Reagovat
lvicek
Jak jsem psala vedle, porad ma za letosek jeste nahrano pres tisic bodu. Ale pujde to hur a hur... I kdyz pokud by se nahodou nejak zmatorila, tak klidne muze udelat vysledek za hodne bodu z niceho nic. Nerozumim ale, co s ni je. Prohraje set, dalsi set da kanara a posledni zas prohraje? A proti takto postavene hracce?
Reagovat
Kandinsky1
Jenže drtivou většinu bodů, tedy Aopen a Dubai, získala v lednu a únoru, jestli je neobhájí, tak pápá.
Reagovat
EllNino
Všechny 4 si na přípravných turnajích připsaly prohry s hráčkami mimo stovku ... tak snad si to vybraly tady a na větších turnajích bude lépe ...
Reagovat
tommr
Karolína hraje čím dál tím hůř a co je ještě horší vůbec se nesnaží to nějak změnit. Dneska jí podobně jako ve Wimbledonu opět jasně přehrála kvalifikantka ze třetí stovky ... smile
Proč ten tenis vůbec ještě hraje? Nebylo by opravdu lepší to zabalit dřív než se z ní stane fackovací panák WTA? smile
Reagovat
Dobry-den
Forma jde rychle nahoru. Zatímco ve Wimbledonu Kája uhrála proti kvalifikantce ze 3. stovky jen 5 gamů, dnes ukořistila dokonce celý set! Pokud se bude zlepšovat i nadále, tak by mohla ještě letos vyhrát klidně i celý zápas! smile
Reagovat
Krisboy
Tak tak, druhé kolo US Open není vůbec nereálné. Nač si klást malé cíle? Já Karolíně věřím, že to zvládne!! smile
Reagovat
frenkie57
Hoši, oboum smile za skvělý sarkasmus.smilesmile
Reagovat
Blondie
Abychom se jim tady za měsíc nesmáli, až Karo vyhraje USO :D nebyla by první ani poslední.
Reagovat
Krisboy
Věř mi, že bych v tomhle byl terčem posměchu velice, velice rád...smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
turista
Nebyla. Djokovič se letos na jaře potácel ve výkonnostní krizi a pak byl na RG nezastavitelný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist