Zodpovědná Plíšková splnila povinnost a pochvaluje si newyorské podmínky

30. 8. 2018, 09:32
Aktuality 20
Zodpovědně splnila Karolína Plíšková na US Open roli favoritky. Turnajová osmička se v oblíbených podmínkách New Yorku, které mnohým nesedí, jistě prodrala do třetího kola.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

V horku a dusnu na rozpáleném betonovém kurtu Plíšková porazila bez problémů ve 2. kole Rumunku Anu Bogdanovou 6-2 6-3. "Tohle je určitě povinnost vyhrát," řekla po zápasu s 83. hráčkou světa. "Jsem ale nohama na zemi. Prohrát se dá všechno, proto to beru dost zodpovědně. Jsem se svým výkonem spokojená, je to zlepšení ve spoustě směrech oproti minulému utkání," pochvalovala si.

Pro Plíškovou je americký turnaj z grandslamů nejoblíbenější. Ve Flushing Meadows zlomila předloni prokletí třetího kola. Tehdy došla na US Open až do finále a na ostatních grandslamech od té doby nakoukla minimálně do osmifinále.

"Šlo o to to poprvé prolomit, abych tomu věřila. Měla jsem trošičku psychický blok. Dávala jsem si na sebe tlak," vzpomínala šestadvacetiletá tenistka. "Od té doby, co se to povedlo, tak kromě Wimblasu si třetí čtvrté kolo vždycky zahraju."

Myslí si, že hraje nyní mnohem stabilněji než dříve. Je už stabilní hráčkou světové špičky a dokáže první dvě kola na grandslamech zvládat. "Když budu hrát solidně, tak většinou hráčky nad čtyřicítku žebříčku porazím. Když si to pohlídám, nebudu něco zkoušet, nebo hrát vyloženě blbě, tak první dvě kola udělám," věří si.

Na US Open ukázala, že to platí. Ve dvou zápasech neztratila ani set a oba měla pod kontrolou. Přispívá k tomu pohoda, kterou v New Yorku pociťuje. Nevadí jí rušné velkoměsto a má ráda také show na kurtech. "Je to tady živé, není to usedlé a ticho. Proto mi přijde, že je tady spousta zápasů kvalitních," uvedla.

Navíc se netrápí nepříjemným klimatem. Horko spojené s vysokou vlhkostí vzduchu a větrem má vlastně docela ráda. "Docela si na to věřím. Letí mi to. A raději hraji v teple než večerní zápasy, kdy je zima a neletí to. Ve dne hraju i líp. I když je to těžší, tak to mám radši. Vím, že to většinou vydržím, zvládnu," řekla Plíšková.

Ve třetím kole narazí v pátek na Američanku Sofii Keninovou. Devatenáctiletou hráčku v New Yorku porazila předloni v 1. kole. "Tehdy byla ještě juniorkou a od té doby se hodně zvedla. Dokáže soupeřky hodně potrápit," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
Co si neuhrajeme doma, to nemáme. Lendl byl mimo USA taky poloviční.
Reagovat
Fandina
Nelži.
Reagovat
FulnekUltras
a ne snad? no ještě snad něco uhrál v Austrálii a občas na RG
Reagovat
Fandina
To víš, v ČR ani v Rusku se GS nehrají.
Reagovat
FulnekUltras
Na Štvanici vypadal vždycky tak uštvaně a otráveně, že bylo všem jasné, jak moc se musí přemáhat. Lidi tohoto "nadnárodního" rangu postupně DC i FC pohřbili.
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak ho nesnášíš. Jako by ti přebral holku. A to samé Kája. Kde můžeš, tak na ně nasazuješ psí hlavu. Je to až úsměvné.
A také mě baví, jak vždycky vysvětluješ, jaký byl za totáče a jak to bylo. A vždycky si vymýšlíš, protože lidi nejsou hloupí a nenechají se manipulovat něčím, co sami znají. Pak vypadáš jako lhář.
Reagovat
FulnekUltras
Právě že si (bohužel) nepotřebuju vymýšlet nic. Jenom nabízím vhodné srovnání těm, kteří ho třeba z tehdejší doby nemají.
Reagovat
Fandina
Lendl nikdy nebyl pohřbený, co se týká fanouškou. To jen zmanipulované komunistické hlavy tohle mohou říci.
Reagovat
Fandina
Normální lidi ho měli rádi a fandili mu.
Reagovat
FulnekUltras
Většině sportovních fanoušků byl lhostejný. A do stejné pozice se dnes už dostala i Plíšková.
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je, že popisuješ věci, tak jak nejsou. Story o tom, že nechtěl reprezentovat, ale není to pravda. Potom, že se tvářil tak nebo tak a každému to bylo jasné. Pořád pomlouváš, šiješ proti němu. A to samé o Káje. Jen seješ vítr.

Jinak fanoušci Lendla měli rádi a dokonce ho obdivovali za to, že odešel a kašlal na komouše. To byla realita. Ne, to co tady píšeš ty. Jedině tak v myšlenkách komunistů to bylo jinak. Nebo spíš to bylo vaše přání, aby to tak bylo.
Reagovat
FulnekUltras
S komouši to nemá moc společného. Za to se vztahem k naší zemi naopak hodně.
Reagovat
Fandina
S komouši to má hodně společného, protože nechtěli, aby bydlel a trénoval v USA. Takže ano, od toho se to odvíjí. Zase píšeš nepravdy.
Reagovat
FulnekUltras
Lidem, kteří měli svou zemi opravdu rádi, komouši nikdy nějak zásadně nevadili. Ti ostatní použili komouše jako výmluvu - a zůstalo jim to dodnes. Jenže pravda vychází najevo čím dál víc.
Reagovat
Fandina
Píšeš nesmysly. To, že komunisti zakazovali lidem volný pohyb je pravda. Nepustili tě na západ, protože nechtěli, aby lidi viděli, že se tam mají lépe než tady. To muselo vadit každému člověku. Navíc to bylo od komunistů ohromně nemorální nedovolit člověku jít, kam chce. Pro tehdejší obyvatele Česka byl vlastně socialistický tábor vězením, z kterého svobodně nešlo odejít, jen pod podmínkou, že se vlastně zpět nevrátíš. Takže pleteš páté přes deváté. A já mám svoji zemi ráda, ale komunisty jsem nikdy ráda neměla.
Reagovat
FulnekUltras
Píšeš pouze o skupině lidí snadno ovlivnitelných prvoplánovým konzumem. A i z nich už mnozí po skoro 30 letech osobní zkušenosti s kapitalismem přišli k rozumu.
Reagovat
Fandina
Ne, píšu o tom, jak se komunisti chovali. Jak vytvářeli takové zákony, aby zůstali u moci a mohli neomezeně vládnout. Píšu o tom, jak sebrali lidem poctivě vydělané majetky a peníze, dali je na hromadu a jen z toho brali, místo aby se rozvíl stát. Za socialismu šla životní úroveň dolů, západ byl technicky a hospodářsky jinde. Jen v socialistickém táboře se o tom nesmělo mluvit. To byl důvod, proč socialismus umřel. Tvoje řeči o konzumu jsou úsměvné a mohou platit tak akorád na primitiva. Ale ano, samozřejmě, že člověk od přírody hledá pro sebe to nejlepší a když chce konzum, tak ho má. Co chtěli komunisti, to by mě zajímalo.
Reagovat
FulnekUltras
Zamysli se radši bez předpojatosti nad tím, co tady skoro 30 let s lidmi a státem dělala ODS - a pak zkus věcně argumentovat.
Reagovat
com
a pristi kolo je taky povinnost, kdyz tam neni Sakkari :)
Reagovat
tommr
Keninovou bych nepodcenoval. Proti Sakkariový hrála výborně a může Karolíně zle zatápět ...
Proti Sakkariový bych Karolíně věřil víc, protože by měla mimořádnou motivaci ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist