Zraněná Azarenková z Montrealu odstoupila a hrát nebude ani v Cincinnati

10. 8. 2012, 21:26
Aktuality 46
Ženská světová jednička Victoria Azarenková odstoupila z turnaje v Montrealu. Dvojnásobná olympijská medailistka má problémy s kolenem, kvůli kterému se odhlásila i ze Cincinnati.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Olympijské hry komplikují nejlepším hráčům planety přípravu na US Open. Nejen že po Wimbledonu 'museli' místo postupného přechodu na rychlé povrchy stále ladit formu na tranatých dvorcích, nyní mají navíc také problémy s bleskovým přechodem na americké betony. 

Stříbrný medailista Roger Federer se z Toronta odhlásil předem, neboť chtěl odpočívat, olympijský vítěz Andy Murray včera odstoupil po prvním zápase kvůli zranění kolena, účasti v Montrealu se těsně před startem soutěže vzdala kvůli nemoci stříbrná Maria Šarapovová a kvůli zranění nohy do turnaje nezasáhla ani bronzová ze čtyřhry Maria Kirilenková. 

A dnes z Montrealu odstoupila Victoria Azarenková. Světová jednička, jež v neděli na wimbledonské trávě získala bronz ze dvouhry a zlato z mixu, dnes nenastoupila k dohrávce zápasu 2. kola proti Rakušance Tamiře Paszekové. Třiadvacetiletá Běloruska se omluvila kvůli zranění kolena. 

"Neměla jsem čas zregenerovat a mé tělo se necítí dobře. Koleno není v pořádku. Snad to není nic vážného," uvedla Azarenková, jež včera proti Paszekové odehrála jen šest gamů a udržela si v nich jen jeden ze tří servisů. Přesto byl zápas přerušen za nerozhodného stavu.

Azarenková zároveň oznámila, že nebude hrát ani příští týden v Cincinnati a doufá, že se stihne uzdravit do US Open.

Kvůli brzkému odstoupení je v ohrožení její pozice světové jedničky. Na tu se v případě vítězství v Montrealu posune Polka Agnieszka Radwaňská. Ta navíc může na čelo žebříčku zaútočit ještě i příští týden v Cincinnati.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
freeteepek
Tak Aga se v Montrealu musí hodně snažit. Je to pravděpodobně její poslední šance stát se letos světovou jedničkou. Takle blízko nikdy nebyla a hned tak nebude. V Cinci už bude hrát Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
:'(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Máša vynechá i Cincinnati, to už je docela na pováženou, protože tam obhajuje vítězství. Tyto absence mohou docela míchat pořadím a ke konci roku by mohly body chybět. Asi jí je vážně blbě.
Ty OH teda vážně tenisty úplně vyšťavily, bylo to záhy po Wimbledonu a hned potom přesun na americké povrchy....
Jsem zvědavý, kde ještě všechno odpadne a to se týká i chlapů....
Reagovat
smazaný uživatel
Jako dej se do pořádku holka! Vidět zase nějakou nenadálou vítězku USO, když se zdálo, že už se špička konečně trochu stabilizuje, bych tedy nechtěl....
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsme to trochu řešili vedle v diskuzi o Tsongovi... V Expres zprávách se v souvislosti s Mashou píše o střevní viróze. Tu jsem měl nedávno, když byl Wimbledon. :(
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, pamatuji si, že jsi byl nemocný. Ono je to nepříjemné a může to člověka hodně oslabit.
A jako sportovec určitě potřebuje být stoprocentně fit a navíc v Cincinnati bývá velké horko....
Je rozumná, že neriskuje a nepřetěžuje se, to nestojí za to.
Mně stačilo dneska, že jsem byl odpoledne hrozně unavený, tak jsem si lehl a asi na tři hodiny usnul a probudil se s bolestí v krku a bolí mě i hlava a je mi blbě. To je z toho blbýho počasí, jak se furt mění. Už jsem si udělal tři grogy.....
Reagovat
tommr
tak Masha to opravdu nemá zapotřebí nějak riskovat. Peněz má víc než dost a dokazovat někomu něco na pro ní méně významným turnaji už taky nepotřebuje. Úspěch na USO je pro ní nejdůležitější ...
To mě spíš překvapuje absence Viky - ta musí bejt opravdu nepříjemně zraněná, protože jinak by ten post světový jedničky takhle nedávala všanc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, při větším uvážení to asi Vika nedělá jen kvůli odpočinku, ale něco jí je. Jak jsem psal jinde, někteří hráči zranění před soupeři tají, aby nedávali najevo slabiny, takže je to těžko soudit.
Asi se uvidí opravdu až na USO, kdo jak na tom opravdu je.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě, kdyby byla tak strašně nepříjemně zraněná, tak do Montrealu ani nenaskočí. Úplně zdravá asi nebude, ale myslím, že u ní je to spíš taktika.
Reagovat
tommr
bude se tam dneska vůbec ještě hrát? Nebo se těch 6 zbývajících osmifinálovejch zápasů přesune na zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, stále, že je to přerušeno kvůli dešti a organizátoři budou průběžně informovat a ladit program podle vývoje počasí.
Je dobře, že Petra s Luckou už dohrály.:)
Furt je tam jenom šest večer, to se ještě bude čekat, jak to bude...
Reagovat
tommr
ted v televizi dokonce ukazovali kurt a děsně tam leje. Takže pro dnešek to nevypadá moc dobře. Aspon se ale znovu v klidu podívám na zápas Petry ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám s Vikou, že to není nic vážného. Ta olympiáda asi hodně hráčů vysílila (viz článek). Ale snad to za ty medaile stálo... Přeji všem brzké uzdravení! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě je to nesmyslně nahuštěné ty turnaje po olympiádě. Hlavně když je to na jiném kontinentu a povrchu. A kdyby to předsunuli před OH, tak by tam také skoro nikdo necestoval.
Je těžké říct, jak hodně a jak dlouho Vika to koleno cítí, většina hráčů si nechává svá zranění pro sebe. Spíše bych se ale přikláněl k tomu, že je hodně vyčerpaná po OH a chce si dopřát odpočinek, po kterém tělo volá. Je to tak ostatně skoro u všech tenistů a tenistek, kteří hráli ještě o víkendu na OH.
Spíše mě zaráží, že už si dopředu nenaplánovala účast v Cincinnati? Za minulý rok tam má nulu, takže mohla jet spíše tam. Ale třeba myslela, že tady bude méně konkurence, to je těžké odhadovat....
Také to může být tak, že se nepřihlásila do Cincinnati, protože si už dopředu naplánovala delší volno před USO. Ona má své sídlo v Bělorusku, kam jeszdí, když má delší volno? Pokud ano, takhle je to logické.
Snad to není vážné, já se spíše přikláním k té variantě, že si potřebuje oddechnout a jela tam něco odehrát, aby nevyfásla další nulu...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika má své sídlo v Monaku. Do Běloruska občas jezdí za rodinou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, sídlo má s Caroline v Monte Carlu. Taky si mylsím, že potřebuje hlavně dobít baterky. Je to ale škoda :( Aga do dvou týdnů na trůn..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, no stejně, je to v Evropě. Myslím, že to není zlé a doufám v to. A to upřímně!! Protože nechci, aby se ženská špička, už takhle slabá, dále oslabovala....
Tak už máš v turnaji jen Caro, ta by mohla dojít alespoň do toho semifinále.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám, že se Caro zadaří. :) Jak říkám, je to z mého pohledu smolný turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
To by ale musela Aga vyhrát celý turnaj, teď se mi to nechce lovit, ale myslím, že to tak je. A to, že by vyhrála nějak nepředpokládám. I když to, že se dokázala vylízat z mečbolu v druhém kole, by jí mohlo pomoci.
Spíše bych tipl Kerber nebo možná i tu Petru či Caroline.....
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je v Monaku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro má velkou šanci, snad ji tento turnaj nakopne k výsledkům z jara 2011
Reagovat
smazaný uživatel
Angelique jede, té bych to přál hned po Caro. Je skvělá! A zamilovávám se do ní čím dál více :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale i když je to významný turnaj a ve hře je hodně bodů, teď se to nějak ještě ztrácí ve stínu OH. Takže to není tak významné. Asi se to pořádně zase rozpoutá až na USO.:-))
Ale doufám, že se z toho včerejšku Ana nějak nesesype. Jako neuhrát ani gem, chudák, úplně odešla....
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí mám také rád. Ale zatím v klíčových zápasech jí to nějak nevychází. Hlavně SF Wimbledonu, tam tu Agu mohla dát. Ale byla nějak svázaná. Jestli se bude při potížích stahovat do obrany, tak nebude mít šanci, ale snad to vypiluje.
Chtělo by to nějakou novou, nadějnou hráčku. Nejlépe více nových, mladých, nadějných hráček. Pro mě to byla třeba před dvěma lety Sabine a nic, Julča...taky zatím nic....je to bída. Teď se snad chytá Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě byla taky nejdůležitější olympiáda, k tomu se klidně přiznám. Mám obrovskou radost, že Vika a Masha letos vyhrály grandslam, ale olympiáda je prostě něco speciálního. Strašně jsem se na ni těšil a co se týká tenisu, tak můžu být spokojený. :) Jak jsem tady ze začátku roku psal, že Vika letos vyhraje něco velkého, tak jsem myslel právě olympiádu. Teď už můžu prozradit, že ona byla mým tipem na olympijskou vítězku ve dvouhře... No, nakonec ale olympiádu opravdu vyhrála. Sice v mixu, ale zlato je zlato. :)

Co se týká Any, tak už jsem toho napsal hodně. Věřím, že se z toho brzy oklepe a další turnaj bude lepší. Teď je Ana nejlepší za poslední roky, tak se to přece kvůli jednomu zápasu nezblázní. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně byla tvým tipem Vika? Pro mě ne. Já tipoval Mášu, i jsem na ní měl vsazeno a před QF, po tom, co měla problémy se Sabine, tak na ní ještě stouply kurzy a já si přisadil. Ovšem prohraných peněz mi líto vůbec není.:))
Já se na OH také moc těšil. Hlavně kvůli jiným sportům. Je to prostě takový svátek sportu. Ale musím přiznat, že první týden byly ty pro mě atraktivní sporty hrozně nahuštěné, že mě to až vyčerpávalo a teď druhý týden mám jenom atletiku a kanoistiku. Takže takové nevyvážené.:)
Reagovat
tommr
já se na OH taky těšil, ale vlastně jenom kvůli tenisu - a výsledky našich mě (s výjímkou H+H) strašně zklamaly ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, už od začátku roku byla mým tipem. :) Ale vsazeno jsem neměl. Vsadil jsem si jenom na zlato amerických fotbalistek a to včera klaplo. :) Já už teda skoro vůbec nesázím, snad už víc než rok. Tohle byl letos můj první tiket a dost možná poslední... Jinak já se teď taky trochu nudím. Je strašná škoda, že holky nepostoupily v basketu, když teď vidím Francii ve finále. Ale co se dá dělat... Až v neděli definitivně skončí olympiáda, tak tady napíšu krátké zhodnocení. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: Sabine patří do mého oblíbeného tria, ale bohužel její nevyrovnanost ji nevynese do Top 10 tak lehce :(
MOnty: Ten basket mi až tekly slzy :( Chuděry holky :( Ta Dumerc to je basketbalový Messi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se také těšil, ale hlavně kvůli jiným sportům, které nemám přes rok šanci moc sledovat. Ten tenis byl takový okrajový, sledoval jsem jen vybrané zápasy a poslední kola. A teď od tenisu trochu odpočívám. Ale mám raději zimní OH.
Tobě to teď ale vynahrazuje Petra, tohle se na betonech rozhodně nečekalo. Hlavně ne po tom, co předvedla na trávě....A jde mi hlavně o ten způsob, jakým vyhrála. Velký počet W. oproti malému počtu UE. To bylo parádní. Protože ona je schopna nasekat 35 UE za zápas a je jedno, kdo stojí naproti ní.:)
Když tě tu vidím, že by Aga musela celý turnaj vyhrát, aby byla jednička? Teď se mi to nechce hledat, ale myslím, že to tak je.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mně jich bylo taky strašně líto. Hlavně Katky a Míši, ty byly smutné nejvíc. :( S tou Dumerc to bylo hezké přirovnání a řekl bych i trefné. Jen by mě zajímalo, ke komu bys přirovnal Yacoubou. Já bych řekl, že je to takový basketbalový Honza Koller. Ale ten teda zdaleka neměl taková ramena. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já nějaký čas nesázel a teď zase sázím.
Jj, napiš sem nějaký report z OH.:)
No, já viděl jedno utkání basketbalistek a zrovna to proti Francii, ke konci třetí čtvritny jsem to s uspokojením vypl, že postup dají...., ráno se probudím a je to celé někde...
Reagovat
smazaný uživatel
Se Sabine souhlasím. Byla sice hodně zraněná, ale ten její herní styl je dost ultimativní, buď to tam padá nebo ne. Budu doufat, že na tom zapracuje.
Reagovat
brixner
Souhlasím ! Kalendář dalšího tenisového dění, by měl více zohlednit Olympijské hry ! Regenerace je velice potřebná a přechody kontinentů nejsou zrovna lehká záležitost...Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Právě. Ale organizátoři jednotlivých turnajů by se asi dobrovolně nevzdali pořádání turnaje kvůli financím.......Jenže takhle stejně skoro všichni ze špičky chybí a diváci si nepřijdou tolik na své...
Reagovat
tommr
jj Aga musí v Montrealu získat titul, aby se stala světová jednička ...
Protože ale Vika a Masha budou absentovat i v Cincinnati je pravděpodobnost, že se Aga dostane ještě před USO na tenisovej trůn opravdu dost vysoká i kdyby v Montrealu nevyhrála ...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, tou jejich neúčastí se tam cesta otevírá. Mohla by se tam dostat ještě před USO, ale já si nemyslím, že dojde daleko....Jenže tyto skutečnosti by jí mohly motivovat. No bude to zajímavé. Přitom se to po OH zdálo, že změny nastanou patrně až po USO nebo na konci sezóny. Máša i Vika ale vypadly ve třetím kole USO a Aga obhajuje dost bodů na podzim. Bude to ještě zajímavé. Já doufám, že to nahraje Sereně a že když bude zdravá, mohla by se tam po TM vrátit. Ale nesmí moc ztratit teď na betonech.
A taky už se nebojím o neúčast Petry na TM, Stosur půjde dolů, té nevěřím. Jediná, kdo se tam může procpat je Caro a Petra možná půjde výš...., vidím to velmi pozitivně.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Aguš bude asi světovou jedničkou? Tak ať si to užije, nemyslím, že to bude mít dlouhého trvání. Každopádně neúčast Viky i Máši na těchto turnajích slibuje zajímavý vývoj..
Reagovat
tommr
no má to jen ve vlastních rukou - když získá titul v Montrealu nebo v Cincinnati bude jedničkou. Na jak dlouho to bude to je zase jiná otázka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Má to ve svých rukou a určitě cítí šanci, jakou už asi mít nebude, tak nepochybuju, že do toho dá všechno. ;-) Nicméně nemyslím si, že se svými výkony se na tom postu udrží dlouho, ale uvidíme..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale ona ta prestiž, být světovou jedničkou, i kdyby se tam dostala jen na nějaký čas, není k zahození. Já si myslím, že pokud nevyhoří, tak tam bude.
To by mohlo nabízet zajímavé rozlosování na USO, kde by na sebe mohly už v semifinále narazit Vika s Mášou.....
A také je tedy tato neúčast světové jedničky a dvojky dobrou příležitostí pro Petru, protože jí ubyly dvě závažné soupeřky....
Reagovat
smazaný uživatel
Je to prestiž, nepochybně. Ale bylo by dobré, kdyby to podpořila ještě nějakým vítězstvím nejlépe na GS, aby nedopadla jako Caro, které se ještě skrz to smáli, místo aby ji chválili.

S Petrou máš taky pravdu - bylo by dobré, kdyby nabídnutou šanci využila k co nejlepším výsledkům, nejlépe konečně k nějakému turnajovému vítězství. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš jistě pravdu, ale prostě zapsaná jako jednička by byla. A to jsou peníze, nové smlouvy, prestiž atd...
S tím nevyhraným grandslamem je to věc jiná a plno hráček, které byly na trůnu bez titulu, to spíše srazilo. Ovšem Aga mi přijde nějak dost sebevědomá na to, aby si to nepřipouštěla...
A nakonec systém hodnocení je takto nastaven a ona by měla prostě nejlepší souhrn výsledků za posledních 52 týdnů, to nemůže nikdo zpochybnit. A to ostatní o nevyhraném GS jsou jen řeči senzacechtivých novinářů nebo lidí, kteří mají své představy o tom, jak a podle čeho by měl žebříček vypadat....

S Petrou souhlas, cítím šanci.:-) Bude to překvapivé, protože to bude na povrchu, kde se jí zatím nedařilo, ale myslím, že tento rok se jí něco opravdu podaří. Ta pak bude sama koukat a bude šťastná... Koneckonců Stosur měla minulý rok také orřesné RG, kde vypadla v druhém kole, ve Wimbledonu v prvním, ve Stanfordu snad také v prvním, pak Toronto finále, Cincinnati čtvrtfinále a USO vyhrála. Také jí nikdo už na betonech nevěřil. Petra byla fakt dneska jako někdo jiný, třeba to nevydrží dlouho, ale je to záblesk a má na čem stavět.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Prestiž určitě, s těma novýma smlouvama to až tak žhavé asi nebude, přeci jenom Aguš už je poměrně známá tvář a ve špičce už nějaký ten pátek je, nebyl by to pro ni takový zlom jako pro Petru třeba Wimbledon.
Co se nevyhraného GS týče, v době, kdy Caro opouštěla trůn, měla to na talíři snad od všech, co se kolem tenisu motají, i když třeba nepřímo přes kritiku hodnocení. Hodnocení je holt takové, jaké je a i když se mi dvakrát nelíbí, nic s tím nenadělám. A že by měla Aguš za 52 týdnů nejvíce bodů, s tím také ne.

Petře věřím a vždycky budu. A ten její zápas proti Marion mě vírou naplňuje ještě víc - hlavně ten styl, jaký předvedla, to je pro mě příslib do budoucna, nemyslím, že by to zrovna u ní byl jenom nějaký náhodný úlet. Ale je mi jasné, že ne vždy to bude tak snadné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, náhodný úlet to určitě nebyl, je to příslib do budoucna, přeju to Petře i tobě, já budu zítra hodně fandit i Lucce Š., mám jí hodně rád a fandím jí, tak dobrou.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce taky budu držet palce. Též přeji dobrou noc ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist